Aukioloajat New Yorkissa

Aukioloajat New Yorkissa

Aukioloajat New Yorkissa ovat hyvin erilaiset. “Kaupunki, joka ei koskaan nuku” on tunnettu monista mahdollisuuksistaan; halusitpa sitten tehdä jotain aikaisin aamulla tai lähteä illalla ulos, New Yorkissa on aina jotain tekemistä! Kaupunki tarjoaa loputtomasti valinnanvaraa kauppojen, ravintoloiden, museoiden ja muiden palveluiden aukioloaikojen suhteen.

Contents

Aukioloajat New Yorkissa

New Yorkissa on aina jotain tekemistä, vuorokaudenajasta riippumatta. Voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen heti aamuvarhain valoisaan aikaan ja jatkaa sitä yöhön asti.

Museot

New Yorkin museot ovat usein avoinna tiistaista sunnuntaihin. Ne avautuvat noin klo 10.00 ja sulkevat ovensa yleensä klo 17.00. Jotkut museot, kuten The Met, ovat auki myöhempään perjantai-iltaisin. Tarkista aina museokohtaiset aukioloajat ennen käyntiä.

Näköalatasanteet

Voit vierailla kaikilla viidellä New Yorkin näköalatasanteella päivittäin aamusta iltaan. Empire State Building, Top of the Rock ja Summit ovat avoinna iltamyöhään asti, joten voit nauttia New Yorkin valoista vierailusi ajankohdasta riippumatta. New Yorkin näköalatasanteet ovat auki seuraavan lailla:

  • Empire State Building: kello 09.00 – 00.00
  • Top of the Rock: kello 08.00 – 00.00
  • Summit One Vanderbilt: kello 09.00 – 00.00
  • Edge: kello 09.00 – 23.00
  • One World Observatory: kello 09.00 – 21.00

Kaupat

New Yorkissa kauppojen aukioloajat ovat varsin laajat. Kaupat ovat yleensä avoinna viikon jokaisena päivänä: ovet avataan noin kello 10.00 ja suljetaan kello 20.00. Sunnuntaisin kaupat avautuvat yleensä tuntia myöhemmin ja sulkeutuvat klo 18.00 maissa. Kaupat Times Squaren ympäristössä ovat auki pidempään, joten voit pistäytyä ostoksilla myöhään iltaan ja yöhön asti.

Ravintolat

New Yorkissa on lukemattomia ravintoloita. Ne ovat auki lounasaikaan kello 11.00-14.00, ja päivällinen/illallinen on usein tarjolla kello 16.00-22.00. Paikat, joista saa myös aamiaista, avautuvat noin kello 8.00, mutta kahvia voi saada New Yorkin kahviloissa jo kello 6:00 alkaen. Koko päivän auki olevia pikaruokaketjuja ja ruokapaikkoja on paljon.

Klubit ja baarit

New Yorkissa on vilkas yöelämä. Monet baarit ja klubit ovat auki aamuyön tunteihin asti ja sulkeutuvat kello 03.00 – 04.00. New Yorkin kattoterassibaarit sulkeutuvat arkisin noin puolenyön aikaan ja viikonloppuisin kello 02.00.

Palvelut

Jos tarvitset pankkia, apteekkia tai ruokakauppaa New Yorkin matkalla, näistä aukioloajoista on apua:

Delit ja ruokakaupat

Monesta New Yorkin kadunkulmasta löytyy deli (tunnetaan myös nimellä bodega), josta voi ostaa ruokaa, juomia ja kotitaloustarvikkeita. Nämä kaupat ovat avoinna kellon ympäri. New Yorkin supermarketit sen sijaan avautuvat noin kello 8.00 ja sulkeutuvat kello 21.00.

Drugstoret

Useat New Yorkin “drugstoret” eli kemikaliot, kuten CVS ja Walgreens, ovat usein auki kellon ympäri 24/7. Tavallisten apteekkitarvikkeiden lisäksi näistä “apteekeista” saa myös ruokaa ja juomaa.

Pankit

Voit nostaa rahaa New Yorkissa useista pankeista. Pankit ovat auki maanantaista lauantaihin ja suljettu sunnuntaisin. Voit nostaa rahaa pankkiautomaateista vuorokauden ympäri. Tarvitset tätä varten pankki- tai luottokortin, mutta ota huomioon, että suomalainen korttisi ei välttämättä käy aina ja kaikkialla.

Aukioloajat juhlapyhinä

Kaupungissa, joka ei koskaan nuku, useimmat juhlapyhät eivät vaikuta merkittävästi yritysten aukioloaikoihin. Julkiset tahot, kuten pankit, posti ja hallintorakennukset, ovat todennäköisesti kiinni, mutta New York on suosittu matkakohde juhlapyhien aikaan, joten useimmat nähtävyydet ja kaupat ovat auki. Lukuun ottamatta suurimpia pyhäpäiviä: Thanksgiving, joulupäivä 25.12. ja uusi vuosi, jolloin tärkeimmät nähtävyydet ovat kiinni, ja Broadway-musikaaleista esitetään ehkä vain muutama. Avoinna olevien paikkojen aukioloajat poikkeavat normaalista. Varsin monet aktiviteetit ovat kuitenkin auki kiitospäivänä, jouluna ja uudenvuodenpäivänä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja