Supermarketit New Yorkissa

Supermarketit New Yorkissa

“Mistä löytyvät supermarketit New Yorkissa?” kysytään minulta paljon. Kaupungissa todellakin on erilaisia vaihtoehtoja, kun haluat tehdä ruokaostoksia. Isoja ketjuja ei ole paljon, mutta löydät hyviä kauppoja, joista ostaa muun muassa ruokaa, luonnontuotteita, hoitotuotteita ja kosmetiikkaa. Jatka lukemista ja tutustu listaan New Yorkin supermarketeista, joissa kannattaa käydä.

Food Emporium

Food Emporium on gourmet ruokien kauppaketju, joka on erikoistunut luomuun ja ekologiseen ruokaan. Valikoimassa on myös sokerittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Food Emporiumista löytyy myös tuoretiski, jossa myydään lämpimiä aterioita ja salaatteja. Midtown, Uptown ja Downtown Manhattanilla sijaitsee neljä kauppaa.

Amazon Go Store

Amazon on aloittanut vallankumouksellisen tavan tehdä ostoksia. Amazon Go -kaupoissa päivittäistavarat voi ostaa ilman kassalla käyntiä. Voit vain napata mukaan kaiken haluamasi ja kävellä ulos kaupasta! Ostosten tekoon tarvitaan ainoastaan Amazon Go -sovellus ja Amazon-tili. Kaupan sisäänkäynnillä skannataan sovelluksessa oleva QR-koodi, joten kun poistut kaupasta ostosten kanssa, ne veloitetaan sinulta automaattisesti. Kaupat ovat kuitenkin melko pieniä ja ne keskittyvät lähinnä tarjoamaan evästuotteita esimerkiksi aamupalaksi tai lounaaksi.

Trader Joe’s

Tämä on toinen kuuluisa supermarketketju New Yorkissa. Se myy monia (terveellisiä) ruokia ja valikoimiin kuuluu myös vaihtoehtoja niille, joilla on erityisruokavaliotarpeita. Trader Joe’silla on myös oma, hinta-laatusuhteeltaan hyvä tuotemerkki, joka on aina hyvä valinta. Vähittäiskauppa on yleensä melko täynnä ja jonot kassalla ovat pitkiä, mutta palvelu on kuitenkin melko nopeaa. Sitä paitsi odotusaika kannattaa, kun ottaa huomioon tuotteiden edullisuuden. Lataa ilmainen sovellukseni Eric’s New York ja näet kartalla New Yorkin supermarketit, myös lähimmän Trader Joe’sin.

Whole Foods

Tämä on todennäköisesti New Yorkin tunnetuin supermarket! Vaikka Whole Foodsissa on kalliihkot hinnat, kaupassa käynti on erittäin kätevää. Ketjulla on Manhattanilla monia kauppoja ja löydät helposti kaikenlaisia ruokia, olipa kyse tuoretuotteista tai välipaloista, hygieniatuotteista ja jopa päivittäistavaroista. Whole Foods myy luomu- ja ekologisia tuotteita sekä muun muassa monia vegaanisia, sokerittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Lähes kaikissa Manhattanin Whole Foods Marketeissa on myös tuoretiski, jossa on tarjolla erilaisia valmisaterioita ja salaatteja parilla dollarilla.

Ericin vinkki: Suosittelen käymään Columbus Circlella sijaitsevassa kaupassa, suoraan Central Parkia vastapäätä, ostamassa herkullista, tuoretta välipalaa, jonka voit nauttia puistossa osana piknikkiä.

Supermarketit New Yorkissa - Whole Foods Supermarketit New Yorkissa - Whole Foods -valikoima

Target Midtown

Target on yksi tunnetuimmista merkkituotteiden alennusmyymälöistä Yhdysvalloissa ja yksi kaupoista löytyy Midtown Manhattanilta Penn Station läheltä. Targetissa myydään aivan kaikenlaista: päivittäistavaroita, vaatteita, kodin tuotteita, sähkölaitteita, kosmetiikkaa ja niin edelleen. Vaikka Midtownin myymälä on hieman pienempi kuin Target tavallisesti, sijainti on silti erittäin hyvä – ja siksi myös loistava paikka ostoksille!

Supermarketit New Yorkissa - Target New York ulkoa Supermarketit New Yorkissa - Target New York

Drugstore -kemikaliot

Amerikkalaiset “apteekit” (drugstores) eli kemikaliot ovat hyvä vaihtoehto supermarketille, koska näissä minimarketeissa myydään paitsi lääkkeitä myös ruokaa, vaatteita, kosmetiikkaa sekä juotavaa, kuten mehua, isoja vesipulloja ja jopa maitoa! New Yorkissa lähin drugstore ei ole koskaan kovin kaukana. Etsi sellaisia ketjuja, kuten Duane Reade, CVS ja Rite Aid.

Walmart New Jerseyssä

New Yorkin kaupungissa ei ole Walmartia, mutta naapuriosavaltio New Jerseystä sellainen löytyy. Se on paremman valikoimansa takia myös yksi newyorkilaisten käyttämistä supermarketeista. Koska saan usein Walmartiin liittyviä kysymyksiä, päätin lisätä senkin listalle, vaikka Walmart sijaitsee New Jerseyssä. Walmart on todella isojen kauppojen ketju, jonka myymälöistä löytyy kaikkea ruokaostoksista elektroniikkaan ja lastentarvikkeisiin. Mutta jos et halua tehdä valtavia määriä ostoksia, New Jerseyyn ei oikeastaan kannata lähteä ajamaan. Jos kuitenkin päätät lähteä sinne, muista varata riittävästi aikaa. New Jerseyn Walmartiin pääsee helposti julkisilla; sinne vie 320 Harmon Meadow -bussi, joka lähtee Port Authoritysta.

Torit

Mikset lähtisi ostoksille kuten paikalliset? Käy yhdessä monista toreista New Yorkissa ja osta tuoretuotteita tai nappaa välipala mukaan. Torit ovat loistava vaihtoehto kaupassa käynnille ja niistä löytyy paljon erilaista luomu- ja paikallisruokaa – lisäksi ne ovat yleensä edullisempia. Torit ovat myös mukava tapa nähdä New York paikallisen silmin. Lähde esimerkiksi Union Square Greenmarketille: se järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin kello 8.00–18.00 Union Squaren pohjois- ja itäpuolilla.

Supermarketit New Yorkissa - CVS apteekki Supermarketit New Yorkissa - Duane Reade

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja