Uudenvuodenpäivä New Yorkissa 1.1.2022

Uudenvuodenpaiva New Yorkissa

Oletko New Yorkissa uudenvuodenpäivänä? Mikä loistava alku uudelle vuodelle! Mitä New Yorkissa voi tehdä tammikuun ensimmäisenä päivänä? Tekemistä löytyy varmasti jokaiselle. Miltä kuulostaisi pieni happihyppely luistinradalla, museovierailu, herkullinen brunssi pitkän kaavan mukaan tai maisemien ihailu Top of the Rockista.

Uudenvuodenaatto New Yorkissa

Moni lähtee ulos bilettämään ja juhlistamaan uudenvuodenaattoa. New Yorkista löytyy paljon tekemistä uudenvuodenaattona. Suurimmalla osalla on uudenvuodenpäivä vapaata, joten heillä on tarpeeksi aikaa toipua edellisestä illasta. Kunhan olet nukkunut pahimman yli, suuntaa kohti kaupunkia. Tutustu tapahtumakalenteriini ja katso mitä voit tehdä uudenvuodenpäivänä tai lue alle listaamani vinkit.

Mitä New Yorkissa voi tehdä uudenvuodenpäivänä?

New Yorkista löytyy paljon hauskaa tekemistä uudenvuodenpäivälle. Melkein kaikki paikat ovat auki, ja kaupunki tarjoaa muutaman ekstra-aktiviteetin uuden vuoden kunniaksi.

Lähde brunssille

Uudenvuodenbrunssi on New Yorkissa todella suosittu. Jos haaveilet brunssista kannattaa se varata etukäteen, ettet jää ilman pöytää. Hyvä brunssivaihtoehto on Bottomless Mimosa -brunssiristeily Bateaux’lla, joka on suosikkiristeilijäni. Tai lähde samppanjabrunssiristeilylle. Tai vaihtoehtoisesti lounasta uudenvuodenpäivänä lounasristeilyllä. Monet newyorkilaiset suuntaavat brunssin jälkeen iltapäiväelokuvaan. Suosittelen elokuvateattereista AMC:tä tai Regalia 42nd Streetillä.

Vieraile puistoissa ja museoissa

Mikä olisi parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin nauttimalla raikkaasta ulkoilmasta. Suuntaa luisteluradalle joko Rockefeller Centeriin, Bryant Parkiin tai Central Parkiin. Kävely Central Parkissa on ehdottomasti suositeltavaa uudenvuodenpäivänä. Käväise vaikka Central Park Zoo -eläintarhassa. Kaikki eläintarhat paitsi Bronx Zoo ovat auki uudenvuodenpäivänä.

Suurin osa New Yorkin museoista on auki uudenvuodenpäivänä, mutta Met on suljettu. Vieraile esimerkiksi MoMAssa tai luonnontieteellisessä museossa. Tämä on loistava vaihtoehto silloin kun ulkona on kylmä. Se tosin tarkoittaa sitä, että museoissa saattaa olla ruuhkaista.

Uudenvuodenpaiva New Yorkissa - luistelemassa Central Parkissa Uudenvuodenpaiva New Yorkissa - American Museum of Natural History

Shoppailu uudenvuodenpäivänä

Haluaisitko lähteä shoppailemaan? Se on mahdollista! Useat kaupat ovat auki uudenvuodenpäivänä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa bussiliput Woodbury Common Outlettiin New Yorkissa ja lähteä outlet-ostoksille. Älä unohda ottaa mukaasi tyhjää matkalaukkua, jotta voit tuoda mukanasi kätevästi ostamasi tarjoustuotteet.

Top of the Rock

Tietenkin voit aloittaa uuden vuoden ihastelemalla Top of the Rockin upeita kaupunkimaisemia. Huomioithan, että näkymät näköalatasanteelta ovat parhaat kirkkaalla säällä. Ja pue lämpimästi päälle. Näköalatasanteella voi olla todella kylmä!

Uudenvuodenpaiva New Yorkissa - nakyma Top of the Rockista Uudenvuodenpaiva New Yorkissa - Top of the Rock auringonlasku

Broadway-musikaali

Uudenvuodenpäivänä tarjolla on laaja valikoima Broadway-musikaaleja. Vietettyäsi päivän brunssilla, luistellen ja kierrellen Broadway-musikaali sopii mainiosti kruunaamaan päivän. Istu alas, nauti show’sta ja rauhoitu hektisen uudenvuodenjuhlinnan jälkeen. Huomioithan, että kaikkia musikaaleja ei esitetä uudenvuodenpäivänä, joten tarkista ohjelma etukäteen. Lincoln Centerin David Geffen Hallissa vuosittain pidettävä konsertti The Salute to Vienna on myös vierailun arvoinen.

Uudenvuodenuinti

Mitä jos aloittaisit uuden vuoden pulahduksella? Vai katseletko mieluummin rannalta, kun muut hyppäävät hyiseen veteen? Jokavuotinen tapahtuma Polar Bears Club -uinti järjestetään Coney Islandilla. Se on todellinen New York -traditio. Tapahtuma on niin suosittu, että se näytetään joka vuosi televisiossa ja monet sanomalehdet raportoivat siitä. Loistotapa päästä krapulasta eroon kertaheitolla!

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja