Lincoln Center for the Performing Arts New Yorkissa

Lincoln Center New Yorkissa

Lincoln Center for the Performing Arts New Yorkissa on rakennuskompleksi, johon kuuluu kolme päärakennusta sekä tilat sisä- ja ulkotapahtumiin. Tämä on maailman suurin esittävän taiteen keskus. Keskus on valtava (yli 65 000 neliömetriä) ja loistava vaihtoehto, kun etsit ohjelmaa illaksi. Valitse ohjelma tai esitys Lincoln Centerin kattavasta tarjonnasta. Lincoln Center pitää itseään yhtenä parhaana sinfonian-, teatterin-, tanssin-, oopperan- ja musiikinopetuksessa. Lippuja voi olla todella vaikea saada. Useat näytökset myydään loppuun heti kauden alkaessa. Sekä baletti- että oopperaesitykset ovat todella maineikkaita.

Varaa tästä liput Metropolitan-oopperaan

Varaa tästä liput New York City -balettiin

Contents

Lincoln Centerin historia

Rakennus oli osa Lincoln-aukion urbaania uudistamisprojektia ja sen suunnitteli Robert Moses 1950-1960-luvuilla. David Geffen Hall avautui vuonna 1962, Metropolitan Opera House 1964 ja David H. Koch Theater (entinen New York State Theater) valmistui 1966. Nämä rakennukset tunnetaan ympäri maailmaa upeista konserteista, oopperasta ja balettiesityksistä. Kuuluisa Juilliard School sijaitsee myös Lincoln Centerissä.

Miten Lincoln Centerille pääsee?

Lincoln Center sijaitsee Upper West Sidella, West 62nd Streetin ja 65th Streetin sekä Columbus ja Amsterdam Avenueiden välissä. Metro 1 Uptownin suuntaan pysähtyy 66th Street/Lincoln Centerillä, joka on lähin metroasema. Tai ota linja A, C tai D Columbus Circle -asemalle ja kävele pohjoiseen. Et voi olla huomaamatta rakennusta.

Järjestetäänkö Lincoln Centerissä opastettuja kierroksia?

Kyllä, Lincoln Centeriin voi tutustua opastetulla kierroksella. New York Passilla pääsee opastetulle kierrokselle, jonka aikana kurkistetaan kulissien taakse muun muassa maineikkaaseen Metropolitan-oopperataloon, David Geffen Halliin ja David H. Koch -teatteriin. Opas kertoo rakennusten historiasta ja saatatte nähdä myös oikeat harjoitukset.

Missä voi syödä ennen esitystä?

Lincoln Centerin läheltä löytyy paljon ravintoloita. Halusitpa sitten haukata jotain pikaisesti tai syödä Michelin-ravintolassa, löydät alta muutaman suosituksen, jotka ovat kävelymatkan päässä Lincoln Centeristä.

Pientä purtavaa

Kaikki eivät välttämättä halua syödä raskasta illallista ennen esitystä. Lincoln Centerin lähistöltä löytyy muutama vaihtoehto, jos haluat vain syödä pikaisesti jotain pientä. Aloita kulttuuri-iltasi tyylikkäästi nauttimalla lasillinen viiniä Mandarin Orientalin tai Empire Hotellin kattoterassilla. Tai koe aito newyorkilainen kokemus syömällä paikallisessa diner-ruokalassa. Suosittelen esimerkiksi Olympic Flame Dineria West 60th Streetillä. 10th Avenuelta löytyy Boston Market, joka tarjoilee loistavaa kanaa. Tai maista jotain todella erikoista, kuten bataattia vaahtokarkeilla. Näissä ravintoloissa olet valmis puolessa tunnissa. Varaathan tarpeeksi aikaa kävelyyn Lincoln Centeriin ja paikkasi löytämiseen ennen esityksen alkua.

Mainioita aterioita

Jos sinulla on runsaammin aikaa ja haluat nauttia hyvän aterian, kannattaa kokeilla Blue Ribbon Sushi Bar & Grilliä. Se ei ole halpa, mutta sushi on erinomaista ja ravintola on avoinna joka päivä. Se sijaitsee Columbus Circlen vieressä, ja sisäänkäynti ravintolaan on Columbus Hotellin kautta. Jos tämä kuulostaa liian hienostuneelta, voit hakea aterian Columbus Circle Whole Foods Marketista. Vaikka paikka ei ole mikään ravintola, tarjolla on hyvä valikoima tuoreita annoksia, jotka voit ottaa mukaan piknikille Central Parkiin.

Kun on aihetta juhlaan

Jos haluaa tehdä vaikutuksen, kannatta valita juhlava herkullista ruokaa tarjoileva ravintola. Siihen tarkoitukseen sopii esimerkiksi Robert NYC -ravintola, joka sijaitsee museon yllä ja tarjoaa upeat näköalat Central Parkiin. Robert NYC on tyylikäs ja elegantti. Ravintola on itse asiassa Museum of Arts and Designin sisäpuolella Columbus Circlessä. Voit käväistä museossa ennen ruokailua tai mennä suoraan ravintolaan, jolloin sinun ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua. Porter House on puolestaan hyvä vaihtoehto, jos mielesi tekee kunnon pihviä, mutta seuralaisesi haluaakin jotain muuta. Se sijaitsee Columbus Circlellä neljännessä kerroksessa ja siellä tarjoillaan amerikkalaisia pihvejä, mutta myös mereneläviä ja pastaa. Ravintola aukeaa jo kello 17.00 ja sopii täten loistavasti ruokapaikaksi, jos olet vielä jatkamassa iltaa Lincoln Centeriin.

Lincoln Center New Yorkissa - Lincoln Center yolla

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja