SoHo New Yorkissa

SoHo New Yorkissa

SoHo New Yorkissa – tiesitkö, että tämä tyylikäs nimi on itse asiassa lyhenne sanoista “South of Houston”? Ja, että nimi lausutaan “hauston” eikä “hjyyston”? Houston on itä-länsisuunnassa kulkeva katu, jonka eteläpuolella SoHon alue sijaitsee, kuten nimi antaa ymmärtää. Hop on Hop off -kiertoajelut pysähtyvät täällä. Kaupunginosa on myös suosittu alue elokuvien ja tv-sarjojen kuvaamiseen. Älä ylläty, jos katu on suljettu elokuvan kuvauksia varten.

Contents

New Yorkin SoHon historia

1800-luvun lopulla alueelle kehittyi laaja tekstiili-toimiala. Tämä selittää alueen isot teolliset rakennukset. SoHon kaupunginosa ei ole aina ollut rauhallinen, mutta 1960-luvulta eteenpäin alkoi alue kehittyä sellaiseksi, jona tunnemme sen tänä päivänä: taiteellinen, luova ja upea alue, joka tunnetaan monista hienoista liikkeistä, gallerioista ja ravintoloista. SoHo on yksi New Yorkin turvallisimmista kaupunginosista. Se onkin loistava vierailukohde, kun matkustat yksin.

Shoppailu mukulakivikaduilla

Pelkkä vilkaisu kadulla kulkeviin trendikkäisiin hipstereihin saa sinut haluamaan uudistamaan vaatekaappisi sisällön. SoHo sopiikin tähän erinomaisesti. Todelliset fashionistat nauttivat shoppailusta mukulakivin päällystetyistä kaduista. Varrelta löytyy myös hyviä taukopaikkoja. New Yorkin mukavin kirjakauppa McNally Jackson on sopiva paikka. Kaupasta löytyvät myös New Yorkin paras cappuccino ja skonssit. McNally Jackson sijaitsee Prince Streetillä. Se on hyvä katu jatkaa shoppailukierrosta.

Opastettu kävelykierros SoHossa

Jos haluat tutustua SoHoon paremmin, mikset osallistuisi opastetulle kävelykierrokselle. Tutustut myös naapurikaupunginosiin Little Italyyn ja Chinatowniin. Kierrosta vetää paikallinen opas, joka osaa kertoa alueesta ja sen rikkaasta historiasta: se ei ole pelkkiä kauppoja ja ravintoloita.

Varaa opastettu kävelykierros Sohossa tästä

SoHo New Yorkissa - Shoppailua SoHo New Yorkissa - Kauppoja

Ravintolat ja kahvilat SoHossa

Ovatko hampurilaiset lempiruokaasi? Siinä yksi hyvä syy lisää käydä SoHossa. Mercer-hotellin hampurilaiset ovat yhdet parhaimmista, mitä olen New Yorkissa ikinä syönyt. Paikan cocktaileissa ei myöskään ole valittamista. Toinen hauska ruokapaikka on Lafayette Streetin Café Select, joka on kiva sveitsiläistyylinen kahvila. Istu alas, rentoudu ja tilaa lounaaksi voileipä tai kunnon illallinen (suosittelen ehdottomasti hangar steakia, joten laita minulle viestiä ja kerro mitä tykkäsit!) Ben’s Pizzeria on yksi parhaista pizzerioista New Yorkissa ja The Grey Dog tarjoilee todella hyvää kahvia. Oletko sokerin perään? Kaksi New Yorkin kuuluisinta cupcake-leipomoa aloittivat aikoinaan SoHossa. Heidän liikkeensä ovat siellä edelleen: Baked by Melissa ja Georgetown Cupcake.

Illan vietto SoHossa

SoHosta löytyy paljon tekemistä illan viettoon. Kaupungiosaa ei voi verrata kuitenkaan Meatpacking Districtiin, joka on kuuluisa upeista klubeista ja yökerhoista. SoHossa on kuitenkin paljon loistavia baareja, joissa voit viettää todella railakkaan illan. Baareja ei löydy joka kadunkulmasta, joten saatat ehkä joutua kiertämään jonkun aikaa, mutta alueella on paljon baareja.

Aloita ilta drinkeillä SoHo Grandissa ja nauti ihmisten katselusta. Suuntaa sitten Grand Streetille ja käänny vasemmalle. Alueella on paljon pieniä ja isompia baareja, joissa voit nauttia oluen. Jos sää salllii, suosittelen menemään Twenty Three Grandiin, jossa on upea puutarha toisessa kerroksessa. Älä pelästy ovella seisovaa portsaria, mutta päälle kannattaa laittaa trendikkäimmät SoHossa tekemäsi ostokset. Sitä arvostetaan.

On hyvä tietää, että New Yorkin kirjoittamaton sääntö on, että naiset laittavat korot jalkaan ulos mennessään. Ainoa poikkeus on East Village.

Hotellit SoHossa

Varaa hotelli Sohosta, jos haluat heittäytyä täysin tähän omaperäiseen naapurustoon ja olla keskellä putiikkeja ja mukavilla baareja. Hyviä hotellivaihtoehtoja SoHossa ovat Soho Grand Hotel ja NoMo SoHo. Jos haluat varata todella ylellisen yöpymisen, valitse The Mercer, jolla on myös toinen etu: se sijaitsee Museum of Ice Creamin lähellä.

SoHo New Yorkissa - Broome Street SoHo New Yorkissa - Cafe Select

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja