East Village New Yorkissa

East Village New Yorkissa

East Village New Yorkissa on ehkäpä lempikaupunginosani. Eikä syyttä suotta: se oli ensimmäinen New Yorkin naapurusto, jossa asuin. Enkä ole ainoa, joka on ihastunut tähän kaupunginosaan: Madonna, Lady Gaga, Lou Reed ja Iggy Pop ovat kaikki menettäneet sydämensä tähän osaan New Yorkia. East Villagelle tyypillistä ovat matalat rakennukset sekä ketjuliikkeiden ja turistien puuttuminen katukuvasta. Se on myös syy miksi East Villageen kannattaa tutustua. East Villageksi lasketaan 14th Streetin ja Houston Streetin välille jäävä alue 3rd Avenuesta ja Bowerysta itään East Riverille asti.

Missä syödä ja juoda East Villagessa?

East Village on trendikäs kaupunginosa, jonka katukuva on muokkautunut siellä asuvien nuorten asukkaiden mukaan. Alueella asuu monia NYU-opiskelijoita, mikä tekee siitä hyvin yhteisöllisen naapuruston. East Villageen tutustuessa on hyvin todennäköistä, että törmäät sosiaalista muutosta haluaviin graffiteihin tai julisteisiin. Alueelta löytyy paljon bistroja, kodikkaita pubeja ja opiskelijabaareja, joissa voi juoda oluen edulliseen hintaan. Erityisesti Avenue A:n varrella on monia mukavia baareja ja ruokapaikkoja. Kävele katua 6th ja 11th Streetin välissä ja löydät kaikenlaisia kivoja ravintoloita. Esimerkiksi 7th Streetillä Miss Lily’s 7A Cafe on (mielestäni) ikivanha jamaikalainen ravintola, jonka sisustus saa sinut heti hymyilemään. 2nd Avenuen ja East 9th Streetin kulmasta löytyy vilkas ukrainalaisravintola Veselka, joka tarjoilee mahtavaa ruokaa. Heidän ruokalistansa yhdistelee aitoja ukrainalaisruokia (esim. pierogi) kalkkunan kaltaisiin amerikkalaisruokiin.

East Villagen ruokakierros

Jos haluat tutustua paremmin East Villagen herkulliseen ruokakulttuuriin, suosittelen osallistumaan East Villagen ruokakierrokselle. 2,5 tunnin pituisen kierroksen aikana tutustutaan alueeseen paremmin ja maistellaan hotdogeja, pizzaa, jäätelöä, cupcakeseja ja New Yorkin kuuluisaa egg creamia. Vinkki: kannattaa jättää aamiainen väliin ja ehkä illallinen myös!

Varaa tästä liput East Villagen ruokakierrokselle

St. Marks Place

St. Marks Place sijaitsee East Villagen sydämessä. Tällä kadulla on erityisliikkeistä ja vilkas musaskene, joten saat heti hyvän kuvan kaupunginosan tyylistä. Täältä löytyy levykauppoja, joissa voi tehdä harvinaisia löytöjä hyvään hintaan. Tompkins Square Park on myös maininnan arvoinen. Se on mukava puisto, jonka läpi kävellessä näkee newyorkilaisten arkea, mutta siellä ei tarvitse viettää koko päivää. Paikka sopii kahvitaukoon ennen kuin siirryt muualle. Alphabet City, joka tunnettiin aiemmin nimellä Little Germany, saattaa kuulostaa tutulta, mutta se  on itse asiassa asuinaluetta, jossa saattaa tylsistyä nopeasti. Hyvä neuvo on, että mitä lähemmäs suuntaat kohti vettä, sitä vähemmän inspiroiva (ja turvallinen) East Village on.

East Village 2nd Avenue New York East Village New Yorkissa

Omaperäisiä kauppoja

East Village on loistava paikka shoppailla New Yorkissa. Suurien ketjuliikkeiden sijaan sieltä löytyy paljon pieniä erikoiskauppoja. Toy Tokyo on täynnä aasialaisia leluja ja tilpehöörejä. Jos aurinko alkaa paistaa, suuntaa Fabulous Fanny’siin. He myyvät aurinkolaseja kaikissa mahdollisissa väreissä ja muodoissa. Halusitpa näyttää Marilyn Monroelta tai Kanye Westiltä, löydät täältä sopivat aurinkolasit. Tai pyydä avuliasta henkilökuntaa kustomoimaan pari sinulle. Aurinkolaseihin saa halutessaan jopa Swarovski-kristalleja.

Hotellit East Villagessa

Jos haluat varata hotellin East Villagesta, suosittelen yöpymään East Village Hotellissa, jossa on tyypillinen East Village -tunnelma. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat The Standard East Village ja Moxy East Village.

Ericin vinkki: Jos etsit Houston Streetiä, huomioithan sen ääntämisen. East Villagessa se lausutaan ”house-ton” eikä ”hjuu-ston”.

New Yorkin East Village New York City ja East Village

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja