East Village New Yorkissa

East Village New Yorkissa

East Village New Yorkissa on täynnä pikkukauppoja, ravintoloita ja matalia rakennuksia. Se on myös syy miksi East Villageen kannattaa tutustua. East Villageksi lasketaan 14th Streetin ja Houston Streetin välille jäävä alue 3rd Avenuesta ja Bowerysta itään East Riverille asti.

East Village oli ensimmäinen New Yorkin naapurusto, jossa asuin. Enkä ole ainoa, joka on ihastunut tähän kaupunginosaan: Madonna, Lady Gaga, Lou Reed ja Iggy Pop ovat kaikki menettäneet sydämensä tähän osaan New Yorkia.

Contents

East Village in New York

East Village on trendikäs kaupunginosa, jonka katukuva on muokkautunut siellä asuvien nuorten asukkaiden mukaan. Alueella asuu monia NYU-opiskelijoita, mikä tekee siitä hyvin yhteisöllisen naapuruston. East Villageen tutustuessa on hyvin todennäköistä, että törmäät sosiaalista muutosta haluaviin julisteisiin ja graffititaiteeseen.

Ericin vinkki: “Jos haluat tutustua East Villageen, lähde kävelykierrokselle nimeltä “East Village – Lower East Side”, joka löytyy Eric’s New York -sovelluksestani. Kävelyreitin aikana kerron sinulle lisää tästä ainutlaatuisesta kaupunginosasta ja poikkeamme muutamissa lempipaikoistani.”

St. Marks Place

St. Marks Place on käytännössä East Villagen sykkivä sydän. Tällä kadulla on erityisliikkeistä ja vilkas musaskene, mikä todella kuvastaa kaupunginosan tunnelmaa. Sieltä löytyy paljon levykauppoja, kuten Stranded Records NYC. Sieltä saa myös herkullista ruokaa: alueella on monia pieniä ruokapaikkoja, joissa tarjoillaan ruokaa kaikkialta maailmasta.

Little Ukraine

New Yorkiin saapui paljon ukrainalaisia toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. East Villagessa asuminen oli kohtuuhintaista ja työpaikkoja oli paljon, mikä teki siitä kulttuurien, eri toten ukrainalaisten, sulatusuunin. Nyt alueelta löytyy monia ukrainalaisravintoloita ja -leipomoita, joissa tarjoillaan perinneruokia.

2nd Avenuen ja East 9th Streetin kulmasta löytyy vilkas ukrainalaisravintola Veselka, joka tarjoilee mahtavaa ruokaa. Heidän ruokalistansa yhdistelee aitoja ukrainalaisruokia (esim. pierogi) kalkkunan kaltaisiin amerikkalaisruokiin.

East Village New Yorkissa - Little Ukraine East Village New Yorkissa - ABC City

Tompkins Square Park

Tompkins Square Park on myös maininnan arvoinen. Se on mukava puisto, jonka läpi kävellessä näkee newyorkilaisten arkea. Se on mukava paikka hörpätä kahvit.

Alphabet City

Alphabet City, joka tunnettiin aiemmin nimellä Little Germany, saattaa kuulostaa tutulta, mutta se  on itse asiassa vain asuinaluetta. Erikoista tässä kaupunginosassa on sen kadunnimet. New Yorkissa Avenuet on yleensä numeroitu, mutta tällä alueella käytössä ovat kirjaimet. Alphabet Cityn muodostavat Avenue A, B, C ja D.

Shoppailu East Villagessa

East Village on loistava paikka shoppailla New Yorkissa. Suurien ketjuliikkeiden sijaan sieltä löytyy paljon pieniä erikoiskauppoja. Toy Tokyo on täynnä aasialaisia leluja ja tilpehöörejä, jossa pääset todella Japanin makuun. Jos aurinko alkaa yllättäen paistaa, suuntaa Fabulous Fanny’siin. Tämä pikkupuoti myy aurinkolaseja kaikissa mahdollisissa väreissä ja muodoissa. Halusitpa näyttää Brigitte Bardot’lta tai Kanye Westiltä, löydät täältä sopivat aurinkolasit. Tai pyydä avuliasta henkilökuntaa kustomoimaan sinulle omat kehykset.

East Village New Yorkissa - Shoppailu East Village New Yorkissa - Katuja

Missä syödä ja juoda East Villagessa?

East Villagesta löytyy kaikenlaisia kivoja ravintoloita. Esimerkiksi 7th Streetillä Miss Lily’s 7A Cafe on (mielestäni) ikivanha jamaikalainen ravintola, jonka sisustus saa sinut heti hymyilemään.

2nd Avenuella sijaitsee San Marzano, italialainen ravintola, joka tunnetaan pastoistaan.

Opastetut kierrokset East Villagessa

Kierros East Villagen läpi on erinomainen tapa tutustua tähän kaupunginosaan ja kuulla tarinoita ja kokemuksia paikalliselta. Voit tutustua East Villageen lähtemällä opastetulle kierrokselle:

Rock n’ Punk Tour tutustuttaa sinut musiikkigenreihin, jotka olivat mukana muodostamassa East Villagen rockkulttuuria. Opastetun kierroksen aikana näet, missä Led Zeppelin, Iggy Pop, The Ramones ja muut bändit kirjoittivat kappaleensa ja esiintyivät.

Varaa Rock n’ Punk Tour tästä

Hotellit East Villagessa

Jos haluat varata hotellin East Villagesta, suosittelen yöpymään East Village Hotellissa, jossa on tyypillinen East Village -tunnelma. Toinen hyvä vaihtoehto on The Standard East Village. Tämä mukava hotelli sijaitsee hyvällä paikalla ja tuntuu ylelliseltä.

Voit varata myös huoneen Moxy East Villagesta. Se on trendikäs hotelli, jonka kattobaarista on näkymät Manhattanille.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja