Soolomatka New Yorkiin

Sinkkuna New Yorkissa

Onko sinulla suunnitelmissa soolomatka New Yorkiin? Yksin matkustaminen New Yorkiin on turvallista, joten voit tehdä huoletta niin. Kaupungissa on hyvin tavallista mennä shoppailemaan, konserttiin tai ravintolaan itsekseen. Iso Omena on täynnä sinkkuja ja paikalliset tykkäävät myös tehdä juttuja omin päin tasapainottamaan kiireistä elämäänsä. Kukaan ei katso kieroon, jos olet liikkeellä yksin. New York on myös turvallinen kaupunki, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä.

Contents

Yksin matkustaminen New Yorkiin

New York sopii täydellisesti soolomatkaksi. Kaupungissa liikkuminen ja suunnistaminen on helppoa. Tekemistä ja nähtävää on niin paljon, ettet varmasti kyllästy. Jos olet matkassa yksin New Yorkissa, siinä on myös etunsa. Sinun ei tarvitse tinkiä suunnitelmistasi: millä nähtävyyksillä haluat vierailla, kuinka monta tuntia voit viettää shoppailussa tai missä ravintoloissa voit syödä!

Newyorkilaiset tunnetaan ystävällisyydestään ja puheliaisuudestaan, joten jos haluat tavata uusia tuttavuuksia, voit esimerkiksi yöpyä hostellissa tai lähteä kattoterassikierrokselle. Toisin sanoen, ei ole mitään syytä tylsyyteen tai yksinäisyyteen.

Mitä tehdä soolomatkalla New Yorkissa

New York tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia myös yksin matkustaville, joten todennäköisesti vain budjettisi asettaa rajan sille, mitä voit tehdä.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

Suosittelen aina ostamaan alennuspassin New Yorkiin ja se on hyödyllinen myös yksin matkustaville. Alennuspassi on edullisin ja helpoin tapa käydä nähtävyyksillä ja se sisältää pääsyn moniin New Yorkin tärkeimpiin turistikohteisiin. Suosittelen lähtemään myös Broadway-musikaaliiin ja käymään urheiluottelussa. Jos haluat jutustella paikallisten kanssa, baseball-pelissä se onnistuu varmasti. Baseball kestää usein pitkään, joten sinulla runsaasti aikaa keskustella huurteisen oluen ääressä.

Ruokailu

New Yorkissa on hyvin tavallista syödä yksin, myös ravintoloissa. Jos menet ravintolaan omin päin, tavallisinta on hakeutua baaritiskille, mutta tämä ei ole mikään edellytys. Baarijakkaralla voit myös helposti jututtaa ystävällistä henkilökuntaa ja muita ruokailijoita, jos näin haluat. Jos kaipaat rennompaa ruokapaikkaa, kaupungista löytyy tietenkin valtavasti hyviä kahviloita ja bistroja. Voit myös ostaa ruokaa mukaan ja nauttia annoksen yhdessä New Yorkin monista puistoista.

Yöelämä

Jos haluat käydä New Yorkin yöelämässä jonkun seurassa, suosittelen lähtemään aiemmin mainitulle Rooftop Bar Tourille. Alive After Five -risteily on myös mukava vaihtoehto ja hyvä tilaisuus tavata uusia ihmisiä samalla kun pääset nauttimaan Manhattanin skyline-näkymistä ja virvokkeista.

Tai osallistu salakapakkakierrokselle, jossa vieraillaan speakeasy-baareissa, joita et muutoin ehkä löytäisi. Samalla voit tutustua muihin kierroksella oleviin.

Liikkuminen

Kulkemiseen New Yorkin lentokentältä hotellille kannattaa varata lippu shuttle-bussiin. Se on edullinen ja helppo ratkaisu, eikä sinun tarvitse huolehtia, miten löydät majapaikkaasi, sillä minibussi vie sinut hotellin eteen.

Toinen tärkeä vinkki on ostaa MetroCard New Yorkin metroon. Tämä on nopea ja halpa tapa liikkua kaupungissa. Älä kuitenkaan kulje metrolla yöaikaan, kun olet liikkeellä yksin, vaan ota taksi.

Hotellit yksin matkustavalle New Yorkissa

Midtown Manhattan on hyvä paikka hotellille, sillä monet nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Näin voit käydä hotellin lähellä sijaitsevissa kohteissa ja välttää metroa illalla. Pod Hotel 51 ja Pod Hotel 39 ovat hyviä vaihtoehtoja soolomatkalla New Yorkissa, koska ne ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja niiden yhteistiloissa voi halutessaan tavata muita matkailijoita. Myös Yotel sopii yksin matkaavalle. Erityinen suositus menee citizenM Times Squarelle ja citizenM Bowerylle, jotka ovat kaksi suosikkihotelliani New Yorkissa. Niissä yöpyminen on mukavaa ja käytössäsi on kaikki tarpeelliset palvelut. Molemmista löytyy kattoterassibaari, jossa voit rentoutua kaiken nähtävyyksillä kiertelyn jälkeen.

Etsitkö halvempaa yöpymisvaihtoehtoa? Silloin suosittelen varaamaan hotellin Long Island Citystä. Alue on edullisempi ja sieltä pääsee helposti metrolla Midtown Manhattanille. Yöllä on kuitenkin parempi mennä taksilla Long Island Cityn hotelliin kuin kulkea julkisilla. Kannattaa harkita myös yöpymistä hostellissa Midtown Manhattanilla, jos etsit pienemmän budjetin majapaikkaa, jossa on mahdollisuus tavata muita matkalaisia. Esimerkiksi HI NYC Hostel Amsterdam Avenuella järjestää usein aktiviteetteja, joissa on helppo tehdä uusia tuttavuuksia.

Naisena yksin matkustaminen New Yorkiin

Naisen ei yksin matkustaessa tarvitse olla huolissaan New Yorkin turvallisuudesta. Yleisesti ottaen kaupunki on erittäin turvallinen. Muiden suurkaupunkien tapaan kannattaa kuitenkin ottaa muutama seikka huomioon. Käytä maalaisjärkeä ja huomioi ympäristösi. Älä kävele puiston poikki yöllä, ja muutoinkin vältä pimeitä ja autioita paikkoja. Kulje mieluummin taksilla kuin julkisilla yöaikaan.

On hyvä valita hotelli tai hostelli Midtown Manhattanilta, jossa New York on maineensa veroinen: kaupunki, joka ei koskaan nuku. Ihmiset ja kirkkaat valot täyttävät keskustan kadut kaikkina vuorokaudenaikoina, joten kaduilla käveleminen yöllä on turvallisempaa kuin joissakin muissa New Yorkin kaupunginosissa. Panostaminen keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin kannattaa, jotta voit välttää pitkiä matkoja yöllä. Hotellin on hyvä sijaita 90th Streetin eteläpuolella.

Onko New Yorkiin matkustaminen turvallista yksin?

Kyllä! New York on erittäin turvallinen kaupunki, joten voit huoletta matkustaa sinne yksin. Muiden suurkaupunkien tapaan kannattaa kuitenkin ottaa muutama seikka huomioon. Lue lisää tästä.

Mitä tehdä yksin New Yorkissa?

Vaihtoehtoja on rajattomasti! Voit käydä muun muassa ostoksilla, kattobaarikierroksella, lähteä Broadway-musikaaliin tai urheiluotteluun. Lue kaikki vinkkini soolomatkaan New Yorkissa tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja