Ripley’s Believe It or Not! –museo New Yorkissa

Ripleys Believe it or Not New Yorkissa

Ripley’s Believe It or Not! (Ripleyn usko tai älä) New Yorkissa on museo, jossa on esillä mitä hullumpia ja uskomattomampia esineitä. Museo on kirjaimellisesti uskomaton. Osallistu museon interaktiivisiin näyttelyihin ja tutustu ihmeellisiin luomuksiin ja esineisiin, joita Robert Ripley on kerännyt ympäri maailmaa.

Valitettavasti Ripley’s Believe It or Not! on suljettu. Käy sen sijaan Madame Tussaudin vahakabinetissa tai tutustu mitä tehdä New Yorkissa Times Squaren lähellä.

Contents

Perustaja: Robert Ripley

Robert Ripley oli seikkailunhaluinen pioneeri, joka syntynyt vuonna 1890. Sarjakuvataiteen maailmassa hän oli erittäin tunnettu. Hänen kuvituksiaan julkaistiin ensimmäisen kerran 1913 newyorkilaisessa sanomalehdessä. Häneltä on myös lähtöisin sanonta “totuus on tarua ihmeellisempää” (truth is stranger than fiction). Sarjakuvat sisälsivät omalaatuisia ja ennennäkemättömiä faktoja ja tapahtumia ja kun Ripley lisäsi päälle tekstin Belive It of not!, hänestä tuli sensaatio.

Ripley kävi yli 200 maassa ja omisti elämänsä omituisten tavaroiden keräilyyn ja kokeiluun. Hän kirjoitti kaikista matkoista muistiinpanoja ja piti luentoja vuosien mittaan oppimistaan asioista. Ripley kuoli 55-vuotiaana.

The Ripley’s Believe It or Not! -museo

Ripley’s Believe It or Not! –museo on täynnä Ripleyn keräämiä esineitä kuten saattaa odottaakin. New Yorkin museossa on näytillä yli 500 uskomatonta esinettä kuten harvinainen albiino kirahvi, kutistuneita päitä ja paljon muuta. Pääset jopa näkemään läheltä vaikuttavan kristallipallon, jota käytetään New Year’s Eve Ball Drop -seremoniassa Times Squarella. Museokäynti on hauska, mutta myös opettavainen. Voit myöhemmin kerskua oppimillasi omituisilla faktoilla.

Lapsille löytyy myös paljon tekemistä. Esineiden parissa puuhastelemalla, videoita katselemalla tai uskaltautumalla “mustaan aukkoon” lapset viihtyvät mukavasti museossa.

Minä varaisin puolitoista tuntia museoon. Museo ei ole kovin iso joten tämä riittää hyvin esineisiin tutustumiseen, tarinoiden lukemiseen ja videoiden katseluun.

Ripley’s Believe It or Not! –museo New Yorkissa - Balldrop Ripley’s Believe It or Not! –museo New Yorkissa - Isot lenkkarit

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat: auki joka päivä
    • su-ke kello 09.00-11.00
    • to-la kello 09.00-01.00
  • Sijainti: 234 West 42nd Street, Madame Tussaudsin vieressä
Ericin vinkki: Jos tykkäät omituisista esineistä niin tykkäät taatusti myös Ripley’s Believe It of Not! –museosta. Museo sopii myös loistavasti vierailuun lasten kanssa. Se on hauska, interaktiivinen ja opettavainen. Toisaalta museon voi myös jättää väliin eikä näkemättä jää mitään erittäin tärkeää. Suosittelen museota jos olet Midtownilla ja sinulla on ylimääräistä aikaa tai jos New Yorkissa sataa.

Ripley’s Believe It or Not! –museo New Yorkissa - ulkopuolelta Ripley’s Believe It or Not! –museo New Yorkissa - sisalta

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja