Hallintoalue: Queens

Queens New Yorkissa

Queens on yksi New Yorkin viidestä hallintoalueesta. Se sisältää muun muassa Long Island Cityn, Astorian ja Flushingin kaupunginosat. Queens sijaitsee Manhattanin itäpuolella ja Brooklynin alapuolella. Yli 2,3 miljoonaa asukasta tekee siitä New Yorkin toiseksi väkirikkaimman hallintoalueen. Queensista löytyy useita vierailun arvoisia kohteita ja urheilun ystävien kannattaa myös käydä alueella.

Queensin kaupunginosat

Queens on hyvin laaja, eikä osa hallintoalueesta ole kovin mielenkiintoista nähdä, jos olet ensi kertaa New Yorkissa. Siellä on kuitenkin muutamia hyviä vierailukohteita, jos olet jo ehtinyt näkemään kaiken Manhattanilla. Voit myös lähteä Brooklyn, Queens ja The Bronx -bussikierrokselle, jonka aikana näet kaikki näiden hallintoaluiden kohokohdat.

Long Island City

Long Island City New Yorkissa on veden ääressä sijaitseva Queensin kaupunginosa, josta on upeat skyline-näkymät Manhattanille. Long Island Cityä ei kannata sekoittaa Long Islandiin, joka on pitkänomainen saari New Yorkin itäpuolella. Long Island City on loistava paikka yöpyä, jos haluat välttää Manhattanin korkeat hotellihinnat. Long Island Cityn hotelleihin pääsee helposti metrolla ja yön keskivertohinta on suhteellisen alhainen.

Long Island Citystä löytyy myös käyntikohde taiteen ystäville. Voit vierailla MoMA PS1:ssa, joka on osa maailmankuulua Manhattanin Museum of Modern Art -museota. MoMA PS1 keskittyy moderniin taiteeseen. Pääset sinne ottamalla metron tai NYC Ferryn Long Island Cityyn tai Hunters Point Southiin (MoMA PS1 on kiinni tiistaisin ja keskiviikkoisin). Suosittelen yhdistämään MoMA PS1 -vierailun aamiaiseen, lounaaseen tai päivälliseen lähellä olevassa Court Square Dinerissa. Tässä autenttisessa amerikkalaisessa dinerissa voit syödä paikallisten newyorkilaisten joukossa, sillä tuskin näet yhtään turistia.

Astoria

Long Island Cityn pohjoispuolella Astoria on Queensin toinen naapurusto, joka sijaitsee East Riverin vieressä. Sinne pääsee helposti metrolla tai Roosevelt Island Bridgen yli kävellen. Astorian viereisestä kaupunginosasta löytyy LaGuardian lentokenttä. Astoria itsessään on yksi Queensin etnisesti monimuotoisimmista kaupunginosista. Asukkaita on jopa 100 eri maasta ja monilla on juuret Brasiliassa tai Kroatiassa. Oletko Astoriassa ja pidät sarjakuvista? Käy Midtown Comics Outletissa, josta löydät tuhansia sarjakuvia, toimintahahmoja ja muita aiheeseen liittyviä esineitä.

Queens in New York - Corona Park Queens in New York - MoMA PS1

Flushing

Queensissa sijaitsee suhteellisen suuri kiinalaisalue Flushingissa ja itä kutsutaan usein “aidoksi” Chinatowniksi. Toisin kuin Manhattanin samannimisellä alueella, Queensin Chinatown ei ole turistien suosiossa, vaan alueen keskiössä ovat siellä asuvat kiinalaiset. Peräti 55% alueen asukkaista on aasialaista alkuperää. Se on lisäksi yksi maailman laajimmin ja nopeimmin kasvavista Chinatowneista ja hyivn ainutlaatuinen alue New Yorkissa. Mene metrolinjalla 7 aivan linjan pääpisteeseen saakka (Flushing Main Street) ja olet perillä. Kannattaa pitää mielessä, että saatat törmätä kielimuuriin, sillä englantia ei puhuta siellä kovin paljon.

Flushing Meadowsissa sijaitsee myös Corona Park, josta löytyy Unisphere: suuri metallista tehty maapalloa kuvaava veistos, josta olet varmaankin nähnyt aiemmin kuvan. Maapallon kehä on noin 36 metriä, joka tekee siitä maailman suurimman maapalloveistoksen. Metalliveistos tehtiin vuoden 1964 maailmannäyttelyä varten. Ympäröivästä puistosta löytyy US Open -turnaukseen käytettäviä tenniskenttiä. Puiston halki käveleminen on kiva aktiviteetti aurinkoisena päivänä. Pääset sinne metrolinjalla 7: jää pois Mets – Willets Point -asemalla, josta on lyhyt kävelymatka puistoon.

Jamaika

Jos lennät New Yorkiin, vierailusi alkaa todennäköisesti Jamaikan kaupunginosasta, jossa sijaitsee New Yorkin toinen lentokenttä JFK. JFK-lentokentältä Manhattanille on erittäin helppo matkustaa metrolla, taksilla tai bussilla.

Hotellit Queensissä

Mikäli etsit budjettimatkaan sopivaa hotellia, niin Queensin Long Island City on hyvä vaihtoehto. Se ei ole yhtä trendikäs tai kotoisa naapurusto, mutta se on hyvä tukikohta New Yorkin vierailulle. Long Island City on turvallinen ja sieltä on paljon metrolinjoja, joilla pääset Manhattanille noin 15 minuutissa. Suosittelen hotellia Long Island Cityssä kaikille, jotka haluaisivat olla lähellä Midtownia, mutta pitävät majoittumista Manhattanilla liian kalliina.

Urheiluottelut Queensissa

Queens tunnetaan parhaiten urheilutapahtumistaan. Jokavuotisen New York Maratonin lisäksi (jonka reitti kulkee Queensin läpi) myös Metsin stadion sijaitsee Queensissa. Mets on New Yorkin toinen pesäpallojoukkue (New York Yankeesin jälkeen). Queensissa järjestetään myös vuosittainen U.S. Open -tennisturnaus, joka pelataan Flushing Meadowsissa.

Queens in New York - US Open Queens New Yorkissa - Citi Field stadion

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja