Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa

Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa

Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa juhlistaa uuden vuoden alkua kuukalenterin mukaan. Vuonna 2025, päivää vietetään keskiviikkona 29. tammikuuta, jolloin sitä juhlistavat monet aasialaisyhteisöt New Yorkissa. Isosta Omenasta löytyy useita aktiviteetteja, jotka on omistettu kiinalaiselle uudelle vuodelle. Yhdysvalloissa se tunnetaan nimellä Lunar New Year. Voit mennä katsomaan kiinalaisen uudenvuoden paraatia Chinatowniin, osallistua ilotulitusseremoniaan tai käydä syömässä jossakin New Yorkin aasialaisista kaupunginosista.

Contents

Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa

Kiinalaista uutta vuotta juhlitaan pääasiassa kiinalaisessa ja muissa aasialaisissa kulttuureissa, minkä takia Chinatown New Yorkissa tunnetaan on tunnettu Lunar New Year -juhlallisuuksistaan! Ympäri kaupunkia järjestetään myös monia muita juhlia.

Kiinalaisen uudenvuoden ilotulitusseremonia

Chinatownin lähellä Sara D. Roosevelt Parkissa järjestetään vuosittain ilotulitusseremonia. Chinese New Year Firecracker Ceremonyn tarkoituksena on karkottaa pahat henget paukuttelemalla raketteja. Seremoniassa nähdään myös paljon perinnetanssia, ja tanssijat ovat usein pukeutuneet kulloisenkin kiinalaisen uudenvuoden eläimeksi, kuten lohikäärmeeksi, leijonaksi tai jänikseksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se järjestetään keskiviikkona 29. tammikuuta kello 11.00-15.30.

Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa - Firecracker Ceremony Kiinalainen uusi vuosi New Yorkissa - Leijonatanssi

Kiinalaisen uuden vuoden paraati

Chinatownissa järjestetään kiinalaisen uudenvuoden paraati helmikuussa. Paraatin aikana voit nähdä perinteisen leijonatanssin, erilaisia tanssiryhmiä ja muita esityksiä. Paraati alkaa noin kello 13.00 Mott Streetin ja Canal Streetin risteyksestä ja päättyy Sara D. Roosevelt Parkin lähelle. Sen jälkeen voit käydä syömässä jossakin alueen monista ravintoloista.

Muita tapahtumia kiinalaisen uuden vuoden aikaan

Chinatownin juhlallisuuksien lisäksi kiinalaista uutta vuotta juhlitaan kaikkialla New Yorkissa 29.1.. tienoilla. Voit esimerkiksi käydä Hudson Yardsissa ja South Street Seaportissa katsomassa juhlintaa tanssin ja muiden aktiviteettien muodossa tai New York Philharmonic -konsertin Lincoln Centerissä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja