Naapurusto: Chinatown

Chinatown New Yorkissa

Chinatown New Yorkissa on mainio kaupunginosa, jonka läpi voi kulkea kävellen. Tänä päivänä alue rajautuu Broadwaylle lännessä ja East Broadwaylle idässä, ja Delancey Streetille ja Chambers Streetille pohjoisessa ja etelässä. Kaupunginosassa kulkiessa tuntuu todella kuin olisit hetken Kiinassa.

Contents

Manhattanin Chinatownin historia

Kiinalaiset ovat asuneet alueella jo vuodesta 1850 lähtien, mutta suurin muuttoaalto koettiin 1965 jälkeen, kun siirtolaislakeja höllennettiin. Tänä päivänä noin 700 000 kiinalaista asuu New Yorkissa. Chinatownin lisäksi myös Flushingin alueelta Queensista löytyy kiinalaisyhteisö, mutta Manhattanilla sijaitseva Chinatown on pitänyt paikkansa suosituimpana kiinalaisena naapurustona turistien keskuudessa.

Chinatowniin tutustuminen

En ole koskaan käynyt Kiinassa, mutta voin kuvitella sen olevan hiukan kuin Chinatown: kaikkialla kaduilla ruokakojuja (sekä päivällä että illalla), isoja kalakoreja ja kauppoja jotka myyvät rohtoa ja tippaa joka vaivaan. Tarjolla on myös hierontaa ja hinnat ovat selkeästi esillä ja usein hyvin edullisia. Kaikkialla kuuluu pelkästään kiinan kieltä ja jopa McDonaldsin ruokalista on käännetty kiinaksi. Hop on Hop off -bussi tekee pysähdyksen alueella, mutta pysäkki on usein täynnä ihmisiä. Voit käydä Museum of Chinese in Americassa 215 Center Streetillä. Olen käynyt siellä ja vaikka kiersin museota vain puolisen tuntia, käynti kannatti silti.

Chinatown New Yorkissa - kauppoja Chinatown New Yorkissa - tori

Opastettu kierros Chinatownissa

Jos tutustut Chinatowniin mieluummin kävellen ja oppaan kera, voit valita parista vaihtoehdosta. Mikään ei estä sinua kiertelemästä alueella itseksesi, mutta paikallinen opas osaa aina kertoa enemmän alueen historiasta ja tämänhetkisistä tapahtumista. Voit varata yksityisen opastetun kierroksen New Yorkissa tai lähteä alla olevien tapaisille kierroksille isomman ryhmän kanssa.

Opastettu kävelykierros SoHon, Little Italyn ja Chinatownin läpi näyttää kaikki naapurustojen kohokohdat. Aloitatte Spring Streetiltä SoHossa ja tutustutte alueisiin oppaan kera. Sekä ensikertalaiset että konkarimatkaajat oppivat varmasti jotain uutta kierroksen aikana. Yllätyt kuinka paljon ehdit näkemään parin tunnin aikana ja saat varmasti otettuja hyviä valokuvia muistoksi.

Varaa SoHo, Little Italy ja Chinatown -kävelykierros tästä

Mikäli olet kiinnostunut Chinatownin ruuasta, Chinatown ja Little Italy -ruokakierros on täydellinen vaihtoehto. Kierros kestää kolme tuntia. Aloitat ensin Little Italystä ja sen jälkeen tutustut herkullisiin kiinalaisiin erikoisuuksiin, kuten dumplingseihin ja dim sumiin. Saat myös kierroksen päätteeksi kartan, johon on merkitty kaikki kierrokseen sisältyneet pysähdyspaikat. Sen avulla voit vierailla uudelleen niissä paikoissa, joista pidit kierroksen aikana eniten.

Lue lisää China ja Little Italy -ruokakierroksesta tästä

Chinatown New York Cityssa Chinatown New Yorkissa - tyypillinen rakennus

Ruokaa ja juomaa Chinatownissa

Tietenkin sinun pitää maistaa aitoa kiinalaista ruokaa ja sitä onkin tarjolla joka kulmassa. Mutta jos haluat syödä aitoa ja herkullista dim sumia, mene Golden Unicorn -ravintolaan, joka sijaitsee 18 East Broadwaylla. Paikka on todella autenttinen, sillä tarjoilijat puhuvat kiinaa ja ravintolasta löytyy myös ruokalistat kiinaksi. Saatat törmätä kielimuuriin, mutta olen aina onnistunut saamaan hyvää ruokaa. Seikka joka myös vakuuttaa: myös paikalliset kiinalaiset syövät täällä.

Chinatown NYC Chinatown New Yorkissa - rakennuksia

Hotellit Chinatownissa

Jos haluat yöpyä Chinatownissa ja varata hotellin, suosittelen valitsemaan Wyndham Garden Chinatownin. Kaksi muuta kivaa vaihtoehtoa ovat NobleDEN Hotel ja Hotel 50 Bowery.

Ericin vinkki: Chinatowniin tutustuminen sopii mainiosti esimerkiksi viikonloppumatkan kolmannelle päivälle. Kuljeskele ympäriinsä aamupäivällä ja syö lounaaksi herkullista dim sumia. Entäpä illalla? Lähde “Apothéke Cocktail Bariin”, joka on suosittu mutta rento klubi osoitteessa 9 Doyers Street. Se on kiva vaihtoehto Meatpacking Districtilla sijaitseville klubeille.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja