LaGuardian lentokenttä (LGA)

LaGuardia Airport

LaGuardian lentokenttä New Yorkissa sijaitsee Queensin hallintoalueella and se on New Yorkin kolmesta lentoasemasta pienin. Tätä New Yorkin lentokenttää käytetään lähinnä USA:n sisäisiin lennoihin ja joihinkin kansainvälisiin matkakohteisiin, esimerkiksi Kanadan ja Karibian lennoilla. Lentoasema on nimeltään tuttavallisemmin LaGuardia tai LGA.

New Yorkin lentoasema sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Manhattanilta. Lue lisää lentokentästä ja eri kuljetusvaihtoehdoista tästä.

Laskeutuminen LaGuardian lentokentälle

Laskeutuminen LaGuardian lentokentälle on mahdollista vain, jos sinulla on USA:n sisäinen lento tai saavut Kanadasta tai Karibialta. Koska lentoasemalla ei ole Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitosta (CBP), siellä ei ole myöskään maahantulotarkastusta. Jos saavut LaGuardian lentoasemalle Karibialta tai Kanadasta, teet maahantuloselvityksen jo lähtöpaikassasi.

LaGuardia-lentokentällä on kolme terminaalia: Lentoasema remontoitiin täysin vuonna 2022, ja sen yhteydessä lisättiin paljon taidetta eri puolille kenttää.

LaGuardian lentoaseman - taideteos LaGuardian lentokentän - terminaali

Kulkeminen LaGuardia-lentokentältä Manhattanille

Voit matkustaa LaGuardian lentokentältä Manhattanille usealla eri tavalla. Voit esimerkiksi hypätä ikonisen keltaisen taksin kyytiin, varata etukäteen yksityiskuljetuksen tai käyttää julkisia. LaGuardiasta ei ole AirTrain- tai junayhteyttä. Voit tarkastella lentokenttäyhteyksiä New York Transfer Planner -työkalun avulla.

LaGuardian lentokentän kuljetuspalvelut

Koska LaGuardia sijaitsee suhteellisen lähellä Manhattania, voisi kuvitella että lentokentältä pääsisi julkisilla helposti. Tähän tarkoitukseen voi käyttää MetroCardia. Sinun on kuitenkin vaihdettava bussista metroon vähintään kerran ennen kuin saavut määränpäähäsi. Tämä ei ole helppoa varsinkaan matkatavaroiden kanssa. Siksi taksilla kulkeminen on kätevämpi vaihtoehto. Taksille ei ole kiinteää taksaa eli kokonaishinta riippuu siitä, minne olet Manhattanilla menossa.

LaGuardian - lentokenttäkuljetus LaGuardian lentoaseman - taksi

Lähtevät lennot LaGuardia-lentokentältä

Jos lennät suoraan takaisin Suomeen, lentosi lähtee joko JFK:n kentältä tai Newarkin kentältä. Jos matkustat Yhdysvaltojen sisällä, lentosi lähtee todennäköisesti LaGuardian lentoasemalta. Esimerkiksi American Airlines ja United Airlines lentävät terminaalista B, kun taas Delta Airlines lähtee terminaalista C. Tarkista aina etukäteen, missä terminaalissa sinun on oltava.

Kun olet jättänyt matkatavarasi ja mennyt turvatarkastuksen läpi, voit mennä shoppailemaan ja käydä juomassa tai syömässä jossakin terminaalin ravintoloista.

Hotellit LaGuardia-lentokentän lähellä

Etsitkö hotellia LaGuardian lentokentän lähellä? Alueelta löytyy useita hotelleja, joissa kannattaa majoittua, jos sinulla on pitkä välilasku lentojen välillä, jos saavut New Yorkiin myöhään illalla tai jos lennät seuraavaan kohteeseesi aikaisin aamulla. Voit nukkua esimerkiksi LaGuardia Plaza tai Aloft New York LaGuardia Airport -hotellissa. The Avion Inn Near LGA Airport on myös vaihtoehto, joka sisältää aamiaisen. Kaikki hotellit tarjoavat ilmaisen shuttle-kuljetuksen lentokentälle ja takaisin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja