Homobaarit New Yorkissa

Homobaarit New Yorkissa

Homobaarit New Yorkissa ovat merkittävässä roolissa kaupungin LGBTQIA+-kulttuurissa, sillä sateenkaaribaarit tarjoavat turvallisen paikan kaikille. New York on jo pitkään vetänyt puoleensa HLBTQ+ (homo, lesbo, bi, trans, queer plus) -yhteisöä, ja kaupungissa on tapahtunut paljon queer-historiaa. HLBTQ+-baareja ja sateenkaariyökerhoja löytyy runsaasti.

Contents

Sateenkaaribaarit New Yorkissa

LGBTQ+-ihmisille suunnattua yöelämää löytyy joka puolelta New Yorkia; on baareja, -klubeja ja -bileitä. Tarkan harkinnan jälkeen tässä kolme suositusta, joita ei missään nimessä kannata jättää väliin:

Le Bain

Standard-hotellin 18. kerroksesta löytyy kaksikerroksinen klubi nimeltä Le Bain. Nimi tulee sisäuima-altaasta joka sijaitsee aivan DJ-kopin vieressä. Kesäisin siinä voi jopa käydä uimassa. Talvisin allas toimii ylimääräisenä tanssilattiana. Klubin ikkunoista on upeat näkymät Manhattanille ja Hudsonjoelle. Sään salliessa käy 19. kerroksen terassilla, jossa voi nauttia muutaman cocktailin. Torstai-iltaisin Le Bainista tulee nuoren muotitietoisen LGBT+-väestön kohtaamispaikka. Miehet, naiset, homo- ja heteroseksuaalit – kaikki ovat tervetulleita. Juomat ovat hintavia, mutta ilmapiiri on 100% Manhattania: upeita näköaloja, kauniita ihmisiä ja loistavat DJ:t.

Homobaarit New Yorkissa - Le Bain terassi Homobaarit New Yorkissa - Le Bain uima-allas

Industry Bar

Kuten nimi antaa ymmärtää, Industry Bar oli aikoinaan teollisuuden varastorakennus. Nyt se on remontoitu tyylikkääksi baariksi. Industry Barissa järjestetään melkein joka ilta teemailta. Näitä voivat olla esimerkiksi drag-show, biljarditurnaus tai tv-ilta, jolloin katsellaan Täydellisiä Naisia tai RuPaul’s Drag Racea. Baarissa kävijät ovat iältään parikymppisestä nelikymppiseen. Viikonloppuisin Industry Bar on täynnä ja paikalla on enimmäkseen miehiä, ja ehkä muutama homomiesten seurassa viihtyvä nainen. Tanssilattia on täpötäynnä, kun koko klubi tanssii täysillä popmusiikin tahdissa. Klubista löytyy kaksi baaria, yksityispöytiä, biljardipöytä ja koroke, jossa voi tanssia. Juomat eivät ole kalliita, mutta varaudu siihen, että vessat ovat järkyttävässä kunnossa! Joten käydä vessassa ennen kuin lähdet tähän baariin. Mikään ei  kuitenkaan peittoa tämän klubin ilmapiiriä.

Barracuda

Tämä paikka on varsinainen klassikko mitä tulee New Yorkin homobaareihin. Barracuda on tunnettu rennosta tunnelmasta, upeista drag-show’sta ja halvoista juomista.

Yllämainittuihin klubeihin ei yleensä ole sisäänpääsymaksua. Klubit sulkeutuvat kello 02.00-04.00. Muista aina ottaa henkilöllisyystodistus mukaan ja anna tippiä vähintään 1$ per juoma. Hauskaa iltaa!

Drag-show New Yorkissa

New Yorkissa on myös kukoistava drag-skene. Monissa New Yorkin homobaareissa järjestetään viikoittain drag-esityksiä, mutta löydät kaupungista myös kuuluisia drag-brunsseja. Jotkut paikat ovat jopa omistettu kokonaan drag-taiteelle. Istu siis hörppimään juomaasi ja nauttimaan show’sta!

Varaa liput drag-iltaan New Yorkissa tästä

LGBTQ+-yhteisö New Yorkissa

New Yorkia on pitkään pidetty seksuaali- sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusliikkeen syntysijana. Toisen maailmansodan jälkeen monet homomiehet, lesbot, transvestiitit ja transihmiset löysivät turvapaikan Greenwich Villagen, Upper West Siden ja Harlemin kapunginosista. Siihen aikaan homoseksuaaleilla ei ollut mitään oikeuksia. Homoseksuaaliset suhteet olivat itse asiassa kiellettyjä laissa. Monet julkisista yrityksistä eivät toivottaneet homoseksuaaleja tervetulleiksi ja laki kielsi alkoholin tarjoilun homoseksuaaleille. Nämä anti-homolait sekä ratsiat homobaareihin johtivat vuonna 1969 väkivaltaisiin mellakoihin poliisia vastaan. Ne tunnetaan Stonewallin mellakoina.

Stonewall Inn, josta mellakka sai alkunsa, on sittemmin avattu uudelleen (53 Christopher Street). Homojen vapautusliike levisi ympäri maailmaa ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille alettiin vaatia tasavertaisia oikeuksia. Viimeisin menestys on samaa sukupuolta olevien vihkimisen salliminen New Yorkissa vuonna 2011.

LGBTQ+ Chelseassa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suosituin alue New Yorkissa on Chelsea, 14th Streetin ja Hudson Yardsin välissä Manhattanin länsipuolella. Stonewall-mellakoiden jälkeen monet halusivat asua Greenwich Villagessa lisääntyneen LGBTQ+-väestön hyväksynnän vuoksi, mutta asunnot olivat kalliita. Chelsea olikin edullisempi asuinalue, jonne kaikki olivat lämpimästi tervetulleita. Tämä näkyy vielä tänäkin päivänä. Chelseasta löytyy monia homobaareja. Alue on myös täynnä hyviä ruokaravintoloita, high-end-putiikkeja ja ensiluokkaisia taidegallerioita.

New York Pride

New York Pride järjestetään joka vuosi. Tämä kulkue päättää juhlallisesti Pride-kuukauden New Yorkissa. Paraati kulkee Fifth Avenuelta Greenwich Villageen Stonewall Innin ohi. NYC Pride on iloinen paraati, jossa näkee kaikenlaisia paraatiautoja, ja se alkaa keskipäivän aikaan.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja