New York Pride (ent. Gay Pride) 2024

Gay Pride New Yorkissa

New York Pride (entiseltä nimeltään Gay Pride) on vuosittainen tapahtuma New Yorkissa. Se juhlii sateenkaariväestöä (LGBTQIA+) ja -kulttuuria. NYC Pride -tapahtumista The March eli Pride-marssi on ehkäpä tunnetuin. Tämä Pride-paraati, Pride Parade, kulkee pitkin Fifth Avenueta ja päätyy Greenwich Villageen. Christopher Streetillä se ohittaa Stonewall Innin, joka oli Stonewall mellakoiden syntypaikka vuonna 1969.

Stonewallin protesteja pidetään yhtenä merkittävimmistä tapahtumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiassa, ja ne edesauttoivat gay-vapautusliikeen sekä sateenkaari-ihmisten oikeuksien etenemistä Yhdysvalloissa. Heti seuraavana vuonna tapahtumat nimettiin Christopher Street Liberation Day’ksi, joka oli Priden lähtökohta.

Contents

Mitä New Yorkissa voi tehdä NYC Priden aikana?

Priden aikana New Yorkissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Koko kesäkuu tunnetaan Pride-kuukautena, mutta suurimmat tapahtumat järjestetään kuun lopussa Pride-viikonloppuna. Tapahtumien tulot menevät yleensä hyväntekeväisyyteen New Yorkin LGBTQIA+-yhteisölle ja Pride-tapahtumien kulujen kattamiseen. NYC Pridea kutsutaan myös Gay Prideksi ja festivaalia Pride-viikoksi (Pride Week). Löydät alta pienen yhteenvedon Pride Weekin aikana järjestettävistä tapahtumista.

Katso tästä lisää Pride-tapahtumia New Yorkissa

The NYC Pride March

The NYC Pride March (Pride Parade) on tapahtumista todennäköisesti tunnetuin ja NYC Priden symboli. Kaikki ovat tervetulleita katsomaan paraatia. Tapahtuma on vilkas ja paraatiblokkeja saattaa olla jopa yli 700! The March järjestetään New Yorkissa sunnuntaina 30.6.2024. Se alkaa puolen päivän aikaan 25th Streetin ja Fifth Avenuen kulmalta, jatkuu 8th Streetin kautta Christopher Streetille ja päättyy 16th Streetin ja 7th Avenuen risteykseen. Ainoastaan virallisesti rekisteröityneet yhdistykset voivat osallistua paraatikulkueeseen.

Ruuhkaa Gay Pridessa New Yorkissa Gay Pride New Yorkissa - paraati

PrideFest

PrideFest on katufestivaali. Paikalla on myyjiä, viihdyttäjiä ja aktiviteetteja, jotka juhlistavat tasa-arvoa. Paikalla järjestetään myös minikonsertteja. Festivaali järjestetään Hudson Streetillä New Yorkissa. Kaikki ovat tervetulleita ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jos energiaa vielä riittää, jatka juhlintaa yhdessä kaupungin monista homobaareista tai lähde bilettämään kattoterassibaariin New Yorkissa.

Opastettu Pride Tour New Yorkissa

Lähde tälle opastetulle kierrokselle, jos haluat tietää lisää New Yorkin LGBTQ-liikkeestä. Opas kertoo Stonewallin mellakoista ja niiden historiallisesta tausta, näyttää teille Stonewall Inn -baarin ja vie myös moniin muihin sateenkaariyhteisölle tärkeisiin paikkoihin.

Varaa opastettu Pride Tour tästä

New York Gay Pride - Sateenkaaret New York Pride

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja