Naapurusto: Upper West Side

Upper Eest Side New Yorkissa

Upper West Side New Yorkissa on käsittää karkeasti Central Parkin länsipuolisen alueen. Se on mukava kaupunginosa asua. Joidenkin mielestä alue päättyy Central Parkin päätyyn (110th Streetiin) kun taas toisten mielestä alueeseen kuuluu myös 110th ja 125th Street ja alue jatkuu aina Harlemiin asti. Tämä alue osuu Broadwaylle ja 111th Streetille. Columbia University dominoi aluetta, mutta muuten naapuruston vaihtumista tuskin huomaa.

Upper East Siden historia

Hollantilaiset antoivat tälle 23rd Streetiltä 124th Streetille ulottuvalle kauniille alueelle ensimmäisenä nimen: Bloemendaal (nykyään Bloomingdale). Rikkaat kansoittivat aluetta ja siellä oli paljon maatiloja. Sitä on vaikea uskoa tänä päivänä! Central Park rakennettiin 1853 ja monet asukkaista muuttivat länteen. Alue vilkastui ja se olikin syy rakentaa pohjoiseen junarata sekä metro. Ivy Leagueen kuuluva University of Columbia avasi ovensa 1890 Morning Side Heightsilla ja lisäsi alueen viehätystä. Samoihin aikoihin valmistui maineikas Dakota Building, jossa John Lennon asui (ja jossa Yoko Ono asuu edelleen).

Tunnelma

Upper West Side on rento ja erittäin monipuolinen kaupunginosa. Alueella on suuri juutalaisväestö, joten näet paljon syngagogia ja monissa ravintoloissa voi syödä kosher-ruokaa (erityisesti 85th ja 100th Streetin välillä). Alueella asuu paljon älykköjä. Iso osa 70-80-luvulla yliopistosta valmistuneista osti tilavia asuntoja edulliseen hintaan ja jäi alueelle asumaan. Pohjoispuolella 116th Streetin paikkeilla on paljon opiskelijoita ja professoreja aina vain kasvavasta Columbian yliopistosta.

Upper Eest Side New Yorkissa - aurinkoinen iltapaiva Upper Eest Side New Yorkissa - Riverside Park

Upper West Siden nähtävyydet

Upper West Side on tutustumiskohteena mukava ja rauhallinen kaupunginosa. Alueelta löytyy useita vierailun arvoisia paikkoja.

River Side Park

Halutessaan puistoon monet Upper East Siden asukkaat suuntaavat länteen, eivätkä itään, jossa Central Parkissa sijaitsee. Hudsonjoen varrella, 72nd ja 129th Streetin välissä, on pieni ja erittäin pitkä puisto, joka tarjoaa upeat näkymät Hudsonjoelle. Puiston muoto muistuttaa hiukan Etelä-Amerikan Chileä. Kesäisin auringonlaskun aikaan puisto on todella kaunis, joten käy ihmeessä iltakävelyllä. Moni elokuva ja tv-sarja on myös kuvattu alueella.

Upper Eest Side New Yorkissa - Columbia University Upper Eest Side New Yorkissa - Lincoln Center

Columbia University

New Yorkin ainoa Ivy League -yliopisto ja erittäin menestynyt. Opettajina on Nobel-palkinnon voittaneita! Yhdellä tärkeimmällä kampuksella kannattaa ehdottomasti vierailla. Älä huolehdi turvatarkastuksista senkun kävelet alueelle. Ota metrolinja 1 asemalle 116th Street ja seuraa opiskelijalaumaa.

Lincoln Center

Lincoln Center on maailman johtava esittävän taiteen keskus. Se sijaitsee Manhattanin länsipuolella, lähellä Midtownia ja sinne on helppo mennä julkisilla. Lincoln Center todella on kulttuuritapahtumien ja viihteen keskus, josta löytyy Metropolitan Opera House, New York City Ballet, Julliard, New York Philharmonic ja paljon muuta.

Lincoln Center on valtava 6 hehtaarin alue, joka rakennettiin 1950- ja -60-luvulla. Nykyään tuhannet vierailijat pääsevät nauttimaan sen tarjonnasta: kiertueita, alelippuja, kauppoja, näyttelyitä sekä ensiluokkaista oopperaa ja balettia.

St. John the Divine

Kiinnostavatko kirkot? 110th Streetin ja Amsterdam Avenuen kulmassa sijaitsee erittäin iso kirkko. Hop on Hop off -bussi pysähtyy sen edessä. St. John the Divene -kirkossa pidetään päivittäin jumalanpalveluksia ja kirkkoon voi vain astella sisään. Oletko nälkäinen? Viistosti kirkkoa vastapäätä on unkarilainen konditoria. Varmasti yksi sympaattisimmista kahviloista koko New Yorkissa (viereinen leipomo on myös osa samaa yritystä). Jos sää on hyvä, voit nauttia leivoksesi kirkon viereisessä puistossa ja yrittää ratkaista patsaan tarkoituksen. Tämä on myös hauska yhdistää vierailuun Columbian yliopistossa.

Ruoka

Community on hyvä ja moderni ravintola Broadwaylla 112th ja 113th Streetin välissä. Tekeekö mielesi itämaista ruokaa? Communityn vieressä on laadukas korealainen ravintola, jossa voi syödä hyvin muutaman dollarin hintaan.

Hotellit Manhattanin Upper West Sidella

Upper West Sidella on melko paljon hotelleja. Jos haluat yöpyä alueella, vaihtoehtoja löytyy monista eri hintaluokista. Hotel Beacon on erinomainen hotelli, samoin kuin Hotel Belleclaire. Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa budjettimatkalle, voit majoittua HI New York City Hostelliin.

Upper Eest Side New Yorkissa - Brownstone-taloja Upper West Side New York

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja