Pääsiäinen New Yorkissa 2025

Osta liput nyt
Pääsiäinen New Yorkissa

Pääsiäinen New Yorkissa ei ole suuri juhlapyhä, mutta kaupungista löytyy kuitenkin kaikenlaista tekemistä. On myös hyvä tietää, ettei Amerikassa juhlisteta toista pääsiäispäivää toisin kuin Suomessa, eikä pitkäperjantai ole pyhäpäivä.

Pääsiäinen osuu 22.3.–25.4. välille. Vuonna 2025 pääsiäissunnuntaita vietetään 20.4.,  toista pääsiäispäivää 21.4. ja pitkäperjantaita 18.4.

Contents

Millainen on pääsiäinen New Yorkissa?

Jos vietät pääsiäisen New Yorkissa, sillä ei ole vaikutusta matkaasi. Kaikki nähtävyydet ja kaupat ovat auki myös pitkäperjantaina. Useimmiten New Yorkin sää pääsiäisenä on hyvä. Kaupunkiin on hauska tutustua paremmin pyörällä. Vuokraa polkupyörä ja suuntaa Central Parkiin tai Downtown Manhattanille kohti Brooklynin siltaa.

Pääsiäinen New Yorkissa - NYC Pääsiäinen New Yorkissa - New York

Mitä pääsiäisenä voi tehdä New Yorkissa?

Jos olet New Yorkissa pääsiäisenä, voit tehdä kaikenlaista pääsiäiseen liittyvää. Amerikkalainen traditio on piilottaa pääsiäismunia, joita lapset sitten etsivät. Easter Egg Hunt -tapahtumia järjestetään eri paikoissa, esimerkiksi Manhattanin lastenmuseossa (Children’s Museum of Manhattan), ja niissä on todella hauska käydä, erityisesti jos olet matkassa lasten kanssa.

Fifth Avenuella järjestetään myös pääsiäisparaati sunnuntaina kello 10.00–16.00. Tämä “Easter Parade & Bonnet Festival” ei sisällä paraatiautoja tai soittokuntaa, mutta ihmiset ovat pukeutuneet pääsiäisteeman mukaisesti päissään erikoiset pääsiäishatut. Asut vaihtelevat tyylikkäistä vaatteista eläin- ja sotilasasuihin.

Halutessasi voit osallistua jumalanpalvelukseen New Yorkin kirkoissa. Monissa kirkoissa järjestetään pääsiäisseremonioita. Voit myös osallistua pääsiäisenä New Yorkissa gospel-kierrokselle. Opastetun kierroksen aikana pääset kokemaan gospelmusiikkia ja gospelin tunnelmaa.

Pääsiäissunnuntain brunssiristeily

Suosittelisin lähtemään mukavalle pääsiäisbrunssille, mutta jos haluat tehdä jotain erityistä tänä pääsiäisenä, silloin tämä brunssiristeily on erinomainen vaihtoehto. Ohitat useita Manhattanin kohokohtia, kuten Vapaudenpatsaan ja Brooklynin sillan, joista voit ottaa valokuvia ulkokannella. Sillä aikaa voit nauttia seisovan pöydän pääsiäisbrunssista.

Varaa lippusi pääsiäissunnuntain brunssiristeilylle tästä

Pääsiäinen New Yorkissa - Little Italy

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja