Naapurusto: Midtown Manhattan

Midtown Manhattan New Yorkissa

Midtown Manhattan on, Uptown ja Downtown Manhattanin ohella, yksi Manhattanin saaren kolmesta osasta. New Yorkissa Manhattan mielletään kaupungin pääalueeksi, jolla sijaitsee tusinoittain pilvenpiirtäjiä. Tässä talouden keskuksessa käy päivittäin töissä yli 3 miljoonaa ihmistä. Usein he kuitenkin asuvat muualla ja matkustavat Manhattanille töihin. Midtownissa on paljon maailmankuuluja rakennuksia ja aukioita.

Contents

Midtown Manhattan New Yorkissa

Midtown Manhattanin alueella sijaitsee paljon New Yorkin kuuluisia maamerkkejä ja nähtävyyksiä. Esimerkiksi useimmat New Yorkin näköalatasanteista sijaitsevat siellä, samoin kuin Times Square ja Grand Central Terminal. Lisäksi monet New Yorkin hotellit löytyvät Midtown Manhattanilta.

Times Square

Times Squarea kutsutaan joskus maailman keskukseksi. Näin monet kulttuurit eivät kohtaa päivittäin missään muualla maailmassa. Times Square on kahden kadun risteys, 7th Avenuen ja Broadwayn. Vuodesta 2009 lähtien Broadway on ollut suljettuna 42nd ja 47th Streetin välillä, jotta turisteille saatiin lisää tilaa. Aukiolla on paljon pöytiä ja tuoleja, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Erityisesti pimeällä Times Squarea dominoivat mainostaulujen valot. TSX Broadwayn ja muiden Times Squaren rakennusten julkisivuja peittävät valtavat valotaulut, joilla näytetään jättiläismäisiä mainoksia. Tätä ilmiötä ei pidä jättää näkemättä New Yorkissa käydessä.

Empire State Building

Empire State Building oli 103 kerroksensa ja 443 metrinsä kanssa aikoinaan New Yorkin korkein rakennus. Tänä päivänä kunnia kuuluu One World Trade Centerille. Empire State Building on ollut kaupungin symboli valmistumisestaan lähtien 1931. Rakennuksen väri muuttuu melkein päivittäin. Kaikilla eri väriyhdistelmillä on oma merkityksensä. Empire State Building on avoinna päivittäin.

SUMMIT One Vanderbilt

Summit on näköalatasanne, joka sijaitsee One Vanderbilt -pilvenpiirtäjässä Midtown Manhattanilla. SUMMIT One Vanderbilt sijaitsee 305 metrin korkeudessa tarjoten upeat näkymät ympärillä avautuviin maamerkkeihin. Summit ei kuitenkaan ole vain näköalapaikka vaan myös erityinen audiovisuaalinen kokemus. Näet sieltä muun muassa Empire State Buildingin, Central Parkin ja Times Squaren. Voit vierailla näköalatasanteella sekä päivällä että illalla, ja kumpikin ajankohta takaa ainutlaatuisen elämyksen.

Hudson Yards

Midtown Manhattanin länsipuolella sijaitsee Hudson Yards. Tässä pääasiassa pilvenpiirtäjistä koostuvassa kaupunginosassa on useita vierailun arvoisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Edge-näköalatasanne sijaitsee yhdessä Hudson Yardsin rakennuksista. Edge on New Yorkin korkein ulkoilmatasanne. Rohkeimmat voivat lähteä pilvenpiirtäjässä myös City Climb -kiipeilylle.

Naapurusto: Midtown Manhattan - Times Square Naapurusto: Midtown Manhattan - Öinen Empire State Building

Chrysler Building Midtown Manhattanilla

Yksi New Yorkin hienoimmista rakennuksista on Chrysler Building. Se on 319 metriä korkea ja oli New Yorkin toiseksi korkein rakennus vuosikymmeniä. Koska Chrysler Building ei ole avoinna yleisölle, näkee rakennuksen parhaiten Empire State Buildingistä ja SUMMIT One Vanderbiltistä.

Top of the Rock ja Rockefeller Center

Rockefeller Center tunnetaan parhaiten luistinradastaan, jota koristaa kultainen patsas. “Centerissä” on 14 rakennusta, jotka rakennettiin 1929–1940. Vuodesta 2008 lähtien on ollut mahdollista käydä Top of the Rockin näköalatasanteella. Sieltä näkee Manhattanille, Queensiin, New Jerseyyn ja Brooklyniin.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal on New York Cityn pääjuna-asema Penn Stationin lisäksi. Grand Central Terminalia kutsutaan myös usein Grand Central Stationiksi. Junien lisäksi asemalle kulkevat myös metrolinjat 4, 5, 6, 7 ja S. Grand Central Terminal pitää ehdottomasti nähdä jos olet New Yorkissa.

Naapurusto: Naapurusto: Midtown Manhattan - Grand Central

Hotellit Midtown Manhattanilla

Midtown Manhattan on täydellinen paikka yöpyä. Monet päänähtävyydet sijaitsevat tällä alueella, joten hotellin varaaminen Midtown Manhattanilta tarkoittaa, että voit liikkua paljon myös kävellen. Kaupunginosassa on todennäköisesti eniten hotelleja New Yorkissa, joten valinnanvaraa on paljon. Hyviä vaihtoehtoja ovat Fairfield Inn Times Square (jolla on oma kattobaari) ja Yotel. Mukava, mutta hieman kalliimpi hotelli on Marriott Marquis Times Squarella.

Kuinka monta hallintoaluetta New Yorkissa on?

New Yorkissa on viisi hallintoaluetta: Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island ja Manhattan. Lue lisää New Yorkin hallintoalueista.

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua?

Koska suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee Manhattanilla, se on erinomainen paikka majoittua. Ota kuitenkin huomioon, että siellä on kalliimmat hinnat - vaihtoehtoja Manhattanille löytyy New Yorkin hallintoalueiden listalta.

Kuinka monta naapurustoa Manhattanilla on?

Manhattan jakautuu yli 70 eri naapurustoon. Lue lisää kauneimmista alueista, katso yhteenveto New Yorkin kaupunginosista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja