Naapurusto: Midtown Manhattan

Midtown Manhattan New Yorkissa

Manhattan mielletään New York Cityn pääalueeksi. Midtown Manhattan on yksi Manhattanin saaren kolmesta osasta (Uptown ja Downtown Manhattanin ohella). Midtown on New Yorkin ekonominen keskus ja siellä on tusinoittain pilvenpiirtäjiä. Yli kolme miljoonaa ihmistä työskentelee täällä päivittäin, mutta yleensä he asuvat muualla. Monet maailmankuuluista rakennuksista sijaitsevat nimenomaan täällä.

Times Square

Times Squarea kutsutaan joskus maailman keskukseksi. Näin monet kulttuurit eivät kohtaa päivittäin missään muualla maailmassa. Times Square on kahden kadun risteys, 7th Avenuen ja Broadwayn. Vuodesta 2009 lähtien Broadway on ollut suljettuna 42nd ja 47th Streetin välillä, jotta turisteille saatiin lisää tilaa. Aukiolla on paljon pöytiä ja tuoleja, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Erityisesti pimeällä Times Squarea dominoivat jättikokoiset valomainokset. Tätä ilmiötä ei pidä jättää näkemättä New Yorkissa käydessä.

Empire State Building

Empire State Building oli 103 kerroksensa ja 443 metrinsä kanssa aikoinaan New Yorkin korkein rakennus. Tänä päivänä kunnia kuuluu One World Trade Centerille. Empire State Building valmistui 1931 ja oli korkein rakennus kunnes kaksoistornit valmistuivat 1972. Kun Twin Towers tuhottiin, Empire State Buildingista tuli jälleen korkein rakennus. Rakennuksen väri muuttuu melkein päivittäin. Kaikilla eri väriyhdistelmillä on oma merkityksensä. Empire State Building on avoinna päivittäin.

Naapurusto: Midtown Manhattan - Times Square Naapurusto: Midtown Manhattan - Öinen Empire State Building

Chrysler Building

Yksi New Yorkin hienoimmista rakennuksista on Chrysler Building. Se on 319 korkea ja oli New Yorkin toiseksi korkein rakennus vuosikymmeniä. Koska Chrysler Building ei ole avoinna yleisölle, näkee rakennuksen parhaiten Empire State Buildingistä.

Top of the Rock ja Rockefeller Center

Rockefeller Center tunnetaan parhaiten luistinradastaan, jota koristaa kultainen patsas. “Centerissä” on 14 rakennusta, jotka rakennettiin 1929–1940. Vuodesta 2008 lähtien on ollut mahdollista käydä Top of the Rockin näköalatasanteella. Sieltä näkee Manhattanille, Queensiin, New Jerseyyn ja Brooklyniin.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal on New York Cityn pääjuna-asema Penn Stationin lisäksi. Grand Central Terminalia kutsutaan myös usein Grand Central Stationiksi. Junien lisäksi asemalle kulkevat myös metrolinjat 4, 5, 6, 7 ja S. Grand Central Terminal pitää ehdottomasti nähdä jos olet New Yorkissa.

Naapurusto: Midtown Manhattan - Grand Central

Hotellit Midtown Manhattanilla

Midtown Manhattan on täydellinen paikka yöpyä. Monet päänähtävyydet sijaitsevat tällä alueella, joten hotellin varaaminen Midtown Manhattanilta tarkoittaa, että voit liikkua paljon myös kävellen. Kaupunginosassa on todennäköisesti eniten hotelleja New Yorkissa, joten valinnanvaraa on paljon. Hyviä vaihtoehtoja ovat Fairfield Inn Times Square (jolla on oma kattobaari) ja Yotel. Mukava, mutta hieman kalliimpi hotelli on Marriott Marquis Times Squarella.

Kuinka monta hallintoaluetta New Yorkissa on?

New Yorkissa on viisi hallintoaluetta: Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island ja Manhattan. Lue lisää New Yorkin hallintoalueista.

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua?

Koska suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee Manhattanilla, se on erinomainen paikka majoittua. Ota kuitenkin huomioon, että siellä on kalliimmat hinnat - vaihtoehtoja Manhattanille löytyy New Yorkin hallintoalueiden listalta.

Kuinka monta naapurustoa Manhattanilla on?

Manhattan jakautuu yli 70 eri naapurustoon. Lue lisää kauneimmista alueista, katso yhteenveto New Yorkin kaupunginosista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja