Koe vuoden 2024 USA:n vaalit New Yorkissa

US Elections in New York

Koe vuoden 2024 USA:n vaalit New Yorkissa! Yhdysvaltojen presidentinvaalit pidetään tiistaina 5. marraskuuta 2024. Näissä vaaleissa valitaan, kuka toimii maan presidenttinä seuraavat neljä vuotta. USA:n vaalien tulokset julkistetaan illalla. Jo pelkästään New Yorkissa oleminen USA:n presidentinvaalien aikaan on elämys.

Contents

Yhdysvaltain vaalit New Yorkissa

Tiistai 5. marraskuuta 2024 poikkeaa hieman tavallisesta. Se on amerikkalaisten äänestyspäivä. Suomen kaltaista ennakkoäänestysviikkoa ei ole. Vaalipäivänä äänioikeutetut äänestävät joko demokraattisen puolueen tai republikaanisen puolueen ehdokasta. Ilta pyörii pelkästään Yhdysvaltojen vaalituloksen ympärillä.

Missä voin nähdä tulokset?

Tulosiltana menen aina Times Squarelle. Aukio on täynnä kuvausryhmiä ja toimittajia, jotka välittävät livenä kaikki tuoreimmat tiedot amerikkalaisiin koteihin. Toisinaan Times Squarella tehdään tv-ohjelmaa, joten saatat jopa päätyä suoraan televisiolähetykseen. Lisäksi Times Squaren mainostauluilla voi seurata Yhdysvaltojen vaalien tuloksia suorana lähetyksenä osavaltio kerrallaan.

Vaalituloksia voi seurata myös muualla kaupungissa. Monissa baareissa on televisio päällä. Näin voit todellakin päästä seuraamaan paikallisten reaktioita ja sitä, miten he kokevat illan. Käy esimerkiksi Stone Streetillä, jossa on lukuisia baareja.

Koe vuoden 2024 USA:n vaalit New Yorkissa - Suora lähetys Koe vuoden 2024 USA:n vaalit New Yorkissa - Tv-lähetys

Viikko vaalien alla

Tiistaina 5. marraskuuta pidettävien vaalien lisäksi New Yorkissa on muutakin tekemistä kyseisellä viikolla. Esimerkiksi 31. lokakuuta vietetään Halloweenia New Yorkissa. Silloin järjestetään Village Halloween Parade takes place, lapset kulkevat ovelta ovelle tekemässä karkkia tai kepposta ja voit myös lähteä Halloween-bileisiin. New York City Maraton pidetään muutamaa päivää myöhemmin, 3. marraskuuta. Se on yksi kaupungin suurimmista urheilutapahtumista.

Koe vuoden 2024 USA:n vaalit New Yorkissa

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja