Hätänumerot New Yorkissa

Hätänumerot New Yorkissa

Hätänumerot New Yorkissa vaihtelevat hieman tilanteen mukaan. Jos kyseessä on hätätilanne, kuten poliisi- tai palotilanne, hätänumero koko Yhdysvalloissa on 911. Rikosten uhreille on päivystävä puhelin (Crime Victims Hotline) numerossa +1 866 689 4357. Tallenna numerot varmuuden vuoksi puhelimeesi tai kirjoita ne ylös jo ennen matkalle lähtöä.

Contents

Muita tarpeellisia numeroita kiireellisessä tilanteessa

New Yorkin kaupunki tarjoaa tietoa ja neuvoja ei-kiireellisissä tilanteissa vuorokauden ympäri. New York Cityn ilmainen tietopalvelu löytyy numerosta 311. Puhelinnumero ulkomaisesta liittymästä tai soittopalvelusta (esim. Skype) on +1 212 639 9675.

TravelMD New Yorkissa päivystää 24 tuntia vuorokaudessa ja tarjoaa lääkärinpalveluja sekä tekee kotikäyntejä niin turisteille kuin paikallisille newyorkilaisillekin. Puh: +1 212 737 1212. Kannattaa kuitenkin tarkistaa matkavakuutuksestasi, miten he suosittelevat hyödyntämään terveydenhuoltoa New Yorkissa.

Joissakin tilanteessa saatat tarvita autokyydin kiireellisesti, mutta keltaisia takseja ei näy tai ne ovat kaikki varattuja. Taksia ei pysty soittamaan New Yorkissa samaan tapaan kuin Suomessa. Siksi puhelimessa on hyvä olla ladattuna autopalvelusovellus Uber tai Lyftia.

Ericin vinkki: “311 on kätevä numero, jos unohdit jotain taksiin, sinulla on kysyttävää New Yorkista tai haluat vaikka ilmoittaa ongelmasta. 311 auttaa tai neuvoo sinua teenpäin. Sekä hätänumeroon että 311-numeroon saa yhteyden myös LinkNYC-yleisöpuhelimesta. Muista laittaa talteen myös lentoyhtiösi ja hotellisi puhelinnumerot.”

Apua suomalaisille New Yorkissa

On hyvä tietää, että New Yorkissa palvelee myös Suomen pääkonsulaatti. Jos kadotat passisi, joudut ongelmiin lain kanssa tai tarvitset muuta apua, pääkonsulaatti valvoo Suomen kansalaisten etua. New Yorkissa toimii myös Suomikirkko ja muita järjestöjä. Matkustusilmoitus on tarpeen tehdä aina, kun matkustaa ulkomaille. Silloin ulkoministeriö voi ottaa mahdollisissa äkillisissä kriisitilanteissa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja