Yleisöpuhelimet New Yorkissa

Yleisöpuhelimet New Yorkissa

Yleisöpuhelimet New Yorkissa eivät ole enää yleisiä, sillä suurimmalla osalla amerikkalaisia on matkapuhelin. Puhelinkoppeja on pitkään korvattu wifi-kioskeilla, joiden avulla voi päästä ilmaiseksi nettiin. Nyt suurin osa kaupungin jäljellä olevista yleisöpuhelimista on poistettu tuomaan tilaa jalkakäytäville. Vain neljä perinteistä puhelinkoppia on jäljellä ja ne kaikki sijaitsevat Upper West Sidella: 66th, 90th, 100th ja 101st Streetillä.

Contents

Nykyaikaiset LinkNYC-yleisöpuhelimet

Nykyaikaiset LinkNYC-yleisöpuhelimet ovat korvanneet vanhat puhelinkioskit ympäri kaupunkia. LinkNYC on kapea, lähes huomaamaton kioski, joka muistuttaa mainostaulua ja vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteinen puhelinkoppi. LinkNYC-kioskista pystyy edelleen soittamaan ilmaiseksi Yhdysvaltojen sisällä. Kioskin käytetyin ominaisuus on kuitenkin ilmainen, avoin wifi-verkko, jota pystyy käyttämään kuka tahansa.

Niin paikallisia kuin turisteja palvelevasta kioskista löytyy USB-latauspistoke sekä 911-painike, josta saa suoran yhteyden hätänumeroon. Kioskin interaktiiviselta näytöltä näkee perustietoa, kuten säätiedotuksen, kaupungin kartan ja muita tärkeitä tiedotuksia esimerkiksi julkiseen liikenteeseen liittyen.

Käytännön tietoa puheluista New Yorkissa

  • Kansainvälinen suuntanumero eli maakoodi Yhdysvaltoihin on 001.
  • New Yorkin kaupungissa on seitsemän eri suuntanumeroa: 917 kattaa koko New York Cityn. 212, 332 ja 646 ovat Manhattanin suuntanumerot. 718, 347 ja 929 kuuluvat muille hallintoalueille.
  • Puhelinnumerot, jotka alkavat 1-800, 1-888, 1-866 tai 1-877, ovat maksuttomia (toll free) kun soitat amerikkalaisesta lankaliittymästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja