Terveydenhuolto New Yorkissa

Terveydenhuolto New Yorkissa

Terveydenhuolto New Yorkissa on todella kallista. Yhdysvalloissa ei ole kaikille kansalaisille tarkoitettua julkista terveydenhuoltoa, vaan saadakseen hoitoa väestön tulee olla (yksityisen) terveysvakuutuksen piirissä. Ilman vakuutusta laki velvoittaa sairaalat hoitamaan potilaan vain hätätapauksessa, kunnes akuutti hengenvaara poistuu. Terveydenhuollon maksut ovat korkeat ja myös tarpeettomista toimenpiteistä voidaan rahastaa helposti.

Hoitoa suomalaiselle turistille

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen sosiaaliturvasopimus ei sisällä sairaanhoitoa, kun Suomen kansalainen on tilapäisesti Yhdysvalloissa. Amerikkalainen terveydenhuolto on erittäin kallista. Pelkkä lääkärikäynti tai sairaankuljetus hätätapauksessa voi maksaa useita tuhansia dollareita. Vakavammassa tapauksessa kustannukset voivat olla kymmeniä tuhansia dollareita. Jos joudut käymään sairaalassa tai hammaslääkärissä, pitää lasku maksaa heti käynnin jälkeen ja useimmat sairaalat ja klinikat hyväksyvät ainoastaan luottokorttimaksun.

Matkavakuutus New Yorkiin

On ehdottoman tärkeää hankkia ennen matkaa matkavakuutus New Yorkiin sairastumisen, tapaturman ja onnettomuuden varalta. Omalla vakuutusyhtiölläsi voi olla Yhdysvalloissa oma hoitoon ohjaava yhteistyökumppani, johon matkavakuutus neuvoo ottamaan ensin yhteyttä sairastapauksissa. Ota yhteyttä omaan matkavakuutukseesi, jos tarvitset lisätietoa. Matkavakuutuksesta huolimatta hoitopaikka saattaa hyväksyä ainoastaan luottokorttimaksun. Varaudu siis maksamaan lasku itse, jos vakuutusyhtiösi maksusitoumusta ei hyväksytä.

Ericin vinkki: Jos saat hoitoa Yhdysvalloissa ilman matkavakuutusta, voit hakea jälkikäteen Kela-korvausta. Ota kuitenkin huomioon, että korvaus on samansuuruinen kuin jos kävisit yksityisellä Suomessa. Korvaus siis kattaa Yhdysvaltojen hoitokuluista vain erittäin pienen osan, joten matkavakuutus kannattaa ottaa aina. Jos syöt reseptilääkkeitä, muista ottaa niitä tarpeeksi mukaan. Myös lääkkeet ovat paljon kalliimpia New Yorkissa.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja