Luottokortin käyttö New Yorkissa

Luottokortin käyttö New Yorkissa

Luottokortin käyttö New Yorkissa on helppoa ja kätevää. Luottokortilla voi maksaa yhtä yleisesti New Yorkissa kuin Suomessakin. Voit aivan hyvin ostaa vain kupin kahvia, eikä siitä yleensä veloiteta ylimääräisiä kustannuksia, jos maksat kortilla.

Contents

Luottokortit New Yorkissa

Visa, Mastercard ja American Express ovat yleisimmät luottokortit New Yorkissa (vaikka Amex ei välttämättä käy joka paikassa). Matkalle ei kannata lähteä ilman luottokorttia. Luottokortti on usein ehdoton New Yorkin hotelleissa.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä hotelli voi haluta luottokorttitiedot vakuudeksi. Tietty summa pidätetään luottokortiltasi hotellissa yöpymisen ajaksi ja vapautetaan, kun olet kirjautunut ulos hotellista. Vakuusmaksun voi usein tehdä myös pankkikortilla (debit), mutta tällöin sinulla on paljon vähemmän rahaa käytössä lomaa varten ja katteen vapautuminen voi kestää jonkin aikaa hotellista riippuen.

Jos sinulla ei ole luottokorttia tai haluat maksaa dollareilla, voit anoa ilmaisen Revolut-maksukortin tästä. Hakeminen on erittäin helppoa, ja voit käyttää korttia heti Apple- tai Google Payn kautta. Saat myös halutessasi fyysisen kortin sinulle toimitettuna (maksua vastaan).
Ericin vinkki: “Luottokortti on Yhdysvalloissa välttämätön. Jos olet vuokraamassa auton, tarvitset aina luottokortin. Se on varmin maksutapa ja toimii pienemmissäkin liikkeissä. New Yorkissa on kuitenkin vielä joitakin cash only -ravintoloita, joten mukana kannattaa olla aina sekä kortti että hieman käteistä. Muista tarkistaa maksukorttisi maarajoitukset ennen matkalle lähtöä ja sallia käyttöalueeksi tarvittaessa koko maailma.”

Muiden maksukorttien käyttö

Kaikilla maksukorteilla voi nostaa pankkiautomaatista (ATM) rahaa. Paras paikka käteisnostoon on pankin automaatti. Kannattaa suosia suurempien pankkien automaatteja, esimerkiksi Chase-pankki on hyvä. Visa Electron ei ole tuttu kortti Yhdysvalloissa, joten sitä voidaan ihmetellä kaupoissa. Siksi voit saada usein kieltävän vastauksen, jos kysyt käykö liikkeessä Visa Electron, vaikka kortti saattaisi toimiakin. Kannattaa siis aina kokeilla, kelpaako kortti.

Kortilla maksaminen New Yorkissa

Koska luottokortti on New Yorkissa tavallisin maksukortti, maksut menevät yleensä luoton puolelta. Jos maksupäätteellä maksettaessa laite kuitenkn kysyy, onko maksu “debit” vai “credit” eli meneekö maksu suoraveloituksena tai luoton puolelta, ja valitset debit-maksun, kortti ei välttämättä toimi, sillä maksuvahvistuksen tekemiseksi sinun tulee seuraavaksi syöttää postinumero (zip code). Usein maksuvahvistus ei onnistu ulkomaiseen pankkiin. Tämän takia debit-korttien ja Visa Electronin kanssa voi joutua valitsemaan credit, jotta maksu menee läpi.

Luotolla maksu menee läpi ilman erillistä varmistusvaihetta. Jos maksupäätettä ei ole, myyjä tekee maksun kassalla luoton puolelta ja tulostaa kuitin allekirjoitettavaksi. Myös tipin antaminen New Yorkissa onnistuu kortilla.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja