Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin

Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin

Onko ympäristöystävällinen matka New Yorkiin mahdollista? Ekologisuus ja kestävä matkailu eivät välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun ajattelet New Yorkia. Voit kuitenkin tehdä monia vihreitä ja ilmastoystävällisiä valintoja vähentääksesi hiilijalanjälkeä New Yorkin matkan aikana. Tässä artikkelissa kerron omia vinkkejäni.

Contents

Kuinka pienentää hiilijalanjälkeä New Yorkissa?

Vaikka lentäminen ei ole hyväksi ilmastolle, voit nykyään kompensoida hiilidioksidipäästöt. Moni lentoyhtiö tarjoaa jo tällaisen mahdollisuuden. On olemassa myös hiilikomprensaatiolle omistettuja verkkosivuja, joiden kautta voit tukea ilmastonmuutosta vastaan taistelevia järjestöjä ja erityisprojekteja, joissa voit lahjoittaa ympäristönsuojeluun.

Yksi helpoimpia vihreitä valintoja New Yorkissa on metrolla kulkeminen taksin tai Uberin sijaan. Se vähentää sekä pakokaasujen määrää että auttaa säästämään rahaa. Jos hankit MetroCardin, sinun ei tarvitse jonottaa metrolippuja ja matkan hintakin on halvempi. Metromatka ei ole vain edullisempi vaihtoehto, vaan se on lähes aina myös autoa nopeampi – win-win-tilanne maapallolle ja sinulle! Metro ja AirTrain ovat vihreämpi tapa matkustaa lentokentältä hotellille ja takaisin.

Pienillä jutuilla on myös merkitystä

Voit tehdä paljon pieniä asioita, kun tutustut kaupunkiin. Monilla jutuilla voi olla iso merkitys ja voit omaksua ne helposti, jotta muutat käynnin New Yorkissa ympäristöystävälliseksi matkaksi. New Yorkin hanavesi on juomakelpoista, joten sinun ei tarvitse ostaa vettä muovipulloissa, kun lähdet katselemaan nähtävyyksiä. Parempi vaihtoehto on kantaa mukana omaa (muovitonta) vesipulloa, jonka voit täyttää uudelleen tarpeen tullen. Moni kahvila ja ketju kaataa kahvin pyydettäessä omaan termosmukiin. Voit vähentää jätteen määrää, kun jätät ottamatta muovipillin ja muoviset kertakäyttöaterimet sekä kannat mukanasi kankaista ostoskassia.

Vuokraa pyörä – tee ympäristöteko New Yorkissa

Hyvä vaihtoehto on käyttää myös omia jalkoja. Tämä ei tarkoita, että sinun tulee kävellä kaikkialle. Manhattan on kuitenkin loppujen lopuksi valtava ja siksi on parempi käyttää pyörää, kun tutustut kaupunkiin. Näin vältät myös rakot jaloissa. Voit vuokrata pyörän New Yorkissa ja lähteä tutkimaan Central Parkia tai pyöräillä Brooklynin sillan yli ja käydä Williamsburgissa. Pyöräily on hauska tapa tehdä uusia nähtävyyslöytöjä ja pidät samalla yllä kuntoasi! Jos olet huolissasi, että pyöräilytaitosi eivät välttämättä riitä Manhattanin liikenteeseen, voit varata myös opastetun pyöräretken, joka välttää kiireisimmät reitit. Varattavissa on lisäksi sähköpyöräretkiä, jos haluat tehdä kierroksen mukavammin ja keskittyä polkemisen sijaan nähtävyyksiin.

Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Pyöräily Central Parkissa Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Pyöräily Brooklynissa

Vihreä keidas New Yorkissa

Brooklyn ei ole vain New Yorkin trendikkäimpiä alueita, vaan se tarjoaa myös kauniita viheralueita, joissa voit rauhoittua ja rentoutua. Brooklyn Botanic Gardenista löytyy paljon erilaisia kasveja rehevän vihreissä maisemissa. Se on hyvä kohde, jos olet liikkeellä pyörällä, sillä näet matkan varrella palan toisenlaista New Yorkia. Ja kasvitieteellisessä puutarhassa voit viettää rentouttavan hetken kasvien keskellä. Keväällä luvassa on erityistä herkkua: pääset ihailemaan kirsikkapuiden kukintaa. Täydellinen paikka, jos haluat paeta Midtownin hälinästä, ja kun ostat lipun kasvitieteelliseen, tuet kasvikunnan suojelua.

Bronx on paikka, josta odotat ehkä löytäväsi vähiten vihreitä keitaita. AIue ei itse asiassa ollut kovin turvallinen 1970-luvulla, mutta tämä on jo muinaista historiaa. Bronx on muuttunut niistä ajoista paljon ja nykyään yksi mukavimmista viheralueista on New York Botanical Garden. Se on Yhdysvaltojen suurimpia kasvitieteellisiä puutarhoja, joten voit viettää siellä jo pelkän koon puolesta useita tunteja. Sinne kannattaa lähteä, kun haluat pois Manhattanilta tutustumaan muihin hallintoalueisiin. Jos sinulla on New York Pass, sisäänpääsy Brooklyn Botanic Gardeniin ja New York Botanical Gardeniin on ilmainen!

Ryhdy kasvissyöjäksi tai vegaaniksi (päiväksi)

Henkilökohtaisesti minulla olisi vaikeuksia ryhtyä täysipäiväiseksi kasvissyöjäksi tai vegaaniksi, mutta jopa minä tiedän, että lihan vähentäminen on hyvä asia ympäristölle. En ole neuvomassa, ettei sinun pitäisi maistaa Shake Shackin herkullisia burgereita tai tilata hotdogia ruokakojusta, mutta ei ole haitaksi tarkistaa, mitä muuta on tarjolla. New York tunnetaan edistyksellisestä ruokakulttuurista, joten löydät paljon hyviä kasvis- ja vegaaniravintoloita New Yorkissa, joissa et kaipaa lihaa lainkaan. Pelasta maapallo syöden herkullista ruokaa? Tulee mieleen kamalampiakin asioita!

Secondhand-ostoksia

New York on yhtä kuin shoppailu, mutta tämän ei tarvitse aina tarkoittaa uusia vaatekappaleita. Eri puolilta New Yorkia löytyy vintagekauppoja, joista voit löytää upeita esineitä. Erityisesti East Village, Greenwich Village ja Williamsburg ovat täynnä käytettyjen vaatteiden kauppoja. Käy esimerkiksi Metropolis Vintage -liikkeessä tai tutustu Hamlet’s Vintageen. Jos haluat muutakin kuin vaatteita, kannattaa piipahtaa myös jollakin New Yorkin kirpputoreista. Tai jos olet enemmän kiinnostunut kodin tavaroista, voit vierailla Garage Sale -kaupassa, jossa on myynnissä kaikenlaista erikoista tavaraa.

Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Vintage Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Kauppa

Paikallisten viljelijöiden tukeminen New Yorkissa

Torilla käyminen on hauskaa, erityisesti silloin kun se on osa ympäristöystävällistä New Yorkin matkaa. Suuntaa Union Square Greenmarketin luomutorille kokeilemaan paikallisia tuotteita, kuten hunajaa, vaahterasiirappia ja leipää. Monet varakkaat newyorkilaiset tekevät ostoksensa torilla, joten saatat samalla muutaman julkkiksen. Torilla on myynnissä paljon vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat loistava taukoeväs. Jos tuoreet omenat eivät kiinnosta, voit ostaa kanelimuffinin tai mustikkapiirakkaa. Muffini maistuu vieläkin paremmalta, kun tiedät tukevasi paikallista viljelijää tai leipuria.

Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Union Square Greenmarket Ympäristöystävällinen matka New Yorkiin - Leipää Union Square Greenmarketilla

Vihreät kattoterassibaarit

Kestävän kehityksen tukeminen New Yorkissa, kun olet lähdössä baariin? Saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta moni kattoterassibaari on muuttanut New Yorkin ilmettä kasvien avulla. Vihreä kattoterassi auttaa alentamaan lämpötiloja ja jopa luo eläimille elinympäristöjä, joita ei ajattelisi olevan kaupungissa. Lisäksi kasvit auttavat ilmeisesti vähentämään stressiä – vihdoin tiedän, miksi kattoterassit ovat niin rentouttavia! Se voi tosin johtua myös upeista näkymistä ja huurteisista juomista.

Käynti kattoterassibaarissa kannattaa aina, kun olet ekologisella matkalla New Yorkissa. Ympäröi itsesi lukemattomilla kasveilla lähtemällä Chelseassa sijaitsevaan Gallow Greeniin brunssille, illalliselle tai drinkeille. Eikö jonossa seisominen huvita illalla? Lähde siinä tapauksessa kattoterassibaarikierrokselle New Yorkissa! Pääset kahden ilmaisen drinkin lisäksi ihailemaan mahtavia näkymiä Manhattanista – ilman jonottamista. Sinun ei myöskään tarvitse miettiä, missä New Yorkin lukemattomista baareista sinun kannattaisi käydä. Opas vie sinut kaupungin parhaimmille kattoterasseille ja kierroksen ansiosta sinun ei tarvitse murehtia, pääsetkö sisään.

Nuku hyvällä omallatunnolla

New Yorkissa on melko paljon hotelleja, jotka ovat ylpeitä ekologisuudestaan ja sopivat ympäristötietoiselle matkaajalle. Ja on hyvä tietää, ettei ekohotellista tarvitse maksaa ekstraa, sillä luksushotellit eivät ole ainoista, jotka pyrkivät ympäristöystävällisyyteen. Yotel on esimerkiksi loistava valinta, jos haluat nukkua hotellissa, jolla on ympäristömerkki, mutta et halua tuhlata koko matkabudjettiasi yöpymiseen. Yotel-hotellin motto on jopa “Reduce, reuse, recycle” (Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä)! Lämmitystä, valaistusta ja ilmastointia säätelevät huoneiden käyttösensorit. Hotelli pyrkii vähentämään vessapaperin käytön minimiin ja ajattelemaan aina, kuinka he pystyisivät antamaan luonnolle mahdollisimman paljon takaisin.

Toinen ympäristöystävällinen hotelli New Yorkissa on 1 Hotel Brooklyn Bridge, joka toimii täysin tuulivoimalla ja 54% sen materiaaleista on tuotettu paikallisesti tai hyödynnetty uudelleen. Näin voit aloittaa päiväsi paremmalla omallatunnolla.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja