Tax free -ostokset New Yorkissa

Tax free -ostokset New Yorkissa

Tax free -ostokset New Yorkissa saavat paljon kysymyksiä aikaan. Joten jos sinulla on etsinnässä New Yorkin parhaat paikat joissa tehdä edullisia ostoksia, jatka lukemista. Yhdysvalloissa tuotteille ei laske veroa valtion tasolla, vaan maksettavien verojen määrä riippuu osavaltiosta, piirikunnasta ja kaupungista. New York on niiden kaupunkien joukossa, joissa on maan korkein veroprosentti, sillä New Yorkissa arvonlisävero eli sales tax on 8,875%. New Jerseyssä myyntivero on oeuolestaan 6,625%. Suomessa yleinen arvonlisävero (ALV) on 24%, joten New Yorkissa voi ostaa monia tuotteita edullisemmin kuin Suomessa.

Contents

Tax free shopping New Yorkissa

Yksittäiset vaate- ja kenkäostokset, jotka jäävät alle 110$:n, ovat verovapaita (tax free) New Yorkissa. Tätä sovelletaan yksittäiseen tuotteeseen, joten vaikka ostaisit useamman tuotteen ja kokonaissumma ylittäisi 110$:n, veroa ei lisätä kunhan jokainen tuote itsessään maksaa alle 110$. Tuotteista, jotka ovat yli 110$, maksetaan 4%:n vero. Verottomia ovat myös sanoma- ja aikakausilehdet, ruokakaupasta ostetut ruokatuotteet ja reseptilääkkeet.

New Yorkin myyntivero

8,875%:n vero koostuu 4,5% kunnallisverosta, 4% New Yorkin osavaltion verosta ja 0,375% metropolialueen liikennemaksuista.

Tuotteet on aina hinnoiteltu ilman veroja eli hintalapun hintaan lisätään aina verot kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa. Tämä käytäntö johtuu siitä, että maksettavat verot vaihtelevat. Verot lisätään hintoihin automaattisesti kassoilla maksaessasi ostokset.

Outlet-ostokset

Jos haluat säästää rahaa, kun teet ostoksia New Yorkissa, suosittelen shoppailua jossakin New Yorkin tai New Jerseyn outleteissa. Löydät niistä laajan valikoiman kauppoja, jotka sijaitsevat kätevästi yhdessä paikassa, ja lisäksi niissä on eri myyntivero, joten voit säästää vielä enemmän (tai ostaa lisää vaatteita)!

Woodbury Common

Woodbury Common (joskus myös Woodbury Commons) sijaitsee Woodburyn kaupungissa New Yorkin osavaltiossa. Arvonlisävero Woodburyssa on 8,63%, hieman vähemmän kuin New Yorkin kaupungissa. Samat säännöt pätevät vaatteisiin ja kenkiin – kaikki alle 110$:n vaatteet ovat verovapaita ja yli 110$:n vaatteeseen lisätään 4%:n vero.

Lue lisää Woodbury Commonista tästä

Jersey Gardens

Jos haluat parhaan shoppailukokemuksen, kannattaa lähteä tax free -ostoksille New Jerseyn Jersey Gardensiin (joskus myös Jersey Garden). Koska Jersey Gardens sijaitsee Elizabethissa, New Jerseyn osavaltiossa, sitä koskevat eri verosäädökset. Myyntiveroa ei lasketa vaatteille ja kengille. Kaikkien muiden tuotteiden verotus on 3,3125%, koska Jersey Gardens on osa urbaanin yritysalueen ohjelmaa (Urban Enterprise Zone Program). Jos käyt ostoksilla Jersey Gardensin ulkopuolella, maksat normaalin 6,625%:n myyntiveron.

Lue lisää Jersey Gardensista tästä

Tax free -palautukset New Yorkissa

Yhdysvalloissa ei ole mahdollista hakea arvonlisäveron palautusta maasta lähtiessä. Etsitkö alennuksia turisteille? Ulkomailta tulevana vierailijana olet oikeutettu lisäalennuksiin Macy’s-tavaratalossa New Yorkissa. Sinun kannattaa muistaa myös, että voit tuoda mukanasi Suomeen ostoksia vain rajatun määrän (tai rajatun summan edestä). Lue lisää ostosten tuomisesta New Yorkista Suomeen.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja