Ostosten tuonti New Yorkista Suomeen

Ostosten tuonti New Yorkista SuomeenFI

Mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun tuot mukanasi ostoksia kotiin New Yorkin reissultasi? Tärkeintä on, ettei sinulla ole liikaa tuomisia. EU:n tullirajoitusten mukaisesti saat tuoda tullessasi tuotteita verottomasti EU-maiden ulkopuolelta vain tietyn euromäärän arvosta: jos matkustat lentäen tai laivalla, saat tuoda ostoksia enintään 430 euron arvosta, muita matkustustapoja käytettäessä raja on 300 euroa. Kannattaa siis pitää huolta, ettei ostostesi yhteenlaskettu arvo ylitä näitä summia. Sillä ei ole väliä ostitko design-takin Macy’silta tai elektroniikkaa ja muita laitteita kunhan et ylitä 430 euron rajaa (tai 300 euron jos matkustat muutoin kuin lentäen tai laivalla).

Contents

Mitä jos ostokseni ylittävät sallitun rajan?

Jos yksittäinen tuote ylittää arvoltaan sallitun rajan, niin siinä tapauksessa sinun täytyy maksaa tullimaksu tai arvolisävero tuotteen koko arvosta, ei ainoastaan tuontirajan ylittävän arvon osalta. Se tarkoittaa useimmissa tapauksissa, että maksat 20% arvolisäveron sekä tullimaksun useiden tuotteiden osalta. Pidä tämä siis mielessä, kun shoppailet New Yorkissa.

Mitä voin tuoda Suomeen?

Voit tuoda mukanasi tuotteita, kuten merkkivaatteita, elektroniikkaa ja laitteita, kenkiä, asusteita, laukkuja, koruja, parfyymeja, leluja ja matkamuistoja. Niin kauan kuin ostostesi yhteisarvo ei ylitä 430 euron rajaa, sinun ei tarvitse maksaa tullimaksua ja/tai arvonlisäveroa. Voit tuoda myös ruokaa, alkoholia ja tupakkatuotteita, mutta niiden määrä on rajallinen. Suomeen ei ole sallittua tuoda tiettyjä eläinperäisiä elintarvikkeita, joten sinun kannattaa tarkistaa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta tarkemmat tiedot, ennen kuin ostat matkalaukun täyteen juustoja tai parmankinkkua Little Italysta.

Alkoholi

Voit tuoda alkoholijuomia vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi:

  • 4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja roséviiniä) JA
  • 16 litraa olutta (yli 0,5 %)

Minkä lisäksi:

  • 1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI
  • 2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %), kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit)

Tupakkatuotteet

Voit tuoda tupakkatuotteita vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi:

  • 200 savuketta TAI
  • 100 pikkusikaria (maks. 3 g/kpl) TAI
  • 
50 sikaria TAI
  • 250 g kääre- tai piipputupakkaa

Hoverboard-laudat

Sinun on hyvä tietää, että useimmat lentoyhtiöt eivät salli hoverboard-lautaa käsimatkatavaroiden eikä ruumaan menevien matkatavaroiden mukana. Lautojen litiumioniakkujen teho on 100 wattituntia, minkä vuoksi niitä pidetään vaarallisena materiaalina ja ne ovat kiellettyjä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja