Long Island Rail Road (LIRR) New Yorkissa

Long Island Rail Road (LIRR) New Yorkissa

Long Island Rail Road (LIRR) New Yorkissa on junaverkosto, joka kulkee Manhattanilta Brooklyniin, Queensiin ja läpi koko Long Islandin. LIRR on osa MTA:ta ja vilkkain lähijunien rautatie Yhdysvalloissa. LIRR-junat liikennöivät eri värein merkityillä reiteillä kellon ympäri. Long Island Rail Road voi tulla kyseeseen, jos haluat matkustaa junalla JFK:n lentokentältä Manhattanille, mutta junalla voi kulkea myös Long Islandin perukoille asti. Matka kuitenkin kestää peräti 3,5 tuntia!

Contents

LIRR-junalla matkustaminen New Yorkissa

Long Island Rail Road -junat lähtevät Penn Stationilta tai Grand Centralilta. Penn Station on Manhattanilla LIRR-verkon pääasema. Riippuen siitä, minne olet menossa tai mistä päin Manhattania lähdet, voit matkustaa LIRR-junalla myös Grand Central Madisonilta. Toinen suuri LIRR-keskus on Jamaica Station Queensissa. Asema on merkittävä liikenteen keskus, jonne saapuu myös JFK AirTrain. Brooklynissakin sijaitsee suuri LIRR-asema, Atlantic Terminal, Barclays Centeriä vastapäätä. Se on Brooklynin suurin ja vilkkain asema.

Long Island Rail Road -liput New York

Long Island Rail Road -liput New Yorkissa on parasta ostaa asemalta. Penn Stationilla ja Grand Centralilla voit mennä joko lipputiskille tai yhdelle lippuautomaateista. Lipputiskit ovat auki aamusta iltaan ja automaatit ovat käytettävissä vuorokauden ympäri. LIRR-lippujen ostaminen lippuautomaatista on hyvin helppoa. Valitse matkustatko ruuhka-aikaan (peak) vai sen ulkopuolella (off-peak), mikä on määränpääsi ja haluatko meno-paluulipun vai yhdensuuntaisen. Kun näet tämän jälkeen lipun hinnan, voit ostaa liput saman tien. Ruuhka-ajan hinnat pätevät, kun matkustat Manhattanille arkisin kello 6.00–10.00 ja Manhattanilta Long Islandille kello 16.00– 20.00. Ruuhka-ajan ulkopuolella sovellettavat hinnat ovat voimassa kaikkina muina aikoina arkisin sekä joka viikonloppu ja juhlapyhä.

Long Island Rail Road New Yorkissa - LIRR-liput Long Island Rail Road New Yorkissa - LIRR-laituri

Junat

LIRR käyttää tavallisia junia ja pikajunia. Tavalliset junat pysähtyvät reitin jokaiselle asemalle. Näissä junissa on usein myös yläkerta. Erikoispikajuna Cannonball kulkee Manhattanilta Hamptonsiin ja takaisin. Se lähtee New Yorkista Hamptonsiin perjantaisin toukokuusta lokakuuhun ja takaisin sunnuntaisin. Cannonball-junassa on 12 vaunua ja kahdessa niistä on käytössä paikkavaraus sekä juomatarjoilu.

LIRR-reitit

Itse New Yorkin kaupungissa voit liikkumiseen käyttää useimmiten metroa, mutta jos haluat mennä hieman kauemmas, on todennäköistä, että sinun on mentävä junalla. LIRR-reittejä on useita ja niitä on helppo käyttää.

JFK:lta Manhattanille

Jos lennät JFK-lentokentälle ja haluat matkustaa JFK:ltä Manhattanille, voit hypätä myös junan kyytiin. Sinun on ensin otettava AirTrain JFK:n lentokentältä. Tämä lentokenttäjuna vie Jamaica Stationille, jossa voit valita joko metron tai junan Manhattanille. Metro on hieman edullisempi kuin juna ja metrolinjoja on myös useampia, joten metron kanssa on helppo valita reitti, joka kulkee hotellin lähelle. Junat puolestaan pysähtyvät Penn Stationilla tai Grand Centralilla, joten junalla matkustaminen on erityisen kätevää, jos määränpääsi sijaitsee aseman lähettyvillä.

Ericin vinkki: Ota huomioon, että suurimmaksi osaksi junat ei vie sinua täysin perille asti. Tarvitset lähes aina toisen menopelin, jotta pääset juna-asemalta määränpäähäsi. Onneksi lähes kaikilta rautatieasemilta New Yorkissa ja sen lähialueilla löytyy Uber ja taksi.

Long Island Rail Road New Yorkissa - LIRR-juna Long Island Rail Road New Yorkissa - LIRR-asema

New Yorkista Hamptonsiin

Päivän viettäminen tyylikkäässä Hamptonsissa on hauskaa hyvällä säällä. LIRR:n Montauk-reitti kulkee pitkin Long Islandin koko etelärannikon pysähtyen useammassa paikassa Hamptonsin alueella. Matka Manhattanilta Hamptonsiin kestää noin 2,5 tuntia, joten muista lähteä ajoissa liikkeelle! Junareitin viimeiseltä asemalta löytyy kuuluisa Montauk. Hyvä hotelli alueella on Montauk Manor, josta voi kävellä keskustaan.

Islanders UBS Arena Elmontissa

Jääkiekkojoukkue New York Islanders pelaa kotipelinsä UBS Arenalla Elmontissa. Helpoin tapa päästä Manhattanilta areenalle on LIRR-juna. Valitse esimerkiksi Hempsteadin asemalle lähtevä keltainen Hempstead-juna ja jää pois Elmont-UBS Arena -asemalla. Sieltä kävelee areenalle kymmenessä minuutissa.

Mitä Long Island Rail Road -liput maksavat?

Long Island Rail Road -lipun hinta riippuu valitsemastasi määränpäästä. Lue lisää tästä.

Mistä ostaa LIRR-liput?

Long Island Rail Road -liput on helpointa ostaa lähtöaseman lippuautomaatista.

Minne Long Island Rail Roadilla voi matkustaa?

Long Island Rail Road -junat kulkevat Manhattanilta Brooklyniin, Queensiin ja läpi koko Long Islandin. Junalla pääsee Hamptonsiin ja jopa 3,5 tunnin päähän Montaukiin. Katso lisätietoa tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja