Veterans Day New Yorkissa 2023

Veterans Day Parade New Yorkissa

Veterans Day eli veteraanipäivä on joka vuosi 11. marraskuuta. Lue tästä lisää mitä amerikkalaiset tekevät Veterans Day’na ja mitä aktiviteetteja kaupungissa järjestetään.

Contents

Mikä on Veterans Day?

Veterans Day’na kunnioitetaan kaikkia armeijassa sodan aikana palvelleita henkilöitä. Erityisesti muistetaan henkiin jääneitä veteraaneja.

Milloin Veterans Day on?

Veteraanipäivä on joka vuosi marraskuun 11. päivä. 11.11.1918 kello 11.00 on ajankohta, jolloin aselepo Saksan ja liittoutuneiden välillä ensimmäisen maailmansodan aikana.

Miksi päivää kutsutaan Veterans Day’ksi?

Alunperin päivää kutsuttiin Armistice Day’ksi eli aselevon päiväksi. Päivä omistettiin ensimmäisessä maailmansodassa taistelleille sotilaille. Myöhemmin ryhmään lisättiin toisen maailmansodan ja Korean sodan veteraanit. Kongressia pyydettiin muuttamaan nimi aselevosta (armistice) veteraaneihin (veterans). Ehdotus hyväksyttiin 1.6.1954 ja 11.11.1954 vietettiin ensimmäistä kertaa veteraanien päivää, joka oli omistettu kaikille Yhdysvaltojen veteraaneille, riippumatta missä ja miten he armeijanpalvelunsa olivat suorittaneet.

Mitä Veterans Day’na tapahtuu?

Veteraanipäivänä New Yorkissa järjestetään koko kansakunnan suurin paraati, Veterans Day Parade, joka on nimetty uudelleen America’s Paradeksi. Paraati on järjestetty joka vuosi ensimmäisestä paraatista vuodesta 1929 lähtien. Vuosittain paraatiin osallistuu yli 20 000 ihmistä. Ensin pidetään kahden minuutin hiljaisuus kello 11.00, jonka jälkeen paraati starttaa.

Mitä Veterans Day’na voi tehdä?

America’s Paradea kannattaa lähteä katsomaan. Amerikkalaiset ympäri maata kunnioittavat maansa eteen palvelleita sotilaita paraatein, laskemalla seppeleitä ja muilla juhlallisuuksilla. Ennen paraatia Madison Square Parkissa on seppeleenlaskutilaisuus kello 10.00, jossa on paikalla kaupungin pormestari ja muita virkamiehiä. Päivän suurin tapahtuma, paraati, alkaa kello 11.00 ja kulkee pitkin Fifth Avenueta 26th Streetiltä kohti 56th Streetiä.

Intrepid-museo on myös hauska vierailukohde, sillä museo on teemaan sopien täynnä sotilaita. Alukset, jotka ovat sinä päivänä käytössä, ankkuroituvat jo pari päivää ennen veteraanipäivää Intrepidin lähistölle. Massiiviset alukset tekevät taatusti vaikutuksen niin pieniin kuin vanhoihin. Intrepidin lisäksi voit vierailla Grant’s Tombissa Upper West Sidella. Shoppailijoita odottavat suuret alennukset. Suurilla tavarataloilla ja isoilla ketjuliikkeillä on aina Veterans Day -alennusmyynti, johon kuuluu kaikkea aina vaatteista huonekaluihin lähtien.

Veterans Day New York- Grants Tomb Veterans Day New York - Intrepid Museum

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja