Veterans Day New Yorkissa 2024

Veterans Day Parade New Yorkissa

Veterans Day eli veteraanipäivä on joka vuosi 11. marraskuuta, jolloin kunnioitetaan kaikkia sota-ajan palvelusväkeä Yhdysvaltain asevoimissa. 11. marraskuuta on päivä, jolloin liittoutuneiden maiden ja Saksan välinen aselepo allekirjoitettiin ensimmäisessä maailmasodassa vuonna 1918. New Yorkissa päivää juhlistetaan useilla tapahtumilla. Lue tästä mitä New Yorkissa voi tehdä veteraanipäivänä.

Contents

Mitä Veterans Day’na tapahtuu?

Veteraanipäivänä New Yorkissa järjestetään koko kansakunnan suurin paraati, Veterans Day Parade, joka on nimetty uudelleen America’s Paradeksi. Paraati on järjestetty joka vuosi ensimmäisestä paraatista vuodesta 1929 lähtien. Vuosittain paraatiin osallistuu yli 20 000 ihmistä. Paraati alkaa klo 9.30 aamulla. Kello 11.00 se pitää kahden minuutin hiljaisuuden ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistoksi.

Mitä Veterans Day’na voi tehdä?

America’s Paradea kannattaa lähteä katsomaan. Amerikkalaiset ympäri maata kunnioittavat maansa eteen palvelleita sotilaita paraatein, laskemalla seppeleitä ja muilla juhlallisuuksilla. Ennen paraatia Madison Square Parkissa on seppeleenlaskutilaisuus kello 8.00 aamulla, jossa on paikalla kaupungin pormestari ja muita virkamiehiä. Päivän suurin tapahtuma, paraati, alkaa kello 9.30 ja kulkee pitkin Fifth Avenueta 26th Streetiltä kohti 48th Streetiä.

Intrepid-museo on myös hauska vierailukohde, sillä museo sopii täydellisesti päivään ja sen amerikkalaisten sotilaiden teemaan. Veteraanipäivänä käytössä olevat alukset ankkuroituvat jo pari päivää ennen Intrepidin lähistölle. Massiiviset alukset tekevät taatusti vaikutuksen niin pieniin kuin isompiinkin katsojiin.

Jos etsit lisää samanaiheista tekemistä, Intrepidin ohella voit vierailla Grant’s Tombissa Upper West Sidella. Shoppailijat voivat hyödyntää päivän kunniaksi annetut suuret alennukset. Suurilla tavarataloilla ja isoilla ketjuliikkeillä on aina Veterans Day -alennusmyynti, johon kuuluu kaikkea aina vaatteista huonekaluihin ja elektroniikkaan.

Veterans Day New York- Grants Tomb Veterans Day New York - Intrepid Museum

Miksi päivää kutsutaan Veterans Day’ksi?

Alunperin päivää kutsuttiin Armistice Day’ksi eli aselevon päiväksi. Päivä omistettiin ensimmäisessä maailmansodassa taistelleille sotilaille. Myöhemmin ryhmään lisättiin toisen maailmansodan ja Korean sodan veteraanit. Kongressia pyydettiin muuttamaan nimi aselevosta (armistice) veteraaneihin (veterans). Ehdotus hyväksyttiin 1.6.1954 ja 11.11.1954 vietettiin ensimmäistä kertaa veteraanien päivää, joka oli omistettu kaikille Yhdysvaltojen veteraaneille, riippumatta missä ja miten he armeijanpalvelunsa olivat suorittaneet.

Mikä on Veterans Day?

Veterans Day'na kunnioitetaan kaikkia armeijassa sodan aikana palvelleita henkilöitä. Erityisesti muistetaan henkiin jääneitä veteraaneja. Lue lisää tästä.

Milloin Veterans Day on?

Veteraanipäivä on joka vuosi marraskuun 11. päivä. 11.11.1918 kello 11.00 on ajankohta, jolloin allekirjoitettiin aselepo Saksan ja liittoutuneiden välillä ensimmäisen maailmansodan lopettamiseksi.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja