St. Patrick’s Day New Yorkissa 2025

St. Patrick’s Day New Yorkissa

St. Patrick’s Day New Yorkissa on iso juhlapyhä erityisesti kaupungin suurelle irlantilaisamerikkalaiselle yhteisölle. Juhlaan kuuluu aina vihreä väri, paljon ruokaa ja juomaa ja iso paraati. Pyhän Patrickin päivä on joka vuosi 17. maaliskuuta, jolloin vietetään Pyhän Patrickin, Irlannin suojeluspyhimyksen, muistopäivää. Useimmissa maissa kuitenkin juhlitaan silloin pääasiassa irlantilaista kulttuuria.

Contents

Mitä tehdä Pyhän Patrickin päivänä

Koko kaupunki juhlii ja juhlintaan kuuluu paljon olutta ja ruokaa. Jopa amerikkalaiset, joilla ei ole irlantilaista verta suonissaan, juhlivat mukana. Kaikki pukeutuvat vihreisiin ja traditio on, että heitä joilla ei ole vihreää päällään, saa nipistää! Juomat on värjätty vihreäksi ja joskus jopa ruoka on värjätty vihreäksi. Joten älä jätä maistamatta vihreää bagelia tai vihreää olutta. Jopa Empire State Building valaistaan vihreänä St. Patrick’s Dayn iltana.

St. Patrick’s Day Parade

Maailman vanhin ja suurin St. Patrick’s Day -paraati pidetään New Yorkissa. Paraati on aina 17. maaliskuuta, paitsi jos päivä osuu sunnuntaille. Siinä tapauksessa paraati järjestetään sitä edeltävänä lauantaina. Se alkaa kello 11.00 ja päättyy noin kello 17.00. Paraati järjestetään Pyhän Patrickin tuomiokirkon tienoilla Fifth Avenuella.

Ericin vinkki: “Paraati on aika pitkä. Seuraan sitä yleensä Fifth Avenuen ja 57th Streetin korkeudelta, siellä on usein hyvä meno päällä. Jos siirryt Uptownin suuntaan, muuttuu tunnelma rauhallisemmaksi.”

Maista vihreää olutta!

Jos etsit paikkaa, missä juhlia Pyhän Patrickin päivää juoden Guinnessia, suuntaa Murray Hillin alueelle Manhattanin itäpuolella. Siellä on useita irkkubaareja kävelyetäisyydellä toisistaan. Käy esimerkiksi McSorley’s Old Ale Housessa, Fitzgerald’sissa tai Paddy Reilly’s Music Barissa. Jos nälkä yllättää matkalla seuraavaan pubiin, alue tunnetaan myös runsaasta määrästä intialaisia ravintoloita.

St. Patrick’s Day -risteily

Yhdistä Pyhän Patrickin päivän juhliminen ja nähtävyyksiin tutustuminen New Yorkissa! Tämän St. Patrick’s Day’nä järjestettävän bileristeilyn aikana voit nauttia kauniista näkymistä Manhattanille ja tarjolla on avoin baari kahden tunnin ajan. Irlanti-teeman mukaisesti pääset maistelemaan risteilyllä St. Paddyn ruokaa ja erikoisjuomia, muun muassa vihreää olutta.

Ei lippuja tällä hetkellä

Mikä on St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Daytä (Pyhän Patrikin päivää) vietetään Pyhän Patrikin muistoksi. Sitä kutsutaan myös lempinimellä St. Patty’s. Vaikka se on virallisesti katolinen juhla, monille se on irlantilaisen kulttuurin juhla.

Mitä New Yorkissa tapahtuu Pyhän Patrikin päivänä?

St. Patrick’s Day ei ole virallinen pyhäpäivä. Kaupat ovat auki normaalisti ja julkinen liikenne kulkee normaalisti.

Ihmisiä hengailee kaduilla vielä tunteja paraatin loppumisen jälkeen. Aikaisemmasta juhlinnasta johtuen on kaduilla paljon roskia. Ihmiset viihtyvät Second Avenuen kahviloissa. Osa juhlijoista jatkaa pitkälle paraatin jälkeen. Upper East Siden baareissa on tungosta aina sulkemisaikaan asti, joten valmistaudu riehakkaaseen iltaan!

St Patricks -paraati New Yorkissa St Patricks Day -paraati New Yorkissa

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja