St. Patrick’s Cathedral New Yorkissa

Osta liput nyt
St. Patrick’s Cathedral New Yorkissa

St. Patrick’s Cathedral eli Pyhän Patrikin tuomiokirkko on yksi New Yorkin maamerkeistä. Tämä jättimäinen tuomiokirkko sijaitsee keskeisellä paikalla Fifth Avenuella, Rockefeller Centeriä vastapäätä, joten sitä ei voi olla huomaamatta! Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja se on Pohjois-Amerikan suurin uusgoottinen katedraali.

Contents

St. Patrick’s Cathedral – historiaa

Alkuperäinen St. Patrick’s Cathedral rakennettiin Mulberry Streetille, mutta vuonna 1853 se kävi ahtaaksi ja tarvittiin uusi katedraali. Uuden katedraalin tuli olla huomattavasti entistä suurempi ja arkkipiispa Hughes päätti, että Uptownin alue olisi paras vaihtoehto. Hänen ideansa ei saanut aluksi kannatusta, sillä tämä alue oli liian kaukana silloisesta kaupungin keskustasta. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että alueesta tulisi pian kaupungin sydän ja näyttää siltä, että hän oli oikeassa! Kirkon peruskivi muurattiin vuonna 1858. Nykyään St. Patrick’s Cathedral sijaitsee Midtownissa, vain kivenheiton päässä muista New Yorkin maamerkeistä, kuten Central Parkista ja Grand Central Terminalista.

St. Patrick’s Cathedral New Yorkissa - Pyhä Johannes Evankelista St. Patrick’s Cathedral New Yorkissa - Alttari

St. Patrick’s Cathedralin sisäpuoli

St. Patrick’s Cathedral on vaikuttava näky sekä sisä- että ulkopuolelta. Kirkon ovia pidettiin ennen suljettuina, mutta nykyään kirkko on avoinna vierailijoille. Käy toki sisällä ihailemassa korkeuksiin nousevaa kattoa, lasimaalauksia 3700 palasta sekä jäljennöstä Michelangelon Pietàsta (joka on kolme kertaa alkuperäistä suurempi). Lisäksi kirkossa on esillä taideteoksia, jotka ovat peräisin taiteilijoilta ympäri maailmaa. Kirkkoon mahtuu kerralla jopa 3 000 henkilöä ja sen huippu kohoaa 100,6 metrin korkeuteen.

Ericin vinkki: “Minun mielestäni Pyhän Patrikin tuomiokirkossa upeinta on sen sijainti. Tämä näyttävä rakennus sijaitsee keskellä luksusliikkeitä ja Fifth Avenuen hälinää. Kontrasti ympäristöön on suuri, kuten New Yorkille on ominaista.”

Opastettu St. Patrick’s Cathedral -kierros

Voit tutustua Pyhän Patrikin tuomiokirkkoon äänioppaan avulla. New Yorkin arkkipiispa, kardinaali Timothy Dolan, opastaa sinua virtuaalisesti ääninauhalla läpi kirkon. Noin tunnin ajan kuulet valtavasti tietoa rakennuksen rikkaasta historiasta ja arkkitehtuurista. Opastettu kierros sisältyy New York Sightseeing Passeihin.

Varaa St. Patrick’s Cathedral -ääniopas tästä

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat: päivittäin klo 6.30–20.45
  • Vapaa sisäänpääsy

St. Patrick’s Cathedral New Yorkissa - Näyttävää arkkitehtuuria

Onko St. Patrick's Cathedral avoinna yleisölle?

Pyhän Patrickin tuomiokirkko on avoinna yleisölle joka päivä aamuvarhaisesta iltaan asti.

Onko St. Patrick's Cathedraliin ilmainen pääsy?

Pyhän Patrickin tuomiokirkoon pääsee ilmaiseksi sisään. Voit myös osallistua opastetulle kierrokselle. Lue lisää tästä.

Mistä Pyhän Patrickin tuomiokirkko on tunnettu?

Keskeisellä paikalla pilvenpiirtäjien seassa sijaitseva St. Patrick’s Cathedral on New Yorkin maamerkki. Se on Pohjois-Amerikan suurin uusgoottilainen katedraali.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja