Performing Arts Center New Yorkissa

Performing Arts Center New Yorkissa

Performing Arts Center (PAC) New Yorkissa on esittävän taiteen keskus. Se on osa World Trade Center -kompleksia Downtown Manhattanilla.  Rakennus, viralliselta nimeltään Ronald O. Perelman Performing Arts Center, on nimetty yhden sen isoimpien rahoittajien, Ronald O. Perelmanin mukaan. PAC NYC on ainutlaatuinen esityspaikka teatterille, tanssille, musiikille ja oopperalle.

Contents

Ainutlaatuista arkkitehtuuria – PAC New York

Perelman Performing Arts Centerin arkkitehtuuri on ainoa laatuaan, eikä sitä voi olla huomaamatta. Kuution muotoinen rakennus sijaitsee One World Trade Centerin vieressä, 9/11-muistomerkkiä vastapäätä. Rakennuksen ulkokuori koostuu ohuista, juovikkaasta marmorista valmistetuista laatoista, jotka on kiinnitetty yhteen kahdella lasilevyllä. Näin valo paistaa päiväsaikaan rakennuksen sisään. Illalla taas rakennuksen ympäristö voidaan valaista rakennuksen sisältä loistavalla valolla. Ulkopuolella sijaitsee myös suuri portaikko, jossa voi istua katselleen 9/11-muistomerkkiä. Tämä sisäänkäynnille johtava portaikko sijaitsee rakennuksesta ulos työntyvän kulman alapuolella.

Performing Arts Center New Yorkissa - Ilta

Tulevaisuuden kulttuurikeskus

PAC NYC:n fokus on tulevaisuudessa ja siihen se pyrkii uusimpien teknisten saavutusten avulla. Tämä näkyy myös rakennuksessa. WC-tilat ovat esimerkiksi kontaktittomia ja esitykset voi nähdä livenä joko lavalla tai näytöllä VR- ja AR-tekniikan kautta (virtuaalinen ja lisätty todellisuus). Näiden elementtien avulla Performing Arts Center haluaa ylittää katsojien odotukset. Keskuksessa on myös muunneltavia tiloja. Tavallisia auditoriumeita löytyy kolme. Niiden seiniä voi kuitenkin siirtää niin, että niistä voi muodostaa yksitoista erilaista tilaa. Tila voidaan muuttaa intiimiksi 99 vieraalle tai suureksi saliksi, johon mahtuu 1200 henkeä.

PAC NYC:n selkeä pohjapiirros

Rakennus on jaettu kolmeen kerrokseen. Ensimmäinen kerros on julkinen tila, jossa voi nauttia juotavaa ja syötävää. Tilassa järjestetään myös yleisöesityksiä, joita kuka tahansa voi tulla katsomaan. Toisen kerroksen huoneet on omistettu harjoituksille. Esiintymislavat löytyvät ylimmästä kerroksesta.

Performing Arts Center New Yorkissa - Ulkoa

Kuka on Ronald O. Perelman?

Ronald O. Perelman on yksi New Yorkin Esittävän taiteen keskuksen rahoittajista. Lue lisää tästä.

Missä New Yorkin Performing Arts Center sijaitsee?

Performing Arts Center on osa World Trade Center -rakennuskompleksia Lower Manhattanilla. Lue lisää tästä.

Mikä One World Trade Centerin vieressä oleva valkoinen kuution muotoinen rakennus on?

One World Trade Centerin vieressä oleva valkoinen kuutio on nimeltään Perelman Performing Arts Center. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja