Freedom Tower / One World Trade Center New Yorkissa

Osta liput nyt
Freedom Tower / One World Trade Center

One World Trade Center (Freedom Tower) on New Yorkin korkein rakennus. Heijastavine ikkunoineen ja korkealla antennillaan, One World Trade Center on jopa koko läntisen pallonpuoliskon korkein pilvenpiirtäjä. One World on 541 metriä korkea, antenni mukaan lukien. Rakennuksen korkeus maasta huipun metallista ja lasista tehtyyn kaiteeseen on 417 metriä. Kaksoistornit oli yhtä korkea.

Contents

One World Observatory / Freedom Tower -liput

One World Trade Centerissä on 69 toimistokerrosta, ravintoloita ja tietysti tärkeimpänä näköalatasanne One World Observatory, josta avautuu upeat maisemat New Yorkiin. One World Trade Centerissä on 104 kerrosta ja Freedom Towerin näköalatasanne sijaitsee kerroksissa 100–102. Se on kaupungin korkein näköalapaikka. Pilvenpiirtäjän korkea antenni toimii myös mastona. Rakennuksessa sijaitsee myös laaja maanalainen ostoskeskus ja julkisen liikenteen kulkuyhteys.

Osta One World Observatory / Freedom Tower -liput tästä

Twin Towers ja One World Trade Center

Twin Towers sijaitsivat Lower Manhattanilla vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terroritekoihin asti. One World Trade Center seisoo tänään kaksoistornien entisen paikan vieressä. Vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terroritekojen jälkien siivoamiseen meni yli puolitoista vuotta. Paikalta löytyi paljon terästä ja betonia rakennusten romahdettua.

Kun alue oli raivattu, pidettiin uuden World Trade Center -kompleksin suunnittelukisan ensimmäinen kierros. Se tarjosi tilaisuuden kokonaan uuden World Trade Center -kompleksin rakentamiseen ja Puolassa syntynyt amerikkalaisarkkitehti Daniel Libeskind voitti kisan.

World Trade Center -rakennuskompleksi ei koostu vain One World Trade Centeristä, vaan kuudesta eri rakennuksesta. Libeskind suunnitteli World Trade Center -rakennuskompleksin spiraalin muotoiseksi ja se päättyy kaksoistornien entiselle paikalle, missä nykyään sijaitsee 9/11 Memorial –muistomerkki. World Trade Centerin yleissuunnitelmaan kuuluu myös alueelta löytyvä Performing Arts Center.

9/11-muistomerkki avattiin syyskuussa 2011 vuoden 2001 syyskuun terroriteoissa menehtyneiden muistoksi. Muistomerkki koostuu kahdesta altaasta, jotka sijaitsevat täysin samalla paikalla, jossa kaksoistornit olivat. Uhrien nimet on kaiverrettu altaan reunoihin. Altaita ympäröi puut ja vesi. 9/11 Memorial on ehdottomasti vierailun arvoinen. 9/11-museo sijaitsee aivan muistoaltaiden vieressä.

Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC ja Oculus

Freedom Tower vai One World Trade Center?

Alunperin tornin nimi oli Freedom Tower, mutta Port Authority (osa hallitusta) muutti nimen One World Trade Centeriksi. Freedom Tower -nimeä pidettiin liian tunteellisena. Tämä saattaisi haitata toimistotilojen vuokraamista, koska torni liitettäisiin aina syyskuun 11. päivän dramaattisiin tapahtumiin.

Freedom Tower / One World Trade Center - Downtown Manhattan Freedom Tower / One World Trade Center - Yö

One World Trade Centerin rakentaminen

Arkkitehti David Childs valittiin vuonna 2003 suunnittelemaan rakennuskompleksin korkein rakennus – One World Trade Center. Rakennussuunnitelmien muutosten jälkeen (turvallisuussyistä) rakentaminen aloitettiin vuonna 2006. Ensimmäiset perustat olivat näkyvissä jo vuonna 2007. Rakennus valmistui vuonna 2014 ja näköalatasanne avautui yleisölle vuonna 2015.

Tiesitkö, että..

  • One World Trade Centerin neliönmuotoinen pohja on tarkalleen samankokoinen kuin alkuperäisten kaksoistornien
  • One World Trade Centerin korkeus, 1776 jalkaa (541,3 metriä), symboloi vuotta 1776, jolloin Yhdysvaltain kongressi tunnisti itsenäisyyden

One World Trade Center New Yorkissa - rakennusvaihe One World Trade Center New York

Voinko ostaa liput Freedom Towerin/One World Trade Centerin näköalatasanteelle?

Kyllä, voit ostaa One World Observatory -liput tästä.

Kuinka korkea on Freedom Tower/One World Trade Center?

Freedon Towwr on 541 metriä ja 30 senttimetriä korkea, antenni mukaan lukien. Ilman antennia rakennus on 417 metriä korkea.

Kuinka monta kerrosta Freedom Towerissa/One World Trade Centerissä on?

Freedom Towerissa on 104 kerrosta maan yläpuolella ja neljä maanalaista kerrosta. Lue lisää tästä.

Milloin Freedom Tower/One World Trade Center valmistui?

One World Trade Center valmistui vuoden 2014 loppupuolella. Tutustu rakennukseen tarkemmin tästä.

Onko Freedom Towerissa/One World Trade Centerissä näköalatasanne?

Kyllä, One Worldin 100. kerroksessa on näköalatasanne.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja