Carnegie Hall New Yorkissa

Osta liput nyt
Carnegie Hall New York City

Carnegie Hall New Yorkissa on kaupungin kuuluisin konserttipaikka. Vuoden 1891 avajaisten jälkeen siellä on pidetty yli 46 000 esitystä ja mukana on ollut isoja nimiä klassisesta musiikista popmusiikkiin. Carnegie Hall rakennettiin 1890 rakentajanaan Andrew Carnegie, jonka mukaan konserttitalo myös nimettiin. Hauska fakta: tämä skotlantilainen sukunimi lausutaan ’CarNEgie’, mutta rakennuksen nimi lausutaan ’CARnegie’. Ja toinen: jos alat yskiä kesken esityksen, henkilökunta tuo sinulle pastilleja rauhoittamaan kurkkuasi. Voisiko palvelu olla parempaa?

Varaa Carnegie Hall -konserttiliput tästä

Contents

Carnegie Hall, tyylikäs konserttipaikka

Ulkopuolelta Carnegie Hall ei näytä erityisen vaikuttavalta, mutta sisäpuolelta se sitä todellakin on. Tämän huomaa heti sisällä ja voit käydä sisätiloissa ilman lippuakin. Rakennuksessa on 3 salia. Pääsaliin, joka tunnetaan nykyään nimellä Isaac Stern Auditorium / Ronald O. Perelman Stage, mahtuu 2800 henkeä, Judy and Arthur Zankel Halliin 600 henkilöä ja Joan and Sandford I. Weill Recital Halliin 250 henkeä. Sanotaan, ettei missään salissa ole huonoja paikkoja, ainoastaan parven jalkatila on vähän pieni. Pakko todeta: Carnegie Hallin akustiikka on loistava. Tämä on konserttipaikka tyylikkäimmästä päästä. Konsertti Carnegie Hallissa on upea kokemus, varsinkin jos olet New Yorkissa vähän pidemmän aikaa.

Carnegie Hallin kuuluisat tähdet

Musiikkihistorian suurimmat nimet ovat esiintyneet täällä. Tchaikovsky, Rachmaninoff, Maria Callas ja Luciano Pavarotti muutamia mainitakseni. Carnegie Hallissa esitetään toki muutakin kuin klassista musiikkia. Myös maineikkaat jazz-artistit, kuten Miles Davis, Billie Holiday ja Ella Fitzgerald, ovat esiintyneet täällä, joten New Yorkin jazz ja blues on vahvasti esillä täällä. Rakennus on kuuluisa myös pitkästä listasta kuuluisien pop-tähtien esiintymisiä: The Beatles, The Rolling Stones, Frank Sinatra, Bob Dylan, Josephine Baker, Stevie Wonder, David Bowie ja Nat King Cole sekä toden totta Jay Z.

Carnegie Hall New Yorkissa - Sisältä

Rose Museum tai opastettu kierros

Rose Museum on teatterin oma museo, jossa on esillä useita vanhoja teatteriohjelmia sekä valokuvia, videoita ja monia muita asioita. Museo ei ole kovin iso, joten ei ole suuri juttu, jos et ehdi käymään museossa. Mutta jos olet jo paikan päällä, voit yhtä hyvin käydä katsastamassa myös museon. Opastettuja kierroksia järjestetään muutaman kerran päivässä ja kierroksella voi päästä jopa takahuoneeseen riippuen mitkä harjoitukset ja esitykset ovat meneillään. Opastettu kierros on hyvin informatiivinen ja kestää tunnin. Ota huomioon, ettei kuvia saa ottaa. Kierroksia ei järjestetä konserttikauden ulkopuolella heinäkuusta syyskuuhun. Museo on silloin suljettu.

Carnegie Hall Midtown

Carnegie Hall sijaitsee Midtownin kaupunginosassa, Central Parkin kupeessa. Ravintoloita löytyy alueelta paljon, joten et varmasti tule nälkäiseksi kesken konsertin. Suosittelen lämpimästi italialaisravintolaa Trattoria Dell’Arte, joka sijaitsee musiikkitaloa vastapäätä. Siellä ymmärretään mitä asiakkaat haluavat: lämpimän tunnelman ja herkullista ruokaa. Toinen suosikki, joka täydentää täydellisesti konserttitalossa vierailun, on Russian Tea Room. Heti kun astut sisään, tuntuu kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin, suoraan kuohuvalle 1920-luvulle.

Miten Carnegie Halliin pääsee?

Huhutaan, että jalankulkija kysyi viulisti Jascha Heifetziltä: ’Voitko sanoa miten Carnegie Halliin pääsee?’ Heifetz vastasi: ’Harjoittele, harjoittele, harjoittele!’ Vähemmän kunnianhimoisemmat pääsevät helpoiten metrolla. Valitse joku näistä linjoista:

  • A, C, B, D, tai 1 to 59th Street / Columbus Circle
  • N, Q, R, to 57th Street / Seventh Avenue
  • B, D, E to Seventh Avenue
  • F to 57th Street / Sixth Avenue

Voit mennä seuraavilla bussilinjoilla: M5, M7, M10, M20, M31, M57 ja M104 kaikki pysähtyvät lähettyvillä. Myös Hop on Hop off -bussit pysähtyvät Carnegie Hallin luona.

Carnegie Hall -liput

Suunnitteletko meneväsi Carnegie Hallin esitykseen? Lippujen ostaminen Carnegie Halliin on yksinkertaista, mutta varmista että varaat ne ajoissa. Maailman suurimmat artistit esiintyvät tässä arvostetussa paikassa. Lippujen hintaa on vaikea arvioida, sillä se riippuu esityksestä ja istumapaikoista. Carnegie Hallin ohjelmistosta löytyy kaikkea orkestereista pianisteihin, klassisista laulajista souliin ja jazziin.

Varaa Carnegie Hall -konserttiliput tästä

Carnegie Hall New Yorkissa - Konserttisali

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja