Vintage-junat New Yorkissa

Vintage Trains New Yorkissa

Joka vuosi joulun aikaan New Yorkissa voi nähdä vanhan ajan vintage-junia. Nämä klassikkojuna (Nostalgia Shoppers’ Special Train tai Nostalgia Train) kulkevat joka sunnuntai kello 10.00-17.00. Vuonna 2019 junat liikennöivät 1.-29. joulukuuta. Klassikkojunan alkuperäiset vaunut ovat peräisin 1930- ja 1970-luvulta. Vaunuihin voi tutustua ajelun aikana. Ne kulkevat F-linjaa pitkin Second Avenuen aseman ja West 4th Street/Washington Squaren aseman väliä, josta ne vaihtavat A/C/E-linjalle kohti Harlemin 125th Streetin asemaa.

Newyorkilainen yllätys

Yllätys voi olla valtava niille, jotka ovat odottamassa metroa ja yhtäkkiä laiturille saapuukin vanhan mallinen junavaunu. Jotkut ovat odottaneet ajelulle pääsemistä päiväkausia. Itse en erityisemmin fanita metroja, mutta eipä sitä välttämättä tarvitsekaan arvostaakseen näitä junia. Tämä aktiviteetti sopii kaikille: se seikkailu lapsille, juhlapäivä niille, jotka kävivät New Yorkissa kauan sitten, ainutlaatuinen mahdollisuus metrofaneille ja historian ystäville ja inspiroiva ajelu luoville ihmisille. Tunnet olosi kotoisaksi heti, kun astut sisään!

Vanhanaikaiset vaunut

Metrovaunut näyttävät uskomattomilta: vanhat penkit, autenttiset tuulettimet ja ‘aidot’ valot, joissa voisi melkein luulla käytettävän kynttilöitä! Myös metron pitämä ääni on melko “vanhanaikainen”; sitä nimittäin riittää. Joskus vaunuissa on livemusiikkia tai juomatarjoilu. Oletko kenties yksi niistä onnekkaista, jotka pääsevät  metron kyytiin? Ei hätää, nämä vanhat metrot ovat aivan yhtä nopeita kuin uudemmatkin. Eikä lipustakaan tarvitse maksaa normaalia enempää. Onko sinulla Unlimited MetroCard? Silloin pääset ajelulle ilmaiseksi. Menikö tilaisuus ohi tai haluatko lisää nostalgiaa? Vieraile New Yorkin liikennemuseossa (Transit Museum) Brooklynissa. Sieltä löydät lisää vanhoja ajoneuvoja!

Vintage Trains New Yorkissa - juna sisalta Vintage Trains New Yorkissa - erikoisjuna

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja