Vintage-junat New Yorkissa

Vintage Trains New Yorkissa

Vintage-junat New Yorkissa kulkevat joka vuosi joulun aikaan. Nämä joulun nostalgiajunat (Nostalgia Shoppers’ Special Train tai Holiday Nostalgia Train) liikennöivät joka lauantai kello 10.00-17.00. Vuonna 2023 junat liikkuvat 2. – 30. joulukuuta. New York Transit Museumin klassikkojunan alkuperäiset vaunut ovat peräisin 1930-luvulta. Ne kulkevat F- ja D-linjoilla 2nd Avenuen ja 145th Streetin välillä.

Contents

New Yorkin nostalgiajuna

Yllätys voi olla valtava niille, jotka ovat odottamassa metroa ja yhtäkkiä laiturille saapuukin vanha junavaunu. Jotkut ovat odottaneet tätä vuosittaista jouluperinnettä päiväkausia. Itse en erityisemmin fanita metroja, mutta eipä sitä välttämättä tarvitsekaan arvostaakseen näitä junia.

Tämä vanhanajan juna-ajelu sopii kaikille: se seikkailu lapsille, juhlapäivä niille, jotka kävivät New Yorkissa kauan sitten, ainutlaatuinen mahdollisuus metrofaneille ja historian ystäville ja inspiroiva ajelu luoville ihmisille. Tunnet olosi kotoisaksi heti, kun astut sisään!

Aikamatka

New Yorkin vanhat metrot näyttävät uskomattoman upeilta: vanhat penkit, autenttiset tuulettimet ja ‘aidot’ valot vievät sinut ajassa taaksepäin – voisi melkein luulla, että vaunuissa käytetään kynttilöitä! Myös metron pitämä ääni on melko “vanhanaikainen”; sitä nimittäin riittää. Joskus vaunuissa on livemusiikkia tai juomatarjoilu.

Oletko kenties yksi niistä onnekkaista, jotka pääsevät  metron kyytiin? Ei hätää, nämä vanhat metrot ovat aivan yhtä nopeita kuin uudemmatkin. Eikä lipustakaan tarvitse maksaa normaalia enempää. Onko sinulla Unlimited MetroCard? Silloin pääset ajelulle ilmaiseksi.

Menikö tilaisuus ohi tai haluatko lisää nostalgiaa? Vieraile New Yorkin liikennemuseossa (New York Transit Museum) Brooklynissa. Sieltä löydät lisää vanhoja ajoneuvoja!

Vintage Trains New Yorkissa - juna sisalta Vintage Trains New Yorkissa - erikoisjuna

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja