Tupakointi New Yorkissa

Tupakointi New Yorkissa

Tupakointi New Yorkissa ei ole yhtä tavallista kuin Suomessa, ei ainakaan julkisilla paikoilla. Ei ole yllättävää kuulla, ettet voi polttaa baareissa tai klubeissa, mutta tupakointi on kiellettyä myös puistoissa. Jos olet erittäin kiintynyt päivittäiseen nikotiiniannokseesi, kaupungista löytyy muutama paikka missä voi polttaa vapaasti.

Contents

New Yorkin savuttomat alueet

Vuodesta 1987 alkaen New York on asettanut sääntöjä julkiseen tupakointiin. Lait suojelevat kaupunkilaisten terveyttä ja hyvinvointia. New York aikoo kieltää osavaltiossa kaikki tupakkatuotteet. Tupakointi on kielletty suurimassa osassa (julkisia)paikkoja New Yorkissa. Aivan kuten Suomessakin savuttomia ovat julkinen liikenne, baarit, ravintolat ja museot. New Yorkissa savuttomiin paikkoihin kuuluvat myös puistot, uima-altaat, aukiot, rannat ja puistokadut. Tupakointi kielletyllä alueella voi johtaa sakkoihin.

Tupakointi New Yorkissa - kielletty puistoissa

Missä New Yorkissa voi tupakoida?

Luultavasti pohdit nyt, voiko New Yorkissa tupakoida ollenkaan laillisesti? Ja jos, niin missä? Vastaus kysymykseen on kyllä. Tupakointi on sallittua kodeissa ja omassa autossa. Myös hotelleissa saattaa olla tupakoinnin sallivia hotellihuoneita.

Jotkut baarit ja klubit tarjoavat suljetun tupakointialueen, kun taas joissakin hotelleissa on hotellihuoneita, joissa tupakointi on sallittu. Tämän lisäksi vaihtoehtona on myös sikari-lounge, jossa on usein tyylikäs sisustus ja pukukoodi. Ota kuitenkin huomioon, että suurin osa näistä paikoista on tarkoitettu ainoastaan sikarien polttamiseen, vaikka osa sallii myös tupakan polton. New York aikoo hillitä tupakointia ja tupakan käyttöä asettamalla joka vuosi tiukempia lakeja.

Tupakointi kielletty alle 21-vuotiailta

Toisin kuin Suomessa missä tupakoinnin ikäraja on 18 vuotta, New Yorkissa alle 21-vuotiaat eivät voi ostaa tupakkatuotteita. Vaikka olisit alle 21-vuotias, mutta näytät vanhemmalta, on ostaminen mahdotonta. Ennen ostamista ei ainoastaan tarkisteta henkilöllisyystodistusta, vaan se myös skannataan ennen kuin saat savukkeet käsiisi.

Sähkötupakka New Yorkissa

Sähkötupakkassa on 20% lisävero New Yorkissa. Niiden saatavuus ei myöskään ole hyvä, sillä sähkötupakan myyjän on olta rekisteröity jälleenmyyjä ennen kuin hän voi myydä hyörystyviä tuotteita. Rekisteröimättömästä myynnistä on määrätty suuria sakkoja. New York aikoo kieltää sähkösavukkeiden myynnin kokonaan.

Tupakan hinta

Jos silti haluat polttaa, tulee se halvemmaksi, jos ostat tupakat lentokentältä ennen New Yorkin lentoa. Saat ostaa mukaasi 200 tupakkaa, jos matkustat Suomesta. Näin säästät rahaa, sillä yksi aski maksaa 13-15$ New Yorkissa.

Ericin vinkki: Suurin osa newyorkilaisista ei polta ja ne jotka polttavat, yrittävät peitellä sitä. Suosittelen todellakin noudattamaan lakia. Vaikka et näkisi poliisia lähistöllä, paikalliset kritisoivat vapaasti tupakointiasi.

Smoking in New York Smokinh Prohibited Tupakointi New Yorkissa

Minkälainen tupakkalaki New Yorkissa on?

New Yorkissa on tiukka tupakkalaki ja tupakointi on kielletty lähes kaikilla julkisilla paikoilla, muun muassa puistoissa ja aukioilla. Lue lisää tästä.

Voiko Times Squarella tupakoida?

Tupakointi on kielletty Times Squarella ja useimmissa muilla julkisilla paikoilla New Yorkissa.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja