Ravintoloiden hygieniataso New Yorkissa
New Yorkissa ravintoloiden hygieniataso määritellään yleensä kirjaimin ravintoloiden ikkunoissa. Kirjaimista saattaa olla paljon hyötyä valitessa ruokapaikkaa. A, B ja C-kirjaimet kertovat kyseisen ravintolan hygienia- ja siisteystasosta. Luokituksista oli aikoinaan vaikea saada lisää tietoa, mutta nyt tilanne on muuttunut. Tietenkin oma maku vaikuttaa ravintolan valinnassa, mutta uskon, että sinusta on tärkeää, että henkilökunta kiinnittää myös siisteyteen huomiota. Tämä arvosana kertoo vain ravintolan siisteydestä, ei sen palvelusta tai ruoan laadusta.
A-luokituksen ravintolat New Yorkissa
New York City Department of Health and Mental Hygiene käy tarkastamassa New Yorkin ravintoloita. Tarkastuksista ei koskaan ilmoiteta etukäteen. Jokainen ravintola saa arvosanan joka perustuu hygieniatasoon ja sen perusteella kuinka montaa sääntöä ravintola on kenties rikkonut. Mitä vähemmän rikkomuksia, sitä vähemmän pisteitä ja sitä parempi arvosana ja kirjain (A, B tai C). Eli jos on rikkonut sääntöjä, rapisee niistä pisteitä. Ravintolat, joilla on 0-13 pistettä, saavat arvosanan A. 14-27 pisteellä ansaitsee arvosanan B. Ja jos pisteitä tulee 28 tai enemmän, arvosanaksi jää alhaisin eli C. Jos kirjainarvosanaa ei näy ravintolan ovessa, ei siitä kannata huolestua. Ravintolaa ei luultavasti ole vielä tarkastettu. Löydät verkosta New Yorkin ravintoloiden luokitukset ja arvosanat.
Mihin tarkastajat kiinnittävät huomiota?
Olen koonnut alle listan seikoista, jotka tarkastetaan:
- Ruoan käsittely
- Ruoan säilytys
- Henkilökunnan toiminta
- Laitteiden puhtaanapito
- Tuhoeläinten torjunta
Sääntöjen rikkominen
Se, kuinka monta pistettä ravintola saa sääntöjen rikkomisesta, riippuu siitä kuinka suuri terveysriski siitä voisi aiheutua asiakkaalle. Tässä muutama esimerkki mahdollisista rikkomuksista:
1. Julkinen terveysriski. Esimerkki: Ruoan säilyttäminen oikeassa lämpötilassa. Tämä rikkomus on ainakin seitsemän pistettä. Jos ravintola ei voi ratkaista tilannetta ennen kuin tarkastus on saatettu loppuun, saattavat tarkastajat sulkea ravintolan kunnes tilanne on korjattu.
2. Kriittiset rikkomukset. Esimerkki: Huonosti huuhdellun salaatin tarjoileminen. Tämä rikkomus maksaa ravintolalle vähintään viisi pistettä.
3. Yleiset rikkomukset. Esimerkki: Keittiön huolimaton siivous on vähintään viisi pistettä.
Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana: