Naapurusto: Civic Center

Civic Center New Yorkissa

Civic Center New Yorkissa on Lower Manhattanin kaupunginosa, jossa New York City Hall, New Yorkin kaupungintalo, ja muut hallintorakennukset sijaitsevat. Civic Centerin alueen rajaa länsipuolelta Broadway ja Tribeca, pohjoisessa Chinatown ja Worth Street, idässä East River ja etelässä Financial District. Se on arvokas naapurusto, josta löytyy monia kauniita, uusklassisia rakennuksia.

Contents

Law and Order – Kova Laki Civic Centerillä

Civic Centerille pääsee Hop on Hop off -busseilla, jotka pysähtyvät lähellä. Civic Centerin sydämessä sijaitsee Foley Squaren risteys ja keskellä sitä puisto nimeltä Thomas Paine Park. Aukion ympärillä on useita oikeustaloja, joten nimi Foley Square onkin synonyymi New Yorkin oikeusjärjestelmälle. Alue on tuttu etenkin Kova laki -televisiosarjan (Law and Order) faneille. Saatat jopa törmätä sarjan kuvauksiin kadulla!

Civic Centerin rakennukset

Monet Civic Centerin rakennukset ovat uusklassista tyyliä. Korkeiden pylväiden ja kermanvärisen kiven takia voisi jopa luulla olevansa hetken Roomassa. Näkemisen arvoisia rakennuksia ovat muun muassa klassinen katolinen kirkko St. Andrew Roman Catholic Church, korkeimman oikeuden ylväs rakennus New York Supreme Court ja tietenkin kaupungintalo. City Hall ei ole yleisölle auki, mutta moniin muihin Civic Centerin rakennuksiin on vapaa pääsy. Alueelta löytyy myös yksi maailman suurimmista hallintorakennuksista. 40-kerroksisessa Manhattan Municipal Buildingissa toimii peräti 13 kunnallista instituutiota. Civic Centeriiin tutustumisen jälkeen voit seurata  kävelytietä suoraan Brooklynin sillalle!

Ericin vinkki: Alueella tapahtuvien tärkeiden asioiden takia monissa paikoissa on vartijoita. Törmäät tiesulkuihin ja tarkastuspisteisiin, mutta yleensä esteet koskevat pääasiassa autoja. Nämä voi usein jalankulkijana ohittaa ja pääset katselemaan rakennuksia eri suunnista.

Naimisiin New Yorkissa

Käyt Civic Centerissä todennäköisesti myös silloin, kun haluat mennä naimisiin New Yorkissa. Kaupunginosassa sijaitsee New York City Marriage Bureau, jossa voi rekisteröityä naimisiin menoa varten. Civic Centeriin tutustuvat huomaavat myös, että suurin osa ihmisistä tulee alueelle oikeusjuttujen, häiden ja muiden “siviilioikeudellisten asioiden” takia. He ovat usein hyvin pukeutuneita ja eri tuulella kuin turistit. Tästä syystä ravintoloita ja kauppoja ei juuri näy. Haluatko syödä jotain? Silloin kannattaa kävellä viereiseen Chinatowniin.

Naapurusto: Civic Center - Oikeustalo Naapurusto Civic Center - Kova Laki

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja