Matka-adapteri New Yorkiin ja USA:han

Matka-adapteri New Yorkiin

Matka-adapteri New Yorkiin ja USA:han tarvitaan, kun olet lähdössä lomamatkalle, sillä pistorasian tyyppi USA:ssa on erilainen kuin Suomessa käytettävä pistorasia. Myös verkkovirran jännite USA:ssa on eri. Tämän vuoksi tarvitset lisälaitteita laitteidesi lataamiseen. Löydät kaiken tarpeellisen tiedon tältä sivulta.

Contents

Matka-adapteri USA:han

Euroopassa käytetään eri pistokkeita kuin Yhdysvalloissa, ja pistorasiat ovat siten myös erilaiset. Yhdysvalloissa käytetään A-tyypin pistorasiaa ja Suomessa C-tyypin pistorasiaa. Jos haluat ladata laitteesi suomalaisella pistokkeella, tarvitset USA:han pistokesovittimen. Tämä on palikka, adapteri, johon sopii EU-pistoke ja joka itse puolestaan sopii amerikkalaiseen pistorasiaan.

Saat ilmaisen matka-adapterin, kun ostat New Yorkin matkalle MetroCardit sivujeni kautta.

Matka-adapteri New Yorkiin - Amerikkalainen pistoke Matka-adapteri New Yorkiin - C-tyypin pistorasia

Voit myös ostaa matkasovittimen, jossa on USB(-C)-portti.

Pistorasian jännite Yhdysvalloissa

Suomessa käytetään pistorasioita, joiden jännite on 230 V, kun taas Yhdysvalloissa volttimäärä on 110 V. Sen vuoksi on tärkeää tarkistaa laitteistasi, ovatko ne yhteensopivia tämän verkkovirran kanssa. Löydät tiedon laitteesi alkuperäisestä virtalähteestä tai laturista.

Matka-adapteri New Yorkiin - Jännite

USB-portit

Monissa hotelleissa on nykyään USB(-C)-pistorasioita, joiden avulla voit ladata puhelintasi tai mitä tahansa muuta laitetta suoraan. Varmista, että kyseinen laite muuntaa Yhdysvaltain jännitteen (110 V) oikein. Usein on fiksumpaa käyttää seinäpistorasiaa matka-adapterin kanssa, jotta voit olla varma, ettet vahingoita laitettasi.

Jännitteen muuntaja

Jos suomalainen laitteesi ei ole yhteensopiva USA:n jännitteen kanssa, voit käyttää muuntajaa. Tämä pätee usein hiustenmuotoilutuotteisiin, kuten kihartimiin ja hiustenkuivaajiin. Muunnin on laite, joka säätää jännitteen niin, että laite toimii turvallisesti. Matka-adapteri-muuntajat ovat kalliimpia, ja niiden kanniskelu voi olla hankalaa. Voit vaihtoehtoisesti käyttää hotellin hiustenkuivaajaa, ostaa amerikkalaisen laitteen tai olla ilman muutaman päivän ajan.

Tarvitaanko New Yorkiin matka-adapteria?

Kyllä, tarvitset matka-adapterin, kun matkustat Suomesta New Yorkiin. Lue tästä, minkätyyppisen.

Minkä matkasovittimen tarvitsen Yhdysvaltoihin?

Tarvitset matkasovittimen, joka muuntaa USA:n jännitteen suomalaiseen laitteeseesi. Lue tästä lisää.

Minkä tyyppinen pistoke Yhdysvalloissa on käytössä?

Yhdysvalloissa on käytössä A-tyypin pistoke.

Voinko ladata puhelintani Yhdysvalloissa?

Kyllä, voit ladata puhelintasi Yhdysvalloissa. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja