Martin Luther King Jr. Day New Yorkissa 2023

Martin Luther King Jr  Day in New York 1

Martin Luther Kingin päivää pidetään tasa-arvon päivänä, jota vietetään joka tammikuun kolmas maanantai. King oli tärkeä kansalaisoikeusaktivisti ja -liikkeen johtaja, joka taisteli rotuerottelun lopettamisen puolesta Yhdysvalloissa. Hänet muistetaan erityisesti “I have a dream” -puheesta.

Mikä on Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther Kingin päivää vietetään Dr. Martin Luther King Juniorin elämän ja saavutusten kunniaksi. Afroamerikkalaisten kansalaisoikeusliikkeen johtajana Martin Luther King Jr. tunnetaan kampanjoistaan julkisen liikenteen rotuerottelua vastaan sekä taistelusta rotutasa-arvon puolesta Yhdysvalloissa.

Milloin on Martin Luther King Jr. Day New Yorkissa?

Martin Luther Kingin päivälle ei ole vakinaista päivämäärää, sitä vietetään aina tammikuun kolmantena maanantaina. Tammikuun kolmas maanantai on kuitenkin usein samaan aikaan kuin Kingin syntymäpäivä, 15. tammikuuta. Vuonna 2023 Martin Luther King Day on maanantai 16.1.

Miksi päivän nimi on Martin Luther King Jr. Day?

Väkivallattoman kansalaistottelemattomuuden puolestapuhujana Kingistä tuli kaikkien aikojen nuorin Nobel-palkinnon saaja. Hänen elämänsä päättyi dramaattisesti hänen tullessaan murhatuksi Tennesseessä vuonna 1968. Pian sen jälkeen perustettiin kampanja kunnioittamaan Kingin muistoa ja hänen syntymäpäivästään tehtiin kansallinen pyhäpäivä. Ensimmäinen Martin Luther King Jr. Day oli 1986.

Mitä Martin Luther King Jr. Daylta voi odottaa?

Kaikilla amerikkalaisilla taustasta riippumatta on syytä juhlaan. Juhlapyhä on suhteellisen uusi – koulut ja virastot ovat kiinni. Martin Luther Kingin päivänä kaupat ja ravintolat ovat auki tavalliseen tapaan ja joillakin liikkeillä on jopa erikoistarjouksia. Koska juhlapyhä on opetuksellinen, useimmat New Yorkissa järjestettävät tapahtumat keskittyvät kertomaan Martin Luther Kingin elämästä ja opetuksista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja