Labor Day New Yorkissa 2021

Labor Day New Yorkissa

Labor Day New Yorkissa on virallinen vapaapäivä ja sitä pidetään kesän päätösjuhlana. Alkujaan Labor Day juhlisti työntekijöiden sosiaalisia ja taloudellisia saavutuksia. Lue alta vinkit siitä, mitä Labor Dayna voi tehdä New Yorkissa.

Mikä on Labor Day?

Labor Day on vuosittainen kunnianosoitus työntekijöiden panostukselle Yhdysvaltojen menestyksen ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Nykyään Labor Dayta tai Labor Day -viikonloppua pidetään kesän päätösjuhlana. Se on myös kauden viimeinen mahdollisuus järjestää tai osallistua ulkoilmatapahtumaan tai lähteä viikonloppumatkalle ennen kesän loppua.

Milloin Labor Day on?

Labor Day on Yhdysvalloissa joka vuosi syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Vuonna 2021 se on 6.9.

Labor Dayn ja International Worker’s Dayn ero

Useimmissa muissa maissa Labor Dayta juhlitaan toukokuussa, kuten Suomessa työläisten juhlaa vappua 1.5. Yhdysvallat on kuitenkin päättänyt juhlia työväenpäivää syyskuussa toukokuun sijaan, koska se toi yhden juhlapyhän muuten pitkään taukoon kahden tärkeän juhlan, itsenäisyyspäivän 4.7. ja kiitospäivän, välillä.

Mitä Labor Dayn juhlinnalta voi odottaa?

Koska kyseessä on kansallinen juhlapäivä, ovat koulut, hallitus ja suurin osa yrityksistä kiinni. Paikalliset lähtevät usein puistoon grillaamaan tai piknikille. Monet suuntaavat New Yorkin ulkopuolelle viettämään viikonlopun Hamptonsilla tai Fire Islandilla, jossa he juhlivat samalla kesäkauden päättymistä. Amerikkalaisen jalkapallon kausi alkaa Labor Dayn aikaan, mikä tarkoittaa, että New York Giants sekä New York Jets pelaavat jälleen.

Suurin osa yrityksistä ja kaupoista on auki Labor Dayna.

Vinkkejä Labor Dayn viettoon

Kaikki museot, jotka ovat normaalisti avoinna sinä viikonpäivänä kun Labor Day on, ovat auki myös auki itse Labor Dayna. Myös Governors Island on auki.

Voit myös liittyä newyorkilaisten seuraan ja lähteä puistoon nauttimaan kesäkauden viimeisistä aurinkoisista päivistä. Jos haluat tehdä kuten paikalliset (ne jotka eivät ole paenneet kaupungista) lähde Brooklyniin katsomaan West India Paradea. Kojut myyvät herkullisia ruokia ja musiikki sekä tanssijat ovat viihdyttäviä. Paraati järjestetään aina Labor Dayna.

New Yorkissa järjestetään myös Labor Day -paraati. Se pidetään aina syyskuun toisena lauantaina. Labor Day -paraati on järjestetty aina ensimmäisestä Labor Daysta lähtien 1882. Juhlapäivänä on aina muistettu työväenluokkaa ja heidän perheitään.

Labor Day New Yorkissa - Governors Island Labor Day New Yorkissa - Kävelyllä Central Parkissa

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja