Labor Day New Yorkissa 2024

Osta liput nyt
Labor Day New Yorkissa

Labor Day New Yorkissa on virallinen vapaapäivä ja sitä pidetään kesän päätösjuhlana. Yhdysvalloissa Labor Day on joka vuosi syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Vuonna 2024 se on 2.9. Alkujaan Labor Day oli kunnianosoitus työläisten panokselle Yhdysvaltojen menestyksen ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Se on myös kesäkauden viimeinen mahdollisuus järjestää tai lähteä ulkoilmatapahtumaan tai viikonloppumatkalle. Lue alta vinkit, mitä Labor Dayna voi tehdä New Yorkissa.

Contents

Mitä Labor Dayna tapahtuu?

Labor Dayna suurin osa yrityksistä ja kaupoista on auki, mutta  koulut, kunnalliset palvelut ja suurin osa yrityksistä on kiinni. Newyorkilaiset lähtevät usein puistoon grillaamaan tai piknikille. Monet suuntaavat New Yorkin ulkopuolelle viettämään viikonloppua Hamptonsissa tai Fire Islandilla ja juhlistamaan kesäkauden loppua. Baseball-kausi on täydessä vauhdissa Labor Dayn tienoilla, mikä tarkoittaa, että New York Yankeesilla ja New York Metsilla on otteluita.

Labor Dayn ja Labor Day -viikonlopun aikana järjestetään paljon hauskoja erikoistapahtumia. Katso lista kaikista juhlista, risteilyistä ja muista tapahtumista tästä.

Vinkkejä Labor Dayn viettoon

Kaikki museot, jotka ovat normaalisti avoinna maanantaisin, ovat auki myös Labor Dayna.

Governors Island on suosittu paikka lähteä nauttimaan luonnosta. Voit myös lähteä newyorkilaisten tapaan New Yorkin puistoihin nauttimaan kesäkauden viimeisistä aurinkoisista päivistä. Jos haluat tehdä kuten paikalliset (ne jotka eivät ole paenneet kaupungista) lähde Brooklyniin katsomaan West India Paradea. Kojut myyvät herkullisia ruokia ja musiikki sekä tanssijat ovat viihdyttäviä. Paraati järjestetään aina Labor Dayna.

New Yorkissa järjestetään myös Labor Day -paraati. Se pidetään aina syyskuun toisena lauantaina. Labor Day -paraati on järjestetty aina ensimmäisestä Labor Daysta lähtien 1882. Juhlapäivänä on aina muistettu työväenluokkaa ja heidän perheitään.

Labor Dayn ja International Worker’s Dayn ero

Useimmissa muissa maissa Labor Dayta juhlitaan toukokuussa, kuten Suomessa työläisten juhlaa vappua 1.5. Yhdysvallat on kuitenkin päättänyt juhlia työväenpäivää syyskuussa toukokuun sijaan, koska se toi yhden juhlapyhän muuten pitkään taukoon kahden tärkeän juhlan, itsenäisyyspäivän 4.7. ja kiitospäivän, välillä.

Labor Day New Yorkissa - Governors Island Labor Day New Yorkissa - Kävelyllä Central Parkissa

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja