9/11-muistopäivä New Yorkissa 2024

9/11-muistopäivä New Yorkissa

Syyskuun yhdestoista päivä (9/11) on omistettu 9.11.2001 terroristi-iskuissa menehtyneiden muistolle. Se ei ole virallinen pyhäpäivä, mutta päivä on synkkä, sillä tapahtumien muistelu on erittäin tunteellista monille.

Contents

Mikä on 9/11-muistopäivä?

9/11 on syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistopäivä. Yhdysvaltoihin tehtiin useita iskuja vuonna 2001. Neljä lentokonetta kaapattiin, joista kaksi lennettiin New Yorkin kaksoistorneihin, yksi Pentagoniin Washington D.C.:ssä ja yksi putosi pellolle Pennsylvaniassa. Viimeisen lentokoneen oli tarkoitus lentää Washington D.C.:hen, mutta koneen matkustajat onnistuivat nujertamaan kaappaajat ja ohjaamaan koneen Pennsylvaniaan.

Mitä 9/11-muistopäivän aikana tapahtuu?

Yhdysvalloissa järjestetään suruliputus uhrien muistolle koko maassa. Yhdysvaltojen presidentti ilmoittaa hiljaisen hetken kello 08.46, joka on tismallaan sama kellonaika, kun ensimmäinen kone iskeytyi World Trade Centerin pohjoiseen torniin.

Lisäksi useita tapahtumia ja seremonioita järjestetään lähistöllä olevissa kirkoissa. Jos haluat ostaa 9/11 Museum -liput, ota huomioon että museo on kiinni yleisöltä siellä järjestettävän seremonian takia. Uhrien omaiset jättävät kukkia muistomerkeille, kuten 9/11 Memorialille. Yleisö voi vierailla 9/11-muistomerkillä kello 15.00 alkaen keskiyöhön saakka ja nähdä ‘Tribute in Light’ -valoinstallaation. One World Observatoryssa on poikkeavat aukioloajat.

911 muistopaiva New Yorkissa - palomiehet 911 muistopaiva New Yorkissa - muistomerkki

Ericin vinkki: Syyskuun 11. päivänä palomiehet ja poliisit kokoontuvat yhteen muistamaan päivän tapahtumia. Yksi paikoista on O’Hara’s Pub, lähellä World Trade Centeriä. Sinne kokoonnutaan jo aamusta ja se on erityinen paikka tilata juoma, jos olet New Yorkissa syyskuun 11. päivä.

Tribute in Light

Joka vuosi 9.11. auringon laskettua syttyy “Tribute in Light”-valoinstallaatio lähellä paikkaa, jossa kaksoistornit sijaitsivat. Se on erittäin koskettava näky ja voit vierailla alueella illalla. Paikalle saapuu paljon ihmisiä sytyttämään kynttilöitä uhrien muistolle ja ilmapiiri on melankolinen.

911 muistopaiva New Yorkissa - Tribute in Light

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja