Näe liikkeellä olevat New Yorkin metrot livenä kartalla!

MTA New York Live

New Yorkin metrot ovat nyt nähtävissä livenä kartalla! Kun olet New Yorkissa ensimmäistä kertaa, metron käyttämiseen tottuminen vie usein jonkin verran aikaa. Pohjoiseen, etelään, A-, C- tai E-juna, sininen, punainen ja vihreä linja… Puhumattakaan metroasemista, joissa on uloskäynnit joka suuntaan, porteista, jotka avautuvat vain yhteen suuntaan, ja metroporteista, jotka eivät aina toimi kun viet kortin lukijan läpi.

Onneksi Metropolitan Transportation Authority (lyhyesti MTA) yrittää tehdä metron käyttämisestä helpompaa. Tällä viikolla tapahtui iso askel tähän suuntaan, kun uusi, ilmainen Live New York Subway Map tuli saataville verkkoon.

Haluatko pysyä ajantasalla New Yorkin tuoreimmista tapahtumista? Tilaa uutiskirje tästä.

Uusi verkossa oleva livekartta New Yorkin kaikista metrolinjoista subway lines on reaaliaikainen, joten voit nähdä missä metrot liikkuvat juuri sillä hetkellä! ht at this moment! Joka päivä (ja erityisesti viikonloppuisin) New Yorkin metron eri metrolinjoilla on jotain korjaustöitä tai liikenne poikki. Metroasemaa voi klikata uudella kartalla ja näet heti, mitä on meneillään. Samalla ilmoitetaan myös mitä lähitulevaisuudessa on suunniteltu tapahtuvan, esimerkiksi tulevan viikonlopun korjaustyöt. Uusi kartta toimii sekä mobiililaitteella että pöytäkoneella. Sovellusta ei tällä hetkellä ole.

MTA:n live metrokartan beta-version ominaisuuksia:

– Ajantasainen: Metrolinjat päivittyvät automaattisesti. Metroreitit piirtyvät uudestaan reaaliaikaisen datan avulla ja näyttävät sen hetken tarkan tilanteen. Metrolinjan osuudet haalistuvat, kun metro ei ole siellä, ja muuttuvat katkoviivaksi, kun metro kulkee vain yhteen suuntaan.
– Liikkeellä olevat metrot: Metrot liikkuvat kartalla sijaintinsa mukaan.
– Zoomaus-toiminto: Karttaa pystyy suurentamaan, jotta näet yksittäiset metrolinjat, metron sisäänkäynnit, asemien nimet ja sijainnit sekä katujen nimet.
– Esteettömyys: Metron esteettömyys on paremmin näkyvillä. Hissit ja liukuportaat näkyvät paremmin uudella kartalla.
– Vaaratiedotteet: Kartta ilmoittaa MTA:n viralliset tiedotteet käyttäen MTA:n tietosyötettä.
– Lentokentät: Kartta näyttää myös lentokentät. Klikkaamalla kenttää käyttäjä voi nähdä reittiohjeet.
– Mobiilikäyttö: iPhonen ja Androidin käyttäjät voivat lisätä kartan aloitusnäyttöön ja päästä karttaan nopeammin.

Kartan ainoa haittapuoli on, että se vaatii Internet-yhteyden, jota useimmilla turisteilla ei ole New Yorkissa (hotellin ulkopuolella). Siksi suosittelen, että lataat aina ilmaisen sovellukseni Eric’s New York App, joka sisältää metrokartan ja tietoa nähtävyyksistä.
Mitä tulee uuteen reaaliaikaiseen New Yorkin metrokarttaan, se vaikuttaa mielestäni todella hienolta, jos metrot kulkevat kartalla kuin pienet junat ja siihen lisätään vielä New Yorkin metron kuulutukset: “Stand clear of the closing doors, please.”

Sinua saattaisivat myös kiinnostaa nämä blogikirjoitukset:

Century 21 avaa ovensa uudelleen

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja