Koreatown New Yorkissa

Koreatown in New York

Koreatown New Yorkissa on pieni mutta eläväinen kaupunginosa Manhattanin sydämessä. Tämä korealainen naapurusto, jota kutsutaan myös lempinimellä K-Town, ulottuu Fifth Avenuelta Broadwaylle ja 31st Streetiltä 33rd Streetille. Se tunnetaan lukuisista ravintoloista, baareista ja karaokepaikoista. Koreatown NYC on hyvä tutustumiskohde, kun olet käymässä Midtown Manhattanilla, tai voit mennä sinne illanviettoon.

Contents

New Yorkin Koreatownin synty

1980-luvun lopulla Fifth Avenuen ja Broadwayn väliselle 32nd Streetille avattiin korealainen kirjakauppa ja useampi ravintola. Niiden menestys houkutteli lisää korealaisia yrityksiä, ja lähellä sijaitsevissa nähtävyyksissä vierailevat turistit alkoivat kuulla niiden olemassaolosta. Tämän seurauksena alue kasvoi kasvamistaan kehittyen lopulta tämän päivän Koreatowniksi.

Katu, josta kaikki alkoi, on nykyään nimeltään Korea Way, ja se on täynnä ravintoloita, karaokebaareita ja kaikenlaisia kauppoja. K-Towniin voi tutustua kätevästi samalla kertaa, kun  käy Empire State Buildingissa,  joka sijaitsee vain korttelin päässä naapurustosta. Myös Hop on Hop off -bussi pysähtyy alueella.

Koreatown in New York - K town Koreatown in New York - Ravintolat

Missä syödä Koreatownissa

Ne muutamat korttelit, jotka muodostavat New Yorkin Koreatownin, ovat täynnä ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä perinteisiä että alueellisia korealaisruokia. Moniin Koreatownin ravintoloihin on helppo mennä sisään, ja tarjolla on herkullista ruokaa, joka ei ole kallista. Korealaisen keittiön lisäksi voit löytää vaikutteita myös monista muista aasialaisista keittiöistä. Täältä saat kaikkea sushista vegaaniseen rameniin ja korealaisesta BBQ:sta bubble tea -kuplateehen.

Jos etsit Koreatownista hieman hienompaa ravintolaa, GAONNURI on mielestäni erinomainen paikka. Tämä korealaisravintola sijaitsee 39. kerroksessa, josta avautuu upeat kaupunkinäkymät. Pimeällä sinua ympäröivät Midtown Manhattanin valaistut rakennukset.

Food Gallery 32

Jos olet päiväsaikaan Koreatownin lähellä, poikkea alueella herkullisella lounaalla. Food Gallery 32 on kolmikerroksinen ruokatori täynnä erilaisia ruokapaikkoja. Korealaisen keittiön lisäksi sieltä saa myös kiinalaista, espanjalaista ja muun muassa japanilaista ruokaa. Sen jälkeen voit taas jatkaa täydellä vatsalla New Yorkin K-Towniin tai Midtown Manhattaniin tutustumista.

Koreatown in New York - Ruoka Koreatown in New York - Food court

Shoppailu Koreatownissa

Kauppoja Koreatownista löytyy myös. Erityisesti kosmetiikkaliikkeet ovat hyvin suosittuja, ja myynnissä on tietenkin ns. “K-beauty”-tuotteita eli muun muassa korealaisia hiustenhoito- ja kosmetiikkatuotteita. Tai niin minulle on ainakin kerrottu. Jos haluat hemmotella itseäsi, Koreatownissa shoppailun pitää ehdottomasti löyty matkaohjelmastasi.

Koreatown in New York - K-beauty Koreatown in New York - Myymälä

Karaoke Koreatownissa

Kaupunginosan pienestä koosta huolimatta sinun ei tarvitse miettiä mitä tehdä Koreatownissa. Erityisesti illalla K-town herää henkiin ja sen sijainti on mitä mainioin. Valinnanvaraa on paljon, koska baareja on niin valtava määrä. Koreatownissa on myös monia karaokebaareita, joissa on hauska viettää iltaa New Yorkissa – olittepa sitten liikkeellä kahdestaan tai suuremmalla porukalla, hauskanpito on taattu!

Hotellit Koreatownissa

Manhattanin Koreatownissa on useita hotelleja. Voit esimerkiksi yöpyä Martinique New Yorkissa. Myös majoittuminen Hyatt Herald Squaressa on hyvä vaihtoehto. Hotellin kattoterassilta on upeat näkymät Empire State Buildingille.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja