Paras pihviravintola New Yorkissa

Paras pihviravintola New Yorkissa

New Yorkin paras pihviravintola haussa? Kaupungista löytyy useita ravintoloita, joista saa hyvän pihvin. Romanttisella illallisella ota suunnaksi hienostunut steakhouse tai lähde autenttiseen ravintolaan, jossa on menneen ajan tunnelmaa. Muista miettiä etukäteen, minkälaisen pihvin haluat syödä! Alta löytyvät mielestäni New Yorkin parhaat pihviravintolat.

 1. Contents

  Delmonico’s

  Tämä historiallinen ravintola avasi ovensa vuonna 1837 Financial Districtissä sijaitsevassa rakennuksessa, jossa se toimii yhä edelleen. Näin ollen se oli Yhdysvaltojen ensimmäinen fine dining -ravintola. Vuosien varrella kokit ovat hioneet ruokalistaa, ja ravintola tuli erityisen tunnetuksi Delmonico Steak -pihvistä, joka löytyy edelleen ruokalistalta! Toinen kuuluisa Delmonico’s-annos on jälkiruoka Baked Alaska. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

  Ericin vinkki: “Delmonico’s ei ole vain loistava ruokapaikka illalliselle, vaan käyn siellä mielelläni myös lounaalla. Jos haluat syödä hyvän pihvin, mutta et halua maksaa itseäsi siitä kipeäksi, kannattaa mennä Delmonico’siin lounaalle ja tilata Steak Frites. Vaikka tämä pihvi on illallisvaihtoehtoa pienempi, se on yhtä laadukas. Saat siis saman makuelämyksen, mutta parempaan hintaan. Voi olla, että näet ravintolassa myös monia bisneslounaalla hieromassa kauppoja. Maittavan aterian jälkeen voit kuluttaa kalorit kävelemällä luomani Downtown Manhattan -kävelyreitin.”

  Paras pihviravintola New Yorkissa - Delmonico's

 2. Peter Luger Brooklynissa

  Peter Luger on steakhouse New Yorkissa isolla S:llä ja se tunnetaan kaupungin parhaasta pihvistä. Brooklynissa sijaitseva ravintola on koristeeton ja hieman “karu” ja sen henkilökunta on enimmäkseen paikallisia äijiä. Pihvit ovat kalliita mutta erinomaisia. Ravintola ei siis ole syyttä suotta suosikkini.

  Paras pihviravintola New Yorkissa - Peter Luger Paras pihviravintola New Yorkissa - Peter Lugerin pihvi

 3. Wolfgang’s Steakhouse

  Park Avenuelta, Vanderbilt-hotellin entisestä ruokasalista löytyy Wolfgang’s Steakhouse. Katto on holvattu ja laatoitettu, joten ravintolassa kannattaa syödä jo ihan pelkästään sisustuksen vuoksi. Ruokalistan herkullisista pihveistä puhumattakaan! Wolfgang on ollut olemassa jo neljän vuosikymmenen ajan eli he todella tietävät, kuinka tarjoilla täydellinen pihvi. Park Avenuen lisäksi heillä on muutama muukin ravintola New Yorkissa.

  Paras pihviravintola New Yorkissa - Wolfgang's Steakhouse

 4. Strip House

  Jos haluat pihvin lisäksi cocktaileja, kannattaa mennä Strip Houseen. Ravintoloita on New Yorkissa useampi ja drinkkilista on yhtä hyvä kuin ruokalista. Strip Housessa voit kokea millaista on hienostunut illanvietto New Yorkissa!

  Ericin vinkki: “Illallinen Strip House -ravintolassa on erityinen siitäkin syystä, että se on myös illanviettopaikka. Käy syömässä mieluiten perjantai- tai lauantai-iltana, jolloin tunnelma on paras mahdollinen. Pihvi on joka ilta yhtä kallista, mutta mitä kokemukseen tulee, viikonloppuisin saat paljon enemmän vastinetta rahoille.”

 5. Smith and Wollensky

  Jos haluat nauttia hyvän pihvin mieleenpainuvassa ravintolassa, lähde Smith and Wollenskyyn. Annos maksaa helposti 70$, mutta saat ehdottomasti vastinetta rahoillesi! Smith and Wollensky tarjoilee mahtavaa kuivakypsytettyä pihviä ja Midtown Eastissa sijaitsevassa paikassa on mukava tunnelma ja menneen ajan havinaa.

  Paras pihviravintola New Yorkissa - Smith and Wollensky

Ericin vinkki: “Ovatko edellä mainitut vaihtoehdot mielestäsi vähän liian fiinejä tai tyyriitä? Voit mennä New Yorkissa pihville myös ketjuravintolassa. Esimerkiksi TGI Fridaysista saa pihvejä.”

Erityyppisiä pihvejä New Yorkissa

Ennen kuin lähdet pihviravintolaan, kannattaa tietenkin miettiä minkälaisen pihvin haluaa tilata, sillä valittavissa on erityyppisiä lihoja ja niiden valmistustapoja. Tässä tärkeimmät erot:

 • Rare, medium ja well-done: raaka, puolikypsä, kypsäksi paistettu
 • T-bone steak: T-luupihvi, pihvi jossa t-kirjaimen muotoinen luu ja rasvareuna
 • Prime cut: ensiluokkainen pihvi, jonka pinnassa näkyy kaunis marmorointi
 • New York cut: potka joka on leikattu kylkiluun yltä
 • Sirloin: ulkofilee
 • Tenderloin: sisäfilee

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja