New Yorkiin matkustaminen: rokotus, lapset ja koronatesti

Matkustaminen New Yorkiin: AstraZeneca-rokotus ja koronatesti

Nyt kun rokotetut ihmiset voivat taas matkustaa New Yorkiin, saan päivittäin kysymyksiä rokotteista, New Yorkiin matkustamisesta lasten kanssa sekä koronatestistä, ja tässä vastaan kaikkiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Päivitetty viimeksi: 28.09.2022

Milloin on “täysin rokotettu”?

Yhdysvaltojen mukaan olet täysin rokotettu kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olet saanut Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm-, Novavax- tai Sinovac-rokotteen rokotesarjasta toisen annoksen,  yhden annoksen Johnson & Johnson -rokotetta tai rokoteyhdistelmän edellä mainituista.

Entä jos olen saanut AstraZeneca-rokotteen?

Mikä tahansa WHO:n hyväksymä rokotus – mukaan lukien AstraZeneca – kelpaa New Yorkiin.

Täytyykö lapsilla olla rokotus?

Alle 18-vuotiaiden lasten ei tarvitse olla rokotettuja koronaa vastaan matkustaakseen Yhdysvaltoihin. Kaikkien yli 18-vuotiaiden on oltava rokotettuja.

2-17-vuotiaiden lasten, jotka ei ole saaneet TÄYTTÄ rokotussarjaa, on tehtävä koronavirustesti 3-5 päivää maahan saapumisen jälkeen, ellei heillä ole toipumistodistusta koronasta viimeisten 90 päivän ajalta. Helpoin tapa tehdä testi on ottaa oma pikatesti mukaan matkalle.

Täytyykö minun tehdä koronatesti, vaikka olen saanut koronarokotuksen?

12. kesäkuuta 2022 alkaen New Yorkin lennolle ei enää tarvitse negatiivista koronatestitulosta.

Tarvitsenko koronatestin paluumatkalle?

Lentomatkailu on muuttunut koronapandemian myötä. On esimerkiksi mahdollista, että sinun täytyy tehdä testi ennen paluulentoa Suomeen. Testin tekeminen on onneksi todella helppoa New Yorkissa. Lue tästä lisää koronatestin tekemisestä New Yorkissa.

Entä jos saan positiivisen testituloksen New Yorkissa?

Jos COVID-19-testisi on positiivinen New Yorkissa, voit ottaa minuun yhteyttä [email protected] ja opastan sinua parhaani mukaan kaikissa vaiheissa.

Minkälainen tilanne New Yorkissa on?

Moni New Yorkin asukkaista on rokotettu. New Yorkin nähtävyydet ovat avoinna, ja voit käydä katsomassa esimerkiksi urheiluottelua tai Broadway-musikaalia. Lue tästä lisää koronaviruksesta New Yorkissa.

Mistä lähtien New Yorkiin voi taas matkustaa?

8. marraskuuta 2021 alkaen täyden rokotesarjan saaneet voivat taas lentää New Yorkiin.

 

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja