New Yorkiin matkustaminen: AstraZeneca-rokote, lapset ja koronatesti

Matkustaminen New Yorkiin: AstraZeneca-rokotus ja koronatesti

Hetki on viimein koittanut – 8. marraskuuta alkaen New Yorkiin matkustaminen on jälleen mahdollista. Minulta kysytään joka päivä AstraZeneca-rokotteesta, New Yorkiin matkustamisesta lasten kanssa sekä COVID-19-testistä, ja tässä blogissa vastaan kaikkiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Päivitetty viimeksi: 21.10.2021

Mistä lähtien New Yorkiin voi taas matkustaa?

8. marraskuuta alkaen rokotetut henkilöt voivat taas matkustaa New Yorkiin.

Entä jos olen saanut AstraZeneca-rokotteen?

PÄIVITYS: 9. lokakuuta 2021 Yhdysvaltojen tautikeskus CDC ilmoitti, että AstraZeneca on hyväksytty New Yorkiin matkustamiseen.

Kuka tahansa WHO:n hyväksymän rokotuksen – mukaan lukien AstraZenecan – saanut henkilö saa käydä tutustumassa eri nähtävyyksiin New Yorkissa. Rokotetut voivat esimerkiksi käydä Empire State Buildingissa tai Broadway-musikaalissa.

Täytyykö alle 12-vuotiailla lapsilla olla rokotus?

Alle 12-vuotiaiden lasten ei tarvitse olla rokotettuja koronaa vastaan matkustaakseen Yhdysvaltoihin. Negatiivinen, korkeintaan 72 tuntia vanha COVID-19-testitulos sen sijaan on pakollinen. Koronatesti on pakollinen yli 2-vuotiaille matkustajille.

Voivatko 12–17-vuotiaat lapset matkustaa New Yorkiin?

12-vuotiaiden ja sitä vanhempien New Yorkiin matkustavien lasten on voitava todistaa saaneensa koronarokotus sekä negatiivinen koronatestitulos. Pakollisen rokotuksen 12 vuoden ikärajan siirtämisestä käydään yhä keskusteluja.

Täytyykö minun tehdä koronatesti, vaikka olen saanut koronarokotuksen?

Kaikkien New Yorkiin matkustavien täytyy olla täysin rokotettuja ja esittää negatiivinen, korkeintaan 72 tuntia vanha COVID-19-testitulos. Kaikkien yli 2-vuotiaiden matkustajien on tehtävä koronatesti ennen matkaa.

Tarvitsenko koronatestin paluumatkalle?

Lentomatkailu on muuttunut koronapandemian myötä. On esimerkiksi mahdollista, että sinun täytyy tehdä testi ennen paluulentoa Suomeen. Testin tekeminen on onneksi todella helppoa New Yorkissa. Lue lisää korona-aikana lentämisestä täältä.

Minkälainen tilanne New Yorkissa on?

Moni New Yorkin asukkaista on rokotettu. New Yorkin nähtävyydet ovat avoinna, ja voit käydä katsomassa esimerkiksi urheiluottelua tai Broadway-musikaalia. Lue lisää koronaviruksesta New Yorkissa täältä.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja