Koronavirus New Yorkissa

Koronavirus New Yorkissa

Löydät tältä sivulta ajankohtaista tietoa COVID-19 koronaviruksesta New Yorkissa. Euroopan maista on tällä hetkellä voimassa matkustuskielto Yhdysvaltoihin. Matkustuskiellolle ei ole ilmoitettu vielä päättymispäivää. Tätä sivua päivitetään jatkuvasti, joten heti kun tilanne muuttuu, voit lukea siitä tällä sivulla. Mitkä nähtävyydet ovat auki New Yorkissa ja mitkä ovat mahdolliset erikoisjärjestelyt koronan takia? Löydät alta yleiskatsauksen New Yorkin tämänhetkiseen tilanteeseen.

Tämänhetkinen COVID-19 tilanne New Yorkissa (päivitetty: 17.06.2021)

Rokotusprosessi New Yorkissa on edennyt hyvin. Kaikkien yli 12-vuotiaiden newyorkilaisten on nyt mahdollista saada COVID-19-rokote. 10. huhtikuuta 2021 alkaen New Yorkiin toisesta maasta saapuvien oireettomien matkustajien ei tarvitse enää asettua karanteeniin ja hakeutua testiin maahan saapumisen jälkeen. Karanteenia tosin suositellaan edelleen kaikille matkustajille, joita ei ole rokotettu kokonaan tai jotka eivät ole sairastaneet koronaa viimeisen 3 kuukauden sisällä. Matkustuskielto Euroopasta New Yorkiin on yhä voimassa, mutta karanteenia ja toista testiä ei enää vaadita niiltä, joita kielto ei tällä hetkellä koske. Negatiivinen koronatestitulos tarvitaan edelleen, jotta pääsee Yhdysvaltoihin lähtevälle lennolle.

Ajantasainen info
Yleiset säännöt
KasvomaskitRokottamaton: maskipakko julkisilla paikoilla, kun 1,8 metrin turvaväli ei ole mahdollinen. Täysin rokotettu: maskia ei tarvitse pitää ulkona eikä useimmissa sisätiloissa. Maskipakko kuitenkin kaikilla julkisessa liikenteessä. Pidä maskia aina mukana ja tarkista paikkakohtaiset rajoitukset ovella.
Rokotus vaaditaanEi
Päänähtävyydet
Empire State BuildingAvoinna joka päivä Käyntiaika varattava, myös alennuspassin kanssa.
Top of the RockAvoinna joka päivä
One World ObservatoryAvoinna Auki lähes joka päivä, katso tästä.
Edge Observation DeckAvoinna joka päivä
VapaudenpatsasAvoinna. Ulkoalueet ja museo avoinna
Ellis IslandAvoinna
The VesselAvoinna
Central ParkAvoinna
Governors IslandAvoinna. Käyntiaika varattava.
Pyörän vuokraus ja opastetut pyöräretketAvoinna. Opastetut kierrokset pienryhmissä, kasvomaski pakollinen.
High Line ParkAvoinna. Käyntiaika varattava.
Circle Line CruisesAvoinna.
Grand Central TerminalAvoinna
9/11 MemorialAvoinna joka päivä määrätyt sisään- ja uloskäynnit.
Eläintarhat & New York AquariumAvoinna
Madame TussaudsAvoinna
Hop on Hop off -bussit
Big BusAjaa Uptown- ja Downtown-reitit
Isot museot
MoMAAvoinna
The MetAvoinna
American Museum of Natural HistoryAvoinna
GuggenheimAvoinna
9/11 MuseumAvoinna
Urheilutapahtumat
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Negatiivinen koronatesti tai rokotetodistus pakollinen.
MLB (New York Yankees, New York Mets)Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Negatiivinen koronatesti tai rokotetodistus pakollinen.
NHL (New York Rangers)Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Negatiivinen koronatesti tai rokotetodistus pakollinen.
New York Marathon 2021Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Negatiivinen koronatesti tai rokotetodistus pakollinen.
Esitykset
BroadwayAvautuu syyskuussa
New York City BalletAvautuu syyskuussa
The Metropolitan OperaAvautuu syyskuussa
Julkinen liikennePalannut normaaliin aikatauluun
Shoppailu
Macy'sAvoinna
Woodbury CommonAvoinna
Empire OutletsAvoinna
RavintolatRuokailu ulko- ja sisätiloissa sallittu täydellä kapasiteetilla. Elpymistoimena ravintolat voivat laskuttaa Covid-lisämaksun, enintään 10%.

 

Vältä koronaviruksesta johtuvat peruutusongelmat

Jos mietit lentomatkan varaamista New Yorkiin korona-aikana, mutta et ole varma pääsetkö vielä matkustamaan, suosittelen että turvaudut muutamiin varotoimiin. Esimerkiksi kun olet ostamassa alennuspasseista Sightseeing Flex tai Sightseeing Day Passin, voit valita peruutusturvan, joka maksaa pienen prosenttimäärän tilauksen summasta. Näin voit tarvittaessa peruuttaa alennuspassit ilmaiseksi. Kun ostat Broadway-liput sivujeni kautta, voit valita flex-liput, jotka mahdollistavat tilauksen peruutukset ja muutokset maksutta viimeistään 10 päivää ennen esityspäivää. Jos haluat välttää joukkoliikenteessä matkustamista, voit varata kuljetuspalvelun lentokentältä hotelliin ja takaisin. Varaa lentokenttäkuljetus New Yorkissa etukäteen, jotta varmistat että saat haluamasi kyydin. New Yorkin lentojen ajantasaisimmat tiedot on parasta tarkistaa ottamalla yhteyttä lentoyhtiöösi.

Tämänhetkinen tilanne voi tuoda mukanaan myös yllättäviä etuja. Niille, jotka uskaltavat ottaa riskin, on nyt mahdollisuus varata matka New Yorkiin edullisesti.

Lisätietoa koronaviruksesta New Yorkissa

Jos olet New Yorkissa ja sinulla on kysyttävää koronaviruksesta, voit soittaa lankaliittymästä numeroon 311. Tämä on New Yorkin kaupungin yleinen infonumero. Oletko sairastunut tai olet huolissasi tietyistä oireista? Ota yhteyttä paikalliseen lääkäriin. Hotellisi voi auttaa tämän kanssa.

Tarvitseeko minun käydä koronatestissä ennen New Yorkiin lähtöä?

Tarkista lentoyhtiöltäsi viimeisimmät määräykset testeistä lentoja ja New Yorkiin matkustamista varten.

Voinko vierailla New Yorkin nähtävyksillä COVID-19-pandemian aikana?

Kyllä voit! Katso ajantasainen yhteenveto New Yorkin koronaviruspandemian aikana auki olevista nähtävyyksistä.

Olenko vakuutettu, jos sairastun koronavirukseen New Yorkissa?

Tarkista matka- tai sairausvakuutuksesi ehdot ennen lähtöä, jotta näet miten olet vakuutettu, jos sairastut koronaan New Yorkissa.

Onko karanteeni pakollinen, kun saavun New Yorkiin tai matkan jälkeen?

Tarkista lentoyhtiöltäsi, onko New Yorkissa tällä hetkellä karanteenivaatimus. Katso tästä ajantasaiset tiedot New Yorkin koronavirustilanteesta.
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja