Koronavirus New Yorkissa

Koronavirus New Yorkissa

Koronavirustilanne New Yorkissa vaihtelee päivittäin. Tältä sivulta löytyy ajantasaista tietoa New Yorkin koronatilanteesta ja koronarajoituksista. Mitkä nähtävyydet ovat auki New Yorkissa ja mitkä ovat mahdolliset erikoisjärjestelyt koronan takia? Löydät alta yleiskatsauksen New Yorkin tämänhetkiseen tilanteeseen.

Tämänhetkinen COVID-19 tilanne New Yorkissa (päivitetty: 16.01.2022)

New Yorkin koronavirustilanne on verrattavissa tilanteeseen Euroopassa. Omicron-variantin myötä tänä talvena koroanatapausten määrä on kasvanut ja siksi New York on lisännyt testauskapasiteettia. Rokotettujen ei tarvitse enää käyttää kasvomaskia ulkona tai pitää turvaväliä toisistaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kuitenkin vahvasti sisätiloissa, myös rokotetuille. Moni paikallinen myös käyttää maskia kaikkialla. Näen, että monet kaupat edellyttävät asiakkaita maskia. Siksi maksi kannattaa pitää aina mukana. Julkisissa liikennevälineissä jokaisen on käytettävä kasvomaskia.

Sisällä tapahtuvaa ruokailua ja viihdettä varten, esimerkiksi konserteissa, museoissa ja näköalatasanteilla, kaikkien yli 12-vuotiaiden on esitettävä todistus täydestä rokotussarjasta. Olet täysin rokotettu kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olet saanut Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm- tai Sinovac-rokotteen rokotesarjasta toisen annoksen,  yhden annoksen Johnson & Johnson -rokotetta tai rokoteyhdistelmän edellä mainituista. Tässä virallisessa rokotusmerkinnässä on oltava nähtävissä henkilötietosi sekä tarkat rokotustiedot. 5–11-vuotiailta lapsilta vaaditaan todistus vähintään yhdestä WHO:n hyväksymästä koronarokoteannoksesta.

Uudet rajoitukset 28. tammikuuta 2022 alkaen: 5–11-vuotiaiden lasten on myös esitettävä todistus täydestä rokotussarjasta sisällä tapahtuvaa ruokailua ja viihdettä varten.

Ajantasainen info
Yleiset säännöt
KasvomaskitMaskit ovat pakollisia julkisessa liikenteessä ja monissa sisätiloissa. Myös alle 12-vuotiaiden on käytettävä maskia useimmissa paikoissa.
Rokotus vaaditaan USA:han matkustamiseenKyllä, WHO:n hyväksymä rokotus vaaditaan yli 18-vuotiailta.
Koronatesti vaaditaan USA:han matkustamiseenKyllä, koronatesti vaaditaan kaikilta yli 2-vuotiailta. Koronatestin tulee olla enintään 24 tuntia vanha.
RokotemandaattiYli 5-vuotiaiden esitettävä rokotustodistus sisällä tapahtuvaa ruokailua ja viihdettä varten. Tämä koskee sisätiloja, kuten ravintoloita, baareja, yökerhoja, kahviloita, pikaruokaloita, teattereita, esiintymispaikkoja, museoita, eläintarhoja ja urheiluareenoita.
Julkinen liikenneNormaali aikataulu. Maskipakko kaikilla julkisessa liikenteessä.
Päänähtävyydet
Empire State BuildingAvoinna joka päivä Käyntiaika varattava, myös alennuspassin kanssa.
Top of the RockAvoinna joka päivä
One World ObservatoryAvoinna joka päivä , katso tästä.
Edge Observation DeckAvoinna joka päivä
Vapaudenpatsas & Ellis IslandAvoinna. Ulkoalueet ja museo avoinna
Central ParkAvoinna
Governors IslandAvoinna. Käyntiaika varattava.
Pyörän vuokraus ja opastetut pyöräretketAvoinna. Opastetut kierrokset pienryhmissä, kasvomaski pakollinen.
High Line ParkAvoinna
Circle Line CruisesAvoinna
Grand Central TerminalAvoinna
9/11 MemorialAvoinna joka päivä määrätyt sisään- ja uloskäynnit.
Eläintarhat & New York AquariumAvoinna
Madame TussaudsAvoinna
Hop on Hop off -bussit
Big BusAjaa Uptown- ja Downtown-reitit
Isot museot
MoMAAvoinna joka päivä
The MetAuki lähes joka päivä
American Museum of Natural HistoryAuki lähes joka päivä Käyntiaika varattava, myös alennuspassin kanssa.
GuggenheimAuki lähes joka päivä
9/11 MuseumAuki lähes joka päivä
Urheilutapahtumat
MLB (New York Yankees, New York Mets)Negatiivista koronatestiä tai rokotustodistusta ei tarvitse esittää.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Todistus täydestä rokotussarjasta pakollinen.
NHL (New York Rangers)Rajoitettu katsojamäärä ja koronarajoituksia. Todistus täydestä rokotussarjasta pakollinen.
NFL (New York Giants, New York Jets)Negatiivista koronatestiä tai rokotustodistusta ei tarvitse esittää.
Esitykset
BroadwayTodistus täydestä rokotussarjasta pakollinen. 5–11-vuotiailta lapsilta vaaditaan rokotustodistus vähintään yhdestä WHO:n hyväksymästä koronarokoteannoksesta. Koko seurueen on otettava mukaan henkilöllisyystodistukset.
New York City BalletTodistus täydestä rokotussarjasta pakollinen.
The Metropolitan OperaTodistus täydestä rokotussarjasta pakollinen.
Shoppailu
Macy'sAvoinna
Woodbury CommonAvoinna
Empire OutletsAvoinna
RavintolatRuokailu sisätiloissa: täysi rokotussarja yli 12-vuotiailta ja 1 rokoteannos 5–11-vuotiailta. Ruokailu ulkotiloissa: ei rajoituksia. Täysi kapasiteetti.

Vältä koronaviruksesta johtuvat peruutusongelmat

Jos mietit lentomatkan varaamista New Yorkiin korona-aikana, mutta et ole varma pääsetkö vielä matkustamaan, suosittelen että turvaudut muutamiin varotoimiin. Esimerkiksi kun olet ostamassa alennuspasseista Sightseeing Flex tai Sightseeing Day Passin, voit valita peruutusturvan, joka maksaa pienen prosenttimäärän tilauksen summasta. Näin voit tarvittaessa peruuttaa alennuspassit ilmaiseksi. Kun ostat Broadway-liput sivujeni kautta, voit valita flex-liput, jotka mahdollistavat tilauksen peruutukset ja muutokset maksutta viimeistään 10 päivää ennen esityspäivää. Jos haluat välttää joukkoliikenteessä matkustamista, voit varata kuljetuspalvelun lentokentältä hotelliin ja takaisin. Varaa lentokenttäkuljetus New Yorkissa etukäteen, jotta varmistat että saat haluamasi kyydin. New Yorkin lentojen ajantasaisimmat tiedot on parasta tarkistaa ottamalla yhteyttä lentoyhtiöösi.

Lisätietoa koronaviruksesta New Yorkissa

Jos olet New Yorkissa ja sinulla on kysyttävää koronaviruksesta, voit soittaa lankaliittymästä numeroon 311. Tämä on New Yorkin kaupungin yleinen infonumero. Oletko sairastunut tai olet huolissasi tietyistä oireista? Jos sinun tarvitsee tehdä koronatesti New Yorkissa, kaupungissa on lukuisia paikkoja, joissa voit tehdä tämän ilmaiseksi.

Tarvitseeko minun käydä koronatestissä ennen New Yorkiin lähtöä?

Kyllä, koronatesti vaaditaan kaikilta yli 2-vuotiailta. Koronatestin tulee olla enintään 24 tuntia vanha.

Voinko vierailla New Yorkin nähtävyksillä COVID-19-pandemian aikana?

Kyllä voit! Katso ajantasainen yhteenveto New Yorkin koronaviruspandemian aikana auki olevista nähtävyyksistä.

Olenko vakuutettu, jos sairastun koronavirukseen New Yorkissa?

Tarkista matka- tai sairausvakuutuksesi ehdot ennen lähtöä, jotta näet miten olet vakuutettu, jos sairastut koronaan New Yorkissa.

Onko karanteeni pakollinen, kun saavun New Yorkiin tai matkan jälkeen?

Tarkista lentoyhtiöltäsi, onko New Yorkissa tällä hetkellä karanteenivaatimus. Katso tästä ajantasaiset tiedot New Yorkin koronavirustilanteesta.
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja