Koronatesti New Yorkissa matkustajille

Koronatesti New Yorkissa matkustajille

Matkustajille tarkoitettu koronatesti New Yorkissa on mahdollista tehdä monessa paikassa kaupungilla. Sekä PCR-testi että antigeenitesti (pikatesti) ovat saatavilla, joissakin tapauksissa ilmaiseksi. Kaduilta löytyy testaustelttoja ja -autoja, joissa voi käydä Covid-19-testissä. Telttoja on muun muassa Times Squarella, Grand Centralin vieressä, 9/11-muistomerkillä ja muilla vilkkailla kaduilla.

Tämän artikkelin tiedot eivät ole enää ajan tasalla. Korotestin tekeminen ennen New Yorkin matkaa EI ole pakollista.

Contents

Missä voi käydä koronatestissä New Yorkissa?

Voit käydä koronatestissä New Yorkissa. Kadulta löydät telttoja, joissa voit tehdä virallisen COVID-19-testin. Kysy aina, onko testitulos mahdollista saada sähköpostiin tai paperisena, sillä jotkut paikat antavat tuloksen vain suullisesti. Tarvitset lentoa varten virallisen testituloksen.

Useimmat testipaikat tekevät sekä PCR- että antigeenitestejä. Teltalle saavuttuasi sinun tulee skannata QR-koodi, jonka kautta pystyt rekisteröitymään. Rekisteröinnin jälkeen testi suoritetaan ja tuloksen saa usein 12-36 tunnin kuluessa. Antigeenitestissä tulos tulee yleensä 15–45 minuutin kuluessa.

Kaduilla sijaitsevien testipaikkojen lisäksi voit mennä myös CityMD:hen. Se on lääkäriasema, jolla on useita toimipaikkoja New Yorkissa. Myös siellä voit tehdä PCR- tai antigeenitestin. He lähettävät antigeenitestin tuloksen sähköpostitse. PCR-testin tulosta varten on palattava takaisin samaan paikkaan, jotta voit noutaa sen paperisena. Useat sairaalat tekevät myös koronavirustestejä, mutta tämä vaihtoehto on heikommin saatavilla matkailijoille.

Ericin vinkki: “Kysy aina etukäteen, voiko testin tehdä ilman yhdysvaltalaista sairausvakuutusta ja kuinka paljon testi maksaa. “

Koronatesti New Yorkissa matkustajille - Testibussi Koronatesti New Yorkissa matkustajille - CityMD

Mikä testi tarvitaan lennolle?

Lentomatkaa varten PCR-testin tulee yleensä olla enintään 48 tuntia vanha. Antigeenitestiin taas pätee usein 24 tunnin raja. Katso tästä ajantasaiset tiedot, mitä tarvitset paluulentoa varten Suomeen. Tarkista aina lentoyhtiöltäsi, onko heillä testiä ja sen tyyppiä koskevia vaatimuksia.

Milloin testiin kannattaa mennä?

Älä jätä testiin menoa viime tippaan. On mahdollista, ettet saa tuloksia lennollesi ajoissa, etkä pääse koneeseen. Siksi suosittelen, että teet testin hyvissä ajoin. Näin voit mennä myös tarvittaessa toiseen testiin, jos jotain odottamatonta tapahtuu. On myös mahdollista, että testauspaikassa on kyseisenä päivänä vähemmän henkilökuntaa tai siellä on tavallista kiireisempää, jolloin tulosten saaminen voi kestää kauemmin. Jos mahdollista, suosittelen tekemään antigeenitestin. Tulos tulee nopeammin kuin PCR-testin kohdalla.

Kun näet New Yorkissa testipaikan hotellisi lähellä, käy siellä muutama päivä ennen lähtöäsi. Tiedustele, voivatko he lähettää testitulokset sähköpostitse, minkä tyyppisiä testejä he tekevät, kuinka kauan testituloksissa suunnilleen kestää, maksaako testi ja milloin he ovat kyseisessä paikassa. Asiat voivat muuttua: esimerkiksi näkemäsi testauspaikka voi yhtäkkiä olla suljettu tai sen sijaintia on muutettu. Varmista, että olet tietoinen näistä seikoista etukäteen, jotta voit nauttia New Yorkin matkasi huoletta.

Maksullinen vs. ilmainen testi

New Yorkissa on myös monia paikkoja, joissa COVID-19-testi on maksullinen. Ilmainen tai maksullinen, itse testissä ei ole eroa, joten suosittelen menemään maksuttomaan testiin. Kysy kuitenkin etukäteen, tarvitseeko testistä maksaa. Jos olet myöhässä testauksen suhteen tai tarvitset tulokset nopeasti, maksullinen vaihtoehto voi olla parempi valinta.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Missä käydä koronatestissä New Yorkissa?

COVID-19-testin voi tehdä kaikkialla New Yorkissa. Lue lisää tästä.
Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja