eTA New Yorkista Kanadaan

eTA New Yorkista Kanadaan

eTA on sähköinen matkustuslupa, joka vaaditaan matkustettaessa lentäen New Yorkista Kanadaan. Mikäli suunnitelmissasi on matkustaa Kanadaan maita tai vesiteitä pitkin, eTA-matkustuslupaa ei tarvitse hakea.

Contents

Keneltä eTA-matkustuslupa vaaditaan?

Kaikkien viisumivapaista maista tulevien matkustajien, jotka eivät ole Kanadan kansalaisia, tulee hakea eTA-matkustuslupaa. Yhdysvaltojen kansalaiset tai sellaiset matkustajat, joilla on voimassaoleva Kanadan viisumi, eivät tarvitse eTA-matkustuslupaa. eTA on sähköisesti linkitetty passiin ja voimassa viiden vuoden ajan, tai siihen saakka kuin passisi vanhenee, jos se on aiemmin.

Miten voin hakea eTA-matkustuslupaa?

Voit hakea eTA-matkustusluvan kätevästi Kanadan hallituksen viralliselta nettisivulta. Se maksaa 7 Kanadan dollaria. eTAn hakemista varten tarvitset voimassaolevan passin, luottokortin ja sähköpostiosoitteen. Sähköiset hakemuslomakkeet ovat saatavilla vain englanniksi tai ranskaksi. Verkkosivulta löytyy PDF-tiedosto, jossa on ohjeet eTA-hakemuksen täyttöön useilla eri kielillä. Suurin osa hakemuksista hyväksytään muutaman minuutin sisällä. Digitaalista tai tulostettua kopiota matkustusluvasta ei tarvitse ottaa mukaan matkalle, mutta suosittelen siitä huolimatta kopion tulostamista. Tutustu huolellisesti Kanadan hallituksen virallisiin sivuihin, joilta löydät lisätietoja eTA-matkustusluvasta.

Päivämatkat New Yorkista Kanadaan

Jos suunnittelet päivämatkaa New Yorkista Kanadaan esimerkiksi New Yorkista Niagaran putouksille, eTA-matkustuslupaa ei tarvita. New Yorkista käsin pääset Niagaran putouksille bussilla tai lentäen. Mikäli matkustat linja-autolla, saavut maahan maata pitkin ja siksi et tarvitse eTA-matkustuslupaa. Jos matkustat puolestaan lentäen, laskeudut ensin Amerikan puolelle ja ylität maiden rajan bussilla. Siksi siinäkään tapauksessa eTA-matkustuslupaa ei tarvita.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja