eTA New Yorkista Kanadaan

eTA New Yorkista Kanadaan

eTA on sähköinen matkustuslupa, joka vaaditaan matkustettaessa lentäen New Yorkista Kanadaan. Tarvitset eTA-matkustusluvan myös silloin, jos vaihdat lentoa Kanadassa. Mikäli suunnitelmissasi on matkustaa Kanadaan maita tai vesiteitä pitkin, eTA-matkustuslupaa ei tarvitse hakea.

Contents

Keneltä eTA-matkustuslupa vaaditaan?

Kaikkien viisumivapaista maista tulevien lentomatkustajien, jotka eivät ole Kanadan kansalaisia, tulee hakea eTA-matkustuslupaa. Tarvitset eTAn myös silloin, kun sinulla vaihtolento New Yorkin matkalla Kanadassa. Yhdysvaltojen kansalaiset tai sellaiset matkustajat, joilla on voimassaoleva Kanadan viisumi, eivät tarvitse eTA-matkustuslupaa. eTA on sähköisesti linkitetty passiin ja voimassa viiden vuoden ajan, tai siihen saakka kuin passisi vanhenee, jos se on aiemmin.

Miten voin hakea eTA-matkustuslupaa?

Voit hakea eTA-matkustusluvan kätevästi Kanadan hallituksen viralliselta nettisivulta. Se maksaa 7 Kanadan dollaria. eTAn hakemista varten tarvitset voimassaolevan passin, luottokortin ja sähköpostiosoitteen. Sähköiset hakemuslomakkeet ovat saatavilla vain englanniksi tai ranskaksi. Verkkosivulta löytyy PDF-tiedosto, jossa on ohjeet eTA-hakemuksen täyttöön useilla eri kielillä.

Suurin osa hakemuksista hyväksytään hyvin nopeasti, mutta suositeltavaa on hakea eTA vähintään 3 päivää ennen lennolle lähtöä. Digitaalista tai tulostettua kopiota matkustusluvasta ei tarvitse ottaa mukaan matkalle, mutta suosittelen siitä huolimatta kopion tulostamista. Tutustu huolellisesti Kanadan hallituksen virallisiin sivuihin, joilta löydät lisätietoja eTA-matkustusluvasta.

Päivämatkat New Yorkista Kanadaan

Jos suunnittelet päivämatkaa New Yorkista Kanadaan esimerkiksi New Yorkista Niagaran putouksille, eTA-matkustuslupaa ei tarvita. New Yorkista käsin pääset Niagaran putouksille bussilla tai lentäen. Mikäli matkustat linja-autolla, saavut maahan maata pitkin ja siksi et tarvitse eTA-matkustuslupaa. Jos matkustat puolestaan lentäen, laskeudut ensin Amerikan puolelle ja ylität maiden rajan bussilla. Siksi siinäkään tapauksessa eTA-matkustuslupaa ei tarvita.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja