Rokotustodistus New Yorkissa

Rokotustodistus New Yorkissa

Jos sinun on esitettävä rokotustodistus New Yorkissa, voit lukea alta, miten tämä tehdään. Kun rokotustodistusta pyydetään, sinun on pystyttävä osoittamaan, että olet on rokotettu WHO:n hyväksymällä COVID-19-rokotteella.

Alta löytyy kaikki New Yorkin rokotustodistusvaatimuksista. Jos etsit tietoa New Yorkiin matkustamisen rajoituksista, katso tästä.

Contents

Kuinka todistaa New Yorkissa, että olet saanut koronarokotuksen?

Rokotustodistus näytetään joko ovella tai pyydettäessä. Voit näyttää todistuksen digitaalisessa muodossa tai paperilla. Tavalla ei ole väliä, kunhan rokotustodistuksen on myöntänyt virallinen taho. Muista aina ottaa selvää, millaisen rokotustodistuksen lentoyhtiösi vaatii. Dokumentissa on oltava nimesi, syntymäaikasi, rokotetyyppi, päivämäärä ja maa, jossa sinut on rokotettu. On myös tärkeää ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, joka vastaa rokotustodistuksessa olevia tietoja.

Koronapassi New Yorkissa

New Yorkissa rokotustodistukseksi kelpaa EU:n digitaalinen koronatodistus. Ota huomioon, että todistuksia on kolmenlaisia: rokotus, parantuminen ja negatiivinen testitulos, mutta New Yorkissa hyväksytään vain rokotustodistus. Koronatodistus löytyy Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Kirjautumisen jälkeen klikkaa EU.n koronarokotuksen alla kohtaa “Siirry Koronarokotusosioon”. Koronarokotustodistus löytyy Omakannasta PDF-tiedostona, jonka voit joko tulostaa tai tallentaa puhelimeen. QR-koodin voi tallentaa myös

Milloin on täysin rokotettu?

Yhdysvaltojen mukaan olet täysin rokotettu kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olet saanut Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Covishield-, BIBP/Sinopharm-, Novavax- tai Sinovac-rokotteen rokotesarjasta toisen annoksen,  yhden annoksen Johnson & Johnson -rokotetta tai rokoteyhdistelmän edellä mainituista.

Lapset New Yorkissa

Aikuisten tapaan alle 18-vuotiaat lapset eivät tarvitse rokotusta Yhdysvaltoihin matkustettaessa. New Yorkissa rokotustodistus ei ole enää tarpeen.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja