Rokotustodistus New Yorkissa

Rokotustodistus New Yorkissa

Rokotustodistus vaaditaan New Yorkissa. Sisätiloihin päästäkseen on pystyttävä osoittamaan, että sinut on rokotettu WHO:n hyväksymällä COVID-19-rokotteella. Tähän lukeutuvat kaikki New Yorkin sisätilat, kuten ravintolat, baarit, museot, nähtävyydet, teatterit ja urheiluareenat. Sääntö koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Alta löytyy kaikki New Yorkin rokotustodistusvaatimuksista. Jos etsit tietoa New Yorkiin matkustamisen rajoituksista, katso tästä.

Kuinka todistaa New Yorkissa, että olet saanut koronarokotuksen?

Rokotustodistus näytetään joko ovella tai pyydettäessä. Voit näyttää todistuksen digitaalisessa muodossa tai paperilla. Tavalla ei ole väliä, kunhan rokotustodistuksen on myöntänyt virallinen taho. Muista aina ottaa selvää, millaisen rokotustodistuksen lentoyhtiösi vaatii. Dokumentissa on oltava nimesi, syntymäaikasi, rokotetyyppi, päivämäärä ja maa, jossa sinut on rokotettu. On myös tärkeää ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, joka vastaa rokotustodistuksessa olevia tietoja.

Koronapassi New Yorkissa

New Yorkissa rokotustodistukseksi kelpaa EU:n digitaalinen koronatodistus. Ota huomioon, että todistuksia on kolmenlaisia: rokotus, parantuminen ja negatiivinen testitulos, mutta New Yorkissa hyväksytään vain rokotustodistus. Koronatodistus löytyy Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Kirjautumisen jälkeen klikkaa EU.n koronarokotuksen alla kohtaa “Siirry Koronarokotusosioon”. Koronarokotustodistus löytyy Omakannasta PDF-tiedostona, jonka voit joko tulostaa tai tallentaa puhelimeen. QR-koodin voi tallentaa myös

Mikä rokote hyväksytään?

Kaikki WHO:n hyväksymät rokotteet käyvät New Yorkissa. Näitä ovat Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm-BBIBP ja Sinovac. Myös edellä mainittujen rokotteiden yhdistelmät ovat sallittuja.

Ericin vinkki: Ota kasvomaski mukaasi minne ikinä menetkin. Maskipakko on voimassa metrossa, mutta myös muissa sisätiloissa, muun muassa nähtävyyksillä. Kasvomaskin käyttö on erittäin suositeltavaa ja joskus pakollista. Lue lisää koronatilanteesta New Yorkissa.

Lapset New Yorkissa

Jos olet New Yorkissa alle 12-vuotiaiden lasten kanssa, heidän on käytettävä maskia, koska heitä ei ole rokotettu. Joissakin aktiviteeteissä, kuten Broadway-esityksessä, heiltä vaaditaan negatiivinen testitulos. Testaaminen New Yorkissa on helppoa ja ilmaista. Rokotustodistus vaaditaan kaikilta yli 12-vuotiailta.

Rokottamattomat 12-17-vuotiaat lapset

12–17-vuotiaat lapset, joita ei ole rokotettu, saavat lentää Yhdysvaltoihin negatiivisella testituloksella. New Yorkissa 12–17-vuotiaisiin lapsiin sovelletaan eri sääntöjä, sillä kaikkien yli 12-vuotiaiden on näytettävä rokotustodistus sisätiloissa. Kannattaa siis pitää mielessä tämä poikkeava koronarajoitus.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja