Lentomatka New Yorkiin korona-aikana

Lentomatka New Yorkiin korona-aikana

Lentomatka New Yorkiin korona-aikana poikkeaa hieman tavallisesta. Koronatestit, kasvomaskit, rokotukset ja kaikenlaisia muita asioita tulee ottaa huomioon, kun matkustaa New Yorkiin. Selitän vaihe vaiheelta, mitä rajoituksia on New Yorkiin lentäessä ja mitä sinun tulee ottaa huomioon, jos haluat matkustaa New Yorkiin koronapandemian aikana.

Viimeksi päivitetty: 29.09.2022

Rokotusvaatimukset

Yhdysvaltoihin matkustamiseen tarvitaan todistus siitä, että olet saanut täyden rokotussarjan WHO:n hyväksymää koronarokotetta. Tämä koskee kaikkia yli 18-vuotiaita. Rokotetodistuksen voi esittää joko sähköisenä tai paperisena. Tämän rokotustodistuksen tulee olla myöntänyt virallinen rokotteiden antaja. Yhdysvalloissa koronarokotuksella ei ole voimassaoloaikaa, joten rokotustodistuksesi ei vanhene. Jos olet saanut kaksi rokoteannosta (1 annos Johnson & Johnsonin rokotteella), sinun katsotaan olevan täysin rokotettu. Täältä löydät vastauksia kysymyksiin muun muassa lasten kanssa matkustamisesta, AstraZenecasta ja tarvittavasta todistuksesta, jos olet sairastanut koronan.

Ei koronatestiä ennen lähtöä

12. kesäkuuta 2022 alkaen New Yorkin lennolle ei enää tarvitse negatiivista koronatestitulosta.

Ei karanteenia saapumisen jälkeen

Yhdysvalloissa ei ole tällä hetkellä karanteenivaatimusta. Koronavirustilanteesta huolimatta suurin osa nähtävyyksistä on auki New Yorkissa.

Lento ja saapuminen New Yorkiin

Lentoyhtiöillä on joitakin koronaan liittyviä ohjeita lennon aikana. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi koko lennon ajan. Lentokoneet myös siivotaan useammin ja tarkemmin. Saapuminen JFK:n tai Newarkin lentokentälle ei poikkea radikaalisti siitä, mihin olet tottunut. Kasvomaskin käyttö on lentoasemilla on vapaaehtoista.

COVID-19-testi New Yorkissa

Jos sinun tarvitsee tehdä koronatesti New Yorkissa, voit käydä kymmenissä paikoissa testissä. Joka puolella kadulla näkee testaustelttoja, joihin voit mennä testiin. Niitä löytyy esimerkiksi hotellisi edessä, Times Squarella, Grand Centralin vieressä tai 9/11-muistomerkillä. Joskus testauspaikkoja on samalla kadulla useampikin.

Useimmat koronatestipaikat New Yorkissa tekevät sekä PCR- että antigeenitestejä. Kun saavut teltalle, sinun tulee rekisteröityä skannaamalla QR-koodi. Rekisteröinnin jälkeen suoritetaan testi ja tulos tulee usein 12-24 tunnin kuluessa. Antigeenitestin tulos on valmis noin 15 minuutissa. Jos tarvitset testin paluumatkaa varten ja hotellisi lähellä löytyy testausteltta, käy kysymässä muutama päivä etukäteen, täytyykö testistä maksaa ja onko mahdollista saada testitulokset sähköpostitse, jotta voit käyttää sitä todistuksena lentokentällä.

Kadulla sijaitsevien testipaikkojen lisäksi voit myös mennä CityMD:n toimipisteeseen. Se on lääkärikeskus, joita löytyy kaikkialta kaupungista. He tekevät sekä PCR- että antigeenitestejä. Antigeenitestin tulos lähetetään sähköpostiin. PCR-testin tulos on haettava paperisena paikan päältä uudelleen.

Lentomatka New Yorkiin korona-aikana - Koronatesti New Yorkissa teltta Lentomatka New Yorkiin korona-aikana - Koronatesti New York

Paluu Suomeen

Koronaan liittyviä todistuksia ei enää tarkasteta lentokentällä, eikä maahantuloa enää rajoiteta koronaan liittyvissä asioissa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa lentoyhtiöltäsi, mitä todistuksia he vaativat paluulennolle, jos sinulla on esimerkiksi välilasku jossain muussa maassa.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja