New Yorkin ruokailijan sanastoa
Kun ruokailet New Yorkin eri ravintoloissa saatat törmätä aivan uusiin sanoihin ja termeihin. Tässä lista sanoista, joita käytetään yleisesti New Yorkin ravintoloissa ja dinereissa.
Ruokalistan sanastoa
A la mode – jäätelön kera, yleensä piirakkapala joka tarjoillaan vaniljajäätelöpallon kanssa
Appetizer – alkupala/pikkupurtava
Apple pie – omenapiirakka, yleensä taikinakuorella
Baked potato – uuniperuna usein runsaalla täytteellä
BBQ spare ribs – grillattu porsaan kylkipala
Beer on tap – hanaolut
BLT – voileipä jossa pekonia, salaattia ja tomaattia
Boiled – keitetty
Bowl – kulhollinen keittoa
Broiled – pariloitu
Clam chowder – kermainen simpukkakeitto
Club sandwich – kolmikerroksinen leipä jossa juustoa, salaattia, tomaattia sekä kanaa
Cream of Chicken soup – kermainen kanakeitto
Egg cream –maidosta, suklaasta, vaniljasta ja vedestä tehty juoma
Eggs over easy – paistettu kananmuna jonka molemmat puolet paistettu, mutta keltuainen on jätetty juoksevaksi
Eggs sunny side up – paistettu kananmuna josta vain yksi puoli on paistettu ja keltuainen on jätetty juoksevaksi
Entree – alkuruoka
Hash browns – rösti-tyyppinen ”kakku” raastetusta perunasta
Hero – täytetty patonki
Home fries – uunissa paistetut ranskalaiset
Jam – hillo
Jelly – hyytelö
Liquors – viina
Lox – lohi
Mineral water – pullovesi
MSG – natriumglutamaatti
Pancakes – amerikkalainen pannukakku
Pecan pie – pekaanipähkinä-piirakka
Produce – tuoreet vihannekset
Pop – limsa
Root beer – amerikkalainen limsa ”juuriolut”
Scrambled eggs – munakokkeli
Soda – limsa kuten sprite ja fanta
Sparkling mineral water – hiilihapotettu kivennäisvesi
Still mineral water – tavallinen kivennäisvesi
Sub – täytetty patonki
Take out / to go – kun tilaat ruoan mukaasi (take away on enemmän brittienglantia)
Wine by the glass – viiniä laseittain
Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana: